• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 26
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
naB4o - специалист
Аз се запивам в темата, основно, защото ми е интересно развитието и дали авторът има смелост да застане зад името си и действията си.
Второ, нормално е една работа да бъде заплатена, когато викаш някой да ти работи - или се съгласяваш с условията или си го правиш сам. Много работи съм свършвал сам, имам техническо мислене и ръце не в задника. НО за някои неща си иска - машини, опит, акъл - тогава си викам работник, а дали е майстор или е измекяр - проличава си или от работата, ако стигнем до взаимоотношение или по-лошото в самата договорка за въпросният труд.
Трето - яйцето можеше тук там да се наклепа със силикон и скорострелно щеше да се е залепило нанякъде :snakeman: :snakeman: :snakeman: А ако наистина е майстор и иска да ти е гадно, нямаше така лаишки просто да го постави.

И накрая - сетих се за един виц, само че не мога да го намеря: но беше със следния смисъл - мъж и жена се развеждат, като жената получава къщата след развода, а за да отмъсти (може би било нечестно делото) мъжът напълнил корнизите с лайна (или рибешки карантии не помня точно). Махнал топките, напълнил ги и ги запечатал. След известно време бившата му с новия си почнали да се оплакват от вонята, 1,2,3 почистваща фирма и нищо. Никой не искал и да купи въпросната къщаз заради смрадта, и тя съвсем се обезценила. Накрая дошъл първият съпруг, и я взел абсолютно евтино, но по-голямо щастие за него било, като видял, че с покъщнината новото семейство си помъкнало и корнизите :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :supz:
Chefo77 - майстор
Чираче написа:
Chefo77 написа:

За послеписа - не знаеш какви клиенти има - някои наистина си заслужават не яйца, ами цяла кокошка да зазидаш с всичките и неизлюпени пиленца :) Като НЕ свързвам "ksl"с тях!!!
Много смело изказване. :? Както виждам почти всички форумни майстори се опитват лееекичко да оправдаят въпросния майстор. Не знам каква е истината, и не заставам зад никого. Но това не означава, че всичко трябва да се обвързва с печалбата на майсторите "на всяка цена" и по всякакъв мошеннически начин. Трябва да има етика и коректност в отношенията майстор-клиент.

ПП. Някои майстори не заслужават цяла кошница с яйца, а поне 5 кошници със запъртъци. С това не свързвам форумните майстори, тъй като не съм имал взаимоотношения с тях.
Чираче, аз НЕ защитавам майстора и НЕ обвинявам клиента! Факт е, че има много некадърници, злобари, печалбари и т.н. сред майсторите, както е факт, че има много тарикати и измекяри сред клиентите. Не говорим с конкретни имена, говорим по принцип. Във всяко стадо си има мърша, без значение на кое пасище е. Защо да е смело изказването ми - не е ли не по-малко смело изказване от типа на "майстор да не ти влиза в къщата", "колкото и да му платиш - много му е" и т.н.? Какво заслужава клиент, който цял месец те върти на пръста си, пък накрая те изгони и те заплаши да те бие? Не, не ми се е случвало, но познавам колеги, които са го позволили - за жалост.
ВИНАГИ трябва да има етика в отношенията (навсякъде, не само в майстор-клиент), която етика няма как да бъде спазена, ако едната страна не усеща границата между етичното и наглото. Нито е оправдано майстор да се държи с клиент като с касичка, нито клиент към майстор като собственик.
Слава Богу, не помня АЗ да съм попадал на крайни случаи на клиенти (защото мен майсторите не ме интересуват, те са си за себе си), само леки тарикатлъци, които успявам да туширам или да заобиколя. А понякога е по-добре отрано да кажеш "Довиждане". Или изобщо да не кажеш "Здрасти". И от двете страни!
Junak - майстор
Отишъл Гарабед на гости на Киркор. На вечеря здраво преял и през нощта така го напънало, че нямал време да търси тоалетна. Вдигнал фикуса от саксията, свършил си работата и го сложил обратно. На сутринта станал и си заминал по живо по здраво. След един месец получава телеграма: "Гарабед, кажи къде сра! Tри квартири сменихме - все мирише и мирише!" :lol: :lol: :lol:
p.v.x - майстор
Абе , вий туй майсторите , работа нямате ли...,че висите по форумите. :-D :lol: :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GZDSFt_WCzE[/youtube]

Нинчето пропяла :-D
nikolov333 - майстор
Гледам и не вярвам на ушите си.. :-D
Hoвoceлckи - майстор
Не знам колко е глупав въпросният майстор ... Абе вие замисляте ли се малко поне? Оставете за проба някъде яйце и чакайте да видите какво ще се случи :-D Давам ви отговора в аванс пък, който не ми вярва - да пробва. Яйцето (жълтъкът) просто се мумифицира, изсъхва. Ще се расмърди, но само ако го счупиш, иначе може да си сто там за вечни времена! Виждал съм такова зазидано в основи на много стара къща, която разрушавахме. "Баш майстора" във филма не е казвал, че ги е слагал цели :wink: То това си е народен фолклор много по-стар от филма.
А тук работата намирисва отвсякъде и без никакви яйца :-D
jekasus - майстор
На втората страница, на снимката се вижда, че яйцето е пробито.
И ще мирише, и то доста време...
Ако майстора е сложил с ръкавици яйцата, няма начин да се докаже вината му...
Иначе е возможно, что-то е станало преди краен етап на издаването на обекта - монтаж на лунички и други джуджавки... Значи е имало недоволство от едната страна и недоволство и от другата...
mcm - специалист
Точно така е, намирал съм много яйца по тавана на къщата на село оставени от невестулка, така добре прикрити между каприорите, сякаш човешка ръка ги е сложила там. Миризма никога не съм усещал, самите яйца бяха изсъхнали вътре. Сигурен съм че е дело на невестулките, защото често ги чувам, голяма напаст са, разместват капаците, тавана е гредоред, мазан с кал отгоре, издъниха го и ходят и по платовете на таваните на стаята, няма начин да не са вкарали яйце и там, но миризма няма. Към пострадалият колега, не се шашкай толкова от тия яйца, не са чак такъв проблем, следващият път си опичай акъла, и дискретно се навъртай край майстора. Когато нещо не ти харесва спираш работата и ако майстора не е отзивчив, прекратяваш взаимоотношенията навреме. Това с полицията е вятър работа, най вероятно ще ти кажат че има щета, но е малка и да си търсиш правата по частен път - загуба на време и пари. Пий една ракия, махни с ръка и се радвай на опита който си придобил.

П.П. Не защитавам никого, не съм и в сферата на ремонтите, работя съвсем друго, просто съм реалист, народа го е казал: Не е луд тоя дето яде зелника, а тоя дето му го дава.
mcm - специалист
Към колегата jekasus, и без ръкавици да ги е слагал, не си мисли че нашата полиция ще открие нещо. Лично съм давал бутилка с която ми бяха счупили стъклото на колата, но отпечатъци нямало. Като им казах че трябва да има поне на полицая дето беше толкова умен че я вдигна от земята с ръка, ме гледаха като .......... !!! Затова и казах на колегата пуснал темата, да се подготви психически полицията да го отсвири, просто прокуратурата не им се занимава и те отсвирват, по частен път.

П.П. Ако има договор със въпросната фирма, не е лошо да се пусне и една жалба до Комисия на защита на потребителите. Поне ще им опънат нервите на фирмата на майстора.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 26

Тема "Пазете се от този майстор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: