• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mimitoni - специалист
plamko_82 написа:
Здравейте колеги.Решил съм за следващия отоплителен сезон да премина на отопление с пелетна камина.Апартамента е 105 кв.м.Изчел съм цялата тема във форума.Въпросът ми е каква камина да взема - BURNit Comfort PM 23 или BURNit PM Comfort plus 25 kW?Доколкото разбрах от Сън Систем предлагат само втората.В Амиго ги има и двата модела.Какво бихте ме посъветвали?Има ли съществена разлика м/у двата модела?Предимства и недостатъци на единия спрямо другия модел?Предварително благодаря за съветите.Публикувам въпросите си и в двете теми.
РМ 23 :supz:
filmatoplo - майстор
За 100 кв м няма ли 23 да е голяма ,ползващите я дали я карат камината на макс , или главно на степен 1 ,ако карате 23 ката на оптимал разхода би бил мн голям ,значи не вярвам че ти трябва 23 ка ,защото така или иначе ще работи между 5-10-15 киловата .
mimitoni - специалист
mimitoni написа:
plamko_82 написа:
Здравейте колеги.Решил съм за следващия отоплителен сезон да премина на отопление с пелетна камина.Апартамента е 105 кв.м.Изчел съм цялата тема във форума.Въпросът ми е каква камина да взема - BURNit Comfort PM 23 или BURNit PM Comfort plus 25 kW?Доколкото разбрах от Сън Систем предлагат само втората.В Амиго ги има и двата модела.Какво бихте ме посъветвали?Има ли съществена разлика м/у двата модела?Предимства и недостатъци на единия спрямо другия модел?Предварително благодаря за съветите.Публикувам въпросите си и в двете теми.
РМ 23 :supz:
Колега прегледаи 54 стр. от настроики на БУРНИТ РМ 23 :shock: и тогава решаваи. Късмет :-D . И непременно камина ли трябва да е :?
plamko_82 - напреднал
Здр. Пелетната камина ми се струва най-удачният избор.За климатици инвестицията е същата или по голяма, но не може да се сравнява тяхната топлина с топлината от радиаторите. Конвекторните радиатори е същата работа,там инвестицията е по-малка,но пак отдаваната топлина е малка.Аз имам две малки деца и мисля камината да работи постоянно през целия отоплителен сезон.За мойта квадратура от 105 кв.м. /с пвц дограма троен стъклопакет и вътрешна изолация с минерална вата/ 13+ дали ще върши работа или ще ми е малка /ще работи на мак. степен и ще дава голям разход/?
halfun написа:
здравейте колеги бърнити нов съм и най вероятно ще объркам някои неща при питането ми четох всичко почти и имам въпроси. Първо относно модела на камината немога да разбера коя е точно тя от зад на камината пише burnit comfort 15 а на книжката ми пише за burnit pm comfort plus 13 и 25 kw да разбирам ли че е 13 кв другото което имам като проблем е че гори доста като разход но имам 70 глидера плус лира. разхода ми отива към 2 чувала на 24 часа но досега така и не успя да гори толкова време поради задръстване на пепелника до горе за около 7 часа при корекция на вентилатора пример 2 степен горене пилети 0 вентилатор 2 успява да искара повече часове преди да се задръсти темп. на газове 100 до 111 съм я виждал
Прикачен файл:
image.jpeg Настройки на вентилатора pm13 kw plus,pm25 kw
Камината ти е pm13 kw ... www.biootoplenie.com/камини-с-водна-риза/
grants - специалист
Колеги стана време за къси гащи , хайде споделяйте как се справиха за 1ви сезон каминките :lol:
Аз съм изключително доволен като за 1ви отоплителен сезон с тази система.
За мен сезона почна на 1 Декември и свърши края на Март , отоплявам 76кв етаж от фамилна кооперация , в 3те стай радиаторите са с термоглави , общата инсталирана мощност е около 12кВ. Като работни часове не мога да кажа с точност , защото някъде края на Януари ми писна да пиша , но все пак сме 4 членно семейство с малко бебе и поддържаната температура постоянно е около 21-23 градуса.
Резултата е точно 71 чувалчета х 15кг = 1065кг или 320лв. Остатък 62 чувалчета :lol:
Като събера тока към горната сметка се получава общо 660лв.
Лятото мисля да включвам и бойлер към системата , защото камината има още доста голям запас от мощност въпреки инсталираните мощности.

Поздрави !
Raij - специалист
Здравейте, колеги защо параметрите на шнека и вентилатора са завишени в режим модулация сравнени с 1 степен. Така поне го видях аз в инструкцията и не виждам логика.
plastkomfort - специалист
Няма логика ама така са решили.
Малко е тъпо нали
grants - специалист
Колега тая стойност се променя лесно от инсталаторското меню , предполагам е зададена толкова за стандартна да имат някакъв запас ако има повече инсталирана мощност.
Raij - специалист
Да ако не се ползва на автоматичен режим.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: