Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, телевизорът не иска да се включи - нито му свети стендбай диода...
PSU - 17ips11 R4
MainBoard - 17mb82-2

На PSU-то измерих тези елементи:
http://prikachi.com/images/793/8742793N.jpg

Мосфета и шоткито са здрави показват около 0.560R
C101 - 68uF/400v показва 330V
На 4-те паралелно свързани диода напрежението им е 28V при измерване 0.530R
На диода горе в дясно 28V при мерене 0.230R
Някой преди мен е сменял C113 - 100uF/100V показва 28V

На изходите към MB-то излизат:
http://prikachi.com/images/811/8742811L.jpg

Губят ми се някъде 5V за стендбай и не мога да разбера от къде.
Благодаря предварително и моля не се заяждайте ако откриете подобна тема в "друг" форум нуждая се от повече мнения и идей :)
MamaMy - майстор
Какъв опит имаш с ремонта на импулсни захранвания? Въобще как си с електрониката?
Премери ли всички предпазители по платката? Имаш ли схема или работиш на посоки?
Опитът ми е на любителско ниво(ремонтирал съм куп компютърни захранвания и около 10 телевизора с кинескоп), което не е за хвалене
Захранването си се оказа наред, този волтаж се контролира от MB-то на който премерих и волтажа към LED и IR, който си е 3.5V(LED) 5.0V(IR) светодиодът не е изрогял проверих го.Сега е проблема че нито влиза в STBY нито се включва.Опитах и да заобиколя защитата с/у окъсяване(предположих че може да се е активирала случайно), но без успех.Усещам, че е за смяна на MB но имам някакви надежди да се размира с това.Схеми имам и работя по тях.Ако имате някакви идей ще съм Ви благодарен за споделянето им с мен :)
Поздрави !
MamaMy - майстор
Ми да те подсетя. На МБ има няколко стабилизатора. Те напреженията обикновено ги пишат по платката с тестови изводи. Един от тези 5в трябва да се захрани от 12в и да върне назад стенбая. Проследи си я тази верига и виж защо не пуска. Премери и надписаните напрежения по МБ.
Не разполагам със схема на твоя ТВ и карам по предположения, но като чета това Вестел на платката... :-D

Тема "Телевизор Crown LED 32185 - не работи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: