Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Да споделя и аз разхода. От началото на ноември до сега 3400 кг слънчогледови пелетки по 185 пари прави 630 лева за сезона. Топля къща 200 квадрата. Доволен съм от инвестицията в котел и горелка Грейко. Отървах се от огнярството. :partyman:
Miro4774 - специалист
Здравейте група дали мога да купя от Грейко само горивната камера на горелката????? Моята ми е слабичка и работи на макс.
s_s1 - специалист
Вичи написа:
s_s1 написа:
на пода върху плочата са положени 3 см. фибран, върху тях е стиропора върху, който се реди подовото
Предполагам, приятеля ти не е само с подово, защото на 190 кв. м . РЗП може да се ползват не повече от 110 - 120 за подово заради площта на стените, отстоянията, някоя мебел... Получава се около 200 вата на квадратен метър, а при спазване на здравословната норма от 29 гр. на пода може да получиш пряко сила 100 вата. Искам да кажа, че да изкараш тази енергия само през подово трябва да си ходил на курсове по нестинарство.
Пиша, че е 190 кв. м., защото собственика е купил 200 кв.м. фибран и го е наредил и залепил по пода и са му останали около 8-10 кв.м.
Системата имаше трипътен вентил с терморегулиране, но първата зима, когато се установи, че е студено и подовото тотално не може да стопли махнаха термовентила и сега котела работи на 50 С, и през студените дни като им отида на гости си държа краката вдигнати по разпорките на столовете, но пък кучето ни се кефи и спи на пода.
Има разводки за радиатори в стаите и лири в баните, но още не са монтирани.
Топли и 200 литра бойлер, освен това тръбите вход и изход минават през гаража където е котела, а той не е изолиран и си има доста загуби.
gnt69 - майстор
Miro4774 написа:
Здравейте група дали мога да купя от Грейко само горивната камера на горелката????? Моята ми е слабичка и работи на макс.
И по голяма да сложиш то същото ще гори че и повече. Според мен мисли в посока хващане на топлото преди комина.
filmatoplo - майстор
Имаш 20 ка искаш да я направиш 30 ка ли.
Miro4774 - специалист
Да искам да я направя 30 ка. Ще си сложа и тръпътен винтил. Моят "майстор" е сложил на котел дедитрих 47 или 8 киловата горелка Грейко 20. Което според мен не е съвместимо.
Miro4774 - специалист
Преградил съм котела направил съм го триходов където може съм дослагвал още ламарини имам и термо глави.
Miro4774 - специалист
Настроиките са ми П3/5.5- 45/43 и не може да вдигне повече от 63г. На П2/4.5-45/42 на Скорост 1 не включва...... :x
gnt69 - майстор
Колко градуса са ти изходящите газове при почистен котел. Аз също топля къща 200 + мази 40 + бойлер 300л и проблем с мощността нямам. Типично горелката работи на 1 в големите студове които бяха една седмица работеше на 2.
Miro4774 - специалист
В момента работи на 2ра дори и да е 19 градуса на вън. Не знам как да ги измеря градусите на комина но мога да си задържа ръката за една две секунди. Не ми се струва, че е толкова горещ.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: