Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Нещо сбъркано има в системата и аз съм запалил моя в момента е на 68 градуса при зададени 70 и работи на едно. Докато пиша изключи стайния термостат. А термометъра го купих по интернет някаква бургаска фирма до 500 градуса с 10 см сонда.
Прикачен файл:
20160121_092941.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Miro4774 написа:
Здравейте група дали мога да купя от Грейко само горивната камера на горелката????? Моята ми е слабичка и работи на макс.
ТУК ти отговорих вчера, но явно искаш да питаш в повече теми за всеки случай :) . Много добре се съвместяват горелка 20кВт с 48кВт чугунена печка като Де Дитрих, по-голяма той не може да поеме. Вчера смених 35кВт Де Дитрих с 20кВт Грейко Експерт - ами Де Дитриха е много по малък на габарити и като отвориш горната му врата насреща зее фукса на котела. Клиентът много правилно реши да смени котела с 20кВт Грейко Експерт за да може да стопли, вместо да му слага на Де Дитриха горелка 30-ка и пак да стои на студено
Miro4774 - специалист
LazarGanev написа:
Miro4774 написа:
Здравейте група дали мога да купя от Грейко само горивната камера на горелката????? Моята ми е слабичка и работи на макс.
ТУК ти отговорих вчера, но явно искаш да питаш в повече теми за всеки случай :) . Много добре се съвместяват горелка 20кВт с 48кВт чугунена печка като Де Дитрих, по-голяма той не може да поеме. Вчера смених 35кВт Де Дитрих с 20кВт Грейко Експерт - ами Де Дитриха е много по малък на габарити и като отвориш горната му врата насреща зее фукса на котела. Клиентът много правилно реши да смени котела с 20кВт Грейко Експерт за да може да стопли, вместо да му слага на Де Дитриха горелка 30-ка и пак да стои на студено
Демек да си купя нов котел това разбирам. Много е тежък моят котел няма да мога да го извадя от мазето става много голям проблем и затова търся някакъв варият да го пригодя. Не ви разбрах много добре дали ще има ефект или няма да има също така.
Последна промяна от Miro4774 на нед апр 10, 2016 10:15 pm, променено общо 2 пъти.
Miro4774 - специалист
gnt69 написа:
Нещо сбъркано има в системата и аз съм запалил моя в момента е на 68 градуса при зададени 70 и работи на едно. Докато пиша изключи стайния термостат. А термометъра го купих по интернет някаква бургаска фирма до 500 градуса с 10 см сонда.
Прикачен файл:
20160121_092941.jpg
Мерси утре ще поразгледам.
Miro4774 написа:
] Демек да си купя нов котел това разбирам. Много е тежък моят котел няма да мога да го извадя от мазето става много голям проблем и затова търся някакъв варият да го пригодя.
Не, просто казвам, че и 50кВт горелка да сложиш, котелът няма да усвоява кой знае колко повече, другото ще отива в комина.
gnt69 - майстор
Потвърждава ми се мнението че съм направил добра размяна. Продадох Атмос 25 кв пиролизен и почти за същите пари си взех пелетен. Миналата есен след питане по майстори всички казаха че няма проблеми може да се сложи пелетна горелка. Половината обаче казаха да го продавам и да си купя пелетен защото каквото и да направя не мога да изкарам КПД. И ако не го продам сега ще го продам напролет защото разхода няма да ми хареса. Така че сменяй котела и след 1-2 години ще си избил парите от разликата в количеството пелети които си изгорил. :partyman:

А котела както е влязъл така ще излезе. Атмоса 300 кила жертвата е едно стъпало с отчупен борд.
Miro4774 - специалист
Мерси колеги пуснал съм го за продажба. Ще видим лятото мога и аз да взема котел 20 или 30 ама горелката като ми е 20 ка как да сложа котел 30. Мерси все пак :) Къщата е 240 кв/м
gnt69 - майстор
В 98 процента от зимата 20 ката ще ти по добре . При другите 2 % когато навън падне под - 10гр. 30 ката ще ти е по таман. Вземай 20 и си огледай системата по възможност смени и майстора. :partyman:
Miro4774 - специалист
Ми ще видя ако някой го купи ще взема лятото. Значи да не се самозалъгвам да му слагам 30 ка горелка. Мислех, че ще има ефект.
С новия котел горелката вероятно ще ти е достатъчна. Аз топля 3 жилища с обща площ 250м2 с Експерт 20. Е, в най-студеното време е малко на ръба, но това са няколко дни в годината. За сметка на това в по-меко време (което е преобладаващо), горелката работи в по-добър режим. Винаги мога да сменя горивната камера и да я направя 30-ка, а котелът спокойно си работи с 30-ка, защото е преоразмерен. Така че си вземи 20-ка, пробвай и винаги можеш да смениш горивната камера, но аз мисля, че няма да има нужда.
gnt69 ме е изпреварил :)

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: