• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
ksl - напреднал
Може, може. Също може да се е заселила кокошка в тавана.
Затова съм оставил нещата в ръцете на професионалистите и нищо няма да доказвам аз.
Затова е измислено следствието, затова има криминални лаборатории, затова се извършват разпити.
Не знам каква е цялата процедура, но имам пълно доверие на полицията.

Ако в къщата се е заселила белка, то пак не препоръчвам да правите ремонт с Иво Цветков и фирмата му Рапид Билд ЕООД. Гипсокартон, шпакловка, боядисване с латекс - има хиляди майстори и фирми, които предлагат такива услуги при които не се е случвало белки да налазват къщата и да поставят свтовен рекорд за скок на белка на височина 2.50 с промушване през дупка от 7 сантиметра, несейки яйце в устата си. Или пък де да знам, всеки сам си решава, но е добре да се знае.
Фърбата - специалист
ksl написа:
Не знам каква е цялата процедура, но имам пълно доверие на полицията.
Ще следим развитието. Пожелавам ти успех, но не вярвай толкова сляпо в уменията и професионализма на полицията.
Така се случи, че ни обраха преди години, полицаите идваха, взимаха отпечатъци и въпреки, че ги насочихме към човек, в който се съмнявахме- даже не го и разпитваха...
Между другото- май и електричарите не са си свършили работата като хората- този мостови кабел на последната снимка мисля, че не е редно да се прикрепва така.
ksl - напреднал
Този мостов кабел е прикрепен от Иво Цветков.
Питах защо с рапидка. Отговорът беше "Нищо му няма, аз съвсем леко ще го ..."
Фърбата - специалист
От една друга тема:
Милен написа:
Според наредба 3 това се забранява за мостовите проводници
Чл. 1699. (1) Едножилни и мостови проводници с пластмасова изолация се използват при неподвижни електрически инсталации в монолитни и сглобяеми сгради, когато изолацията им е осигурена срещу механични повреди.

(2) Забранява се полагането на мостови проводници:

1. директно в земята;

2. директно върху измазани или облицовани стени в сгради с производствено и непроизводствено предназначение, ако не са взети мерки закрепването да се извършва, без да се поврежда целостта на изолацията им;

3. върху стоманени конструкции;

4. открито в пожароопасни помещения от всички класове;

5. във взривоопасни помещения от всички класове;

6. за захранване на аварийно и евакуационно осветление.

И това се разрешава
Чл. 1717. (1) Електрическите инсталации с мостови и едножилни проводници с полимерна изолация, осигурена срещу механични повреди, се изпълняват:

1. директно в мазилката на стени и тавани - когато покритието от мазилка върху проводниците е с дебелина най-малко 10 mm;

2. върху мазилката на стени и тавани - когато закрепването на проводниците се извършва, без да се уврежда изолацията и няма опасност от механични повреди в процеса на експлоатацията им;

3. в подовата настилка - когато изолацията на проводниците е защитена срещу механични повреди, удари, пробиви от пирони и други остри предмети.

(2) В мазилката и под нея проводниците се полагат в прави хоризонтални и вертикални направления.

(3) Мостовите проводници се полагат по плоската страна без прегъвания, усуквания и хлабини.

(4) Мостовите и едножилните проводници се полагат директно под мазилката в пояси:

1. по стени - на 200 mm от готов под или таван;

2. покрай светлите отвори на врати прозорци - в зона до 200 mm;

3. в подовите настилки - на разстояние до 150 mm от стенните панели.

(5) Широчината на поясите се определя от броя на успоредно положените линии.

(6) По тавани проводниците може да се полагат по най-късите разстояния. Допуска се прехвърляне на проводници през етажните разделителни строителни елементи при условие, че се изтеглят в изолирани тръби.

(7) Не се допуска полагане директно в мазилка или в земя на кабелоподобни проводници.
Така, че- може да го емнеш и по този параграф, ако успееш да докажеш, че той е закрепил кабела така. То си се продават специални скоби и дюбели за закрепване на мостови кабел, но най- лесното е било да го мацне тоя кабел с малко гипс.
ksl - напреднал
Не само се продават, ами имаше цял плик, ама докато изтичам да му донеса, вече го беше свършил и нали си имам майстор в къщата, много внимавам нещо да не го засегна, да не се обиди, че оспорвам майсторлъка му. Преглътнах го това, както и много други поразии, които направи из къщата. Например, че замаза розетките на контактите с гипс за да му е по-лесно да шпаклова и боядисва. Някои ги открихме после, други не. Отново не му направих проблем. Мир да има. Счупи ми вратичката на кутията за предпазители и хвърлил рамката в една стая, капака в друга. Открих го, но се направих, че не съм забелязал. Мир да има. Счупи ми рамката на входната врата.Нищо казвам ще си я оправя. Мир да има.
Фърбата - специалист
Абе, това за яйцата- ще ти замиришат след време- ще потърсиш откъде идва и ще ги намериш, ама- да ти дупчи кабелите- освен, че е предпоставка винта да даде на късо е и забранено . За яйцата трудно ще докажеш, но за кабела може би.
Майсторите трудно ще ги накараш да престанат да прикрепват мостовия кабел за стената със стоманени пирончета, но след като се прихване кабела към стената с гипс- тези пирончета се махат.
joro1968 - специалист
ksl написа:
Не само се продават, ами имаше цял плик, ама докато изтичам да му донеса, вече го беше свършил и нали си имам майстор в къщата, много внимавам нещо да не го засегна, да не се обиди, че оспорвам майсторлъка му. Преглътнах го това, както и много други поразии, които направи из къщата. Например, че замаза розетките на контактите с гипс за да му е по-лесно да шпаклова и боядисва. Някои ги открихме после, други не. Отново не му направих проблем. Мир да има. Счупи ми вратичката на кутията за предпазители и хвърлил рамката в една стая, капака в друга. Открих го, но се направих, че не съм забелязал. Мир да има. Счупи ми рамката на входната врата.Нищо казвам ще си я оправя. Мир да има.
Човече избий си го от главата тези социалистически мисли да не обидиш майстора!
Разбери че КЛИЕНТА ВИНАГИ ИМА ПРАВО и си длъжен да изразяваш своята позиция а не той да види че си слаб и после да те мародерства
radius - майстор
Ма гледам форумните майстори доста солидарни с този палачор. 50 лв на час, бреее че качествена работа.
joro1968 - специалист
radius написа:
Ма гледам форумните майстори доста солидарни с този палачор. 50 лв на час, бреее че качествена работа.
Ми то и адвокатите взимат по 50-100 лв на час за консултация,ама пък образовани
nikolov333 - майстор
На тоя кабел с рапидката каква му е функцията? Така завит с видия може да е за заземяване или офазяване на конструкцията на гипс картона.. :?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26

Тема "Пазете се от този майстор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: