Large написа:за клеясали части и ръждясали резби използувам трансформаторно масло-помага -ако можеш опитай дано стане.А за китайските боклуци-с един такъв къртач за 25 лв.от битака -още беше на Подуене -бъркам теракол-само четките съм му сменял няколко пъти.Като руска машина -нема докин4799inpl64 написа: Един познат разправяше че на битака имало помпи по 15-20лева.Утре съм свободен и мисля да прескоча.Ако е така-не знам дали си заслужава гимнастиката.Освен за направи си сам.Битака е хубаво нещо, но имайки впредвид естеството на предлаганата там стока, пазаруването от там е спонсориране на тероризма... и игра на руска ролетка едновременно.![]()
Има някои търговци, на които им личи че не са от хората, пласиращи крадени стоки, ама кой знае от къде си набавят и те стоката.![]()
Бих си взел шило или някой нестандартен гаечен ключ голям размер от човека, дето има сергия, ама не и от онези с вестниците по земята.![]()
Единствено остава кефа от пазарлъка, то като по моловете- стока за 100лв ти я "дават" за 15-20 лв![]()
Относно помпата, не е китайска, френска е, уж... ама за "източЕни" европейци.
Wilo Star-RSB 25/4
Работела си е, нищо и е нямало, но както винаги става в България- зимата ни изненадва и тя замръзва. Явно е видяла зор, щом ръба на пробката се е отчупил... ако е била експлоатирана и монтирана правилно - с филтър, сигурно още е щяла да работи, но ситуацията е налице...
След като кисна в оцет снощи, няма особено подобрение. Винтоверта ми е слаб , но сложих бита в бормашината и пуснах нещата да се джуркат- ама няма подобрение. Ще я дисектирам, да видя какво има вътре. Да видим дали наистина държи 4-5-6 бара, при свален (раазхлабен) мотор...
Турбината си е без наранявания, но малко встрани... СЪмнявам се че може да има я кълчища, я тевлон влязал вътре...
4799inpl64 написа:за клеясали части и ръждясали резби използувам трансформаторно масло-помага -ако можеш опитай дано стане.А за китайските боклуци-с един такъв къртач за 25 лв.от битака -още беше на Подуене -бъркам теракол-само четките съм му сменял няколко пъти.Като руска машина -нема докин[/quote]
Масло нямам, трансформаторно де, амапръсках с WD. Раздвижи, ама ротора все още е доста стегнат. Май само кълчищата мога да елиминирам с белина или нещо подобно, което няма да скапе пластмасата вътре. Ако е тефлон.. нама шанс. Ако изобщо има нещо вътре де... Може да е някаква деформация. Така, като не може да се отвори, и Дамата с рентгеновите очи не може да помогне.