• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 26
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
nikolov333 - майстор
Със сигурност ще има ефект щом има следствие.. На мен един бракониер ми разбива фургона на язовира два пъти. Намериха у тях две от скарите за печене, които бяха откраднати.. Той твърди, че ги намерил забравени някъде по поляните, но от тогава си има едно наум и не са разбивали фургона повече.. :idea:
ksl - напреднал
Днес направих изчисление, че съм заплатил 3950.00 лв. на Иво Цветков за 5 седмици работа. действително направих забележка за един таван, който минаха с мечето напреко, вместо успоредно на светлината и останаха грозни следи, но за 4000 лв мисля, че имам право на някакви изисквания към качеството. Вие ми кажете редно ли е да има проблем, майторът да е съгласен и да не отрича, че има проблем, но да настоява за още пари за да отстрани проблема, който сам е причинил.
Фърбата - специалист
Естествено, че имаш право да изискваш качество, за което си плащаш. Който плаща- той поръчва музиката. Подкрепям мнението на nikolov333, че клиента винаги е прав. Не искам да останете с впечатление, че защитавам по някакъв начин изпълнителя- ни най малко. Просто написах, че вероятно има някакъв мотив, за да слага тези яйца.
Аз не съм майстор, но когато пускам майстор у дома- това е човек, на когото мога да имам доверие да е сам в дома ми, докато аз съм на работа.
Да ми изчезнат вещи по време на престоя му- не ми се е случвало.
Тези 4000 лв- предполагам не са само за труд, а включват и материалите. Щото ако е само за работа- да вземам да се преквалифицирам овреме...
Hoвoceлckи - майстор
По ~13 лева на квадратен метър картон, шпакловка и латекс. Практикуващите да кажат това много пари ли са. Майстора казва, че е имало доста корекции поради недомисляне не от него? Той полагал ли ти е кабели? В тези пари?
Свършена е доста работа, по твои думи си доволен, но накрая за някаква определено дребна сума става голяма патаклама - ти си се стиснал, на него му е писнало ... Що не отидеш направо в Нова телевизия да се съдите поне всички да видим баш сеир.
nikolov333 - майстор
Сеира е много голям, като се вмиришат яицата..добре, че над картона няма вата, че иначе нямаше да ги намерят никога.. :idea:
joro1968 - специалист
Фърбата написа:
За да са коректни майсторите с теб- трябва и ти да си коректен клиент. За да са точни с теб- трябва и ти да си точен- просто е.
За да предприеме някой майстор такава стъпка- има някаква причина за това. Най-често причините са финансови- клиента е почнал да се цигани, да иска смъкване на договорената цена заради неща, които не му харесват.
Само , че автора на темата няма да си признае и да ни напише мотивите да му сложат шапка, а мотивите със сигурност са му известни.
Другата страна също не ми се вярва да пише в темата, тъй като ако напише" сложих му шапката, щото така и така..." Все пак е заведено дело срещу него и не върви да направи самопризнания тук.
Така ли? Като съм платил на фирма по банков път 6000 лв за покрив предварително и накрая ми осират работата....Следващия път ще си наема албански майстори,поне са съвестни в работата си
Фърбата - специалист
joro1968 , не разбра ли, че не защитавам човека, сложил яйцата нито взимам негова страна. Написах, че най-вероятно има сериозен мотив, за да го стори. И аз наринах една камара пари на фаянсаджията, ама не рива- колкото ми е поискал- толкова съм му платил. Има кусури, има и неща, които не направи, ама- ако мога сам да го направя- нямаше да викам майстор...
nikolson - майстор
Аз, доколкото разбрах, в апартамента е работил друг човек, а не цитираният Цветков. Или греша?
joro1968 - специалист
Четете внимателно тук :klugscheisser:
http://www.dnes.bg/stranata/2016/04/12/ ... ane.299105

Фърба,разбрах вече че не ги защитаваш...но имай предвид че голяма част от тях са шмекери.....
И какъв ще е този мотив :?: Че клиента е отказал предложение на майстора да прави ремонт на друго място в същия апартамент но не го е огряло.....
Фърбата - специалист
Тя тая схема с изнудването е стара, практикува се най-вече от мургави "майстори"
Примамват те да клъвнеш на много ниска оферта (били им останали материали от предишен обект), почват нещо и после се оказва, че трябва да платиш много повече... Преди години мина по улицата един мургавел и ми предлага да ми смени улуците за 100 лв. "-За 100 лв само, бе, бате- ще ти ги сменя!" Казах му да си върви по пътя. После научих схемата каква била- свалят ти улуците от къщата, разпокриват последните два реда керемиди и ти казват една друга вече цена- ако не се поддадеш на изнудването- трябва да си търсиш спешно майстор...
И се оказва, че той и с офертата не те е мамил, щото имал в предвид 100 лв. на метър, а не за всичко.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 26

Тема "Пазете се от този майстор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: