• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 26
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
Фърбата - специалист
Какво ще кажете за следния сценарий:
Собственика решава да спретне постановка на майстора, тъй като го е яд, че много (според него) пари му е наринал. За да го осъди и да си върне поне половината- слага яйца в тавана и за това обвинява изпълнителя. Или ако не го осъди за пари- поне да му развали репутацията.
Подозрително е как точно от луничка, която изгаря се изтъркулва яйце? Луничките не горят толкова често, а се предполага, че ако майстора залага шапка- ще се погрижи по възможност да не бъде разкрит лесно-т. е.- яйцето да не изпадне а да е забутано на по- далечно от отвора място.
За да няма място за съмнение,че яйцата са поставени не от собственика, а от майстора- има "улики"- яйцето е изцапано с латекс. Е тука е най- голямата чуденка- как се изцапват при боядисване с латекс скритите в тавана яйца? Ако искаше да натопи не бояджията,а водопроводчика- яйцата щяха да са в гнезда от кълчища ;-)
ksl - напреднал
Волни съчинения правите. Луничките сам си ги монтирах, не е горяла.
Връщането на пари може да стане по ГПК, не по НК
Antonii - майстор
И така да е. Какво майстора ще му върне парите ли?
Най много да е поредния пребит някъде по пътищата. Айде стига с тези теории на конспирациите.
Иначе аз съм гонил майстор само заради това, че ми даваше акъл кое как да стане, че на него да му е по-лесно. Но му платих само това което беше свършил така като исках аз.
А ако беше строшил нещо щеше да си тръгне веднага, че и да го плати.
Иначе читави майстори в БГ вече се намират все по-трудно.
p.v.x - майстор
Трябва ли да ви се каже , колко клиента са преметнали доста майстори . Че и цели бригади. Като ,че ли сигурно не знаете , колко хора изгоряха , като не си получиха дължимото заплащане за извършени строителни услуги , по Черноморието и Планинските курорти.Съществува даже жаргонна приказка...аз колко майстори сам завлякъл.Не знам какво му се връзвате на този Ревльо. Всеки си носи главата на раменете. И не сте малки , за елементарни житейски решения. Кат не можете...обадете се на приятел и те така. :rock:
Последна промяна от p.v.x на чет апр 14, 2016 11:12 am, променено общо 1 път.
Junak - майстор
Antonii написа:
И така да е...
Как трудно бе? Я гледай тука форума пълен. :)
Chefo77 - майстор
Junak написа:
Antonii написа:
И така да е...
Как трудно бе? Я гледай тука форума пълен. :)
Абе сарказъм сарказъм, но когато имаМЕ нужда от съвет, тайничко се надяваМЕ да ни отговорят хора, които го могат и го правят, вместо някакви дървени философи, образовани, изучени и специализирали се само от и само в интернет, нали ... :wink:
kalpev - специалист
През годините ми се е налагало доста ремонти да правя. Един апартамент, после друг, след това жилището на нашите, а накрая пак ремонт на моя заради едно наводнение. Общо взето, основно съм попадал на кадърни майстори, хора на честта и добрата си работа, което е тяхното име. Тук също съм получавал много ценни съвети от наистина хората, които си разбират от професията. Така че няма как да кажа нищо лошо. Рядко, но съм попадал и на кофти майстори, които дадената дума не струва нищо, а цялото усещане е, че те третират само като касичка и гледат как да те цедят с дребни хитропетрови номера, затова разбирам и негодуващите от такива майстори. За вторите, да си им касичка има значение за тях основно, а не добрата им работа. А не разбират, че остана ли доволен от работата им, те пак ще си получат предоволното и без прозрачните им, чак прозаични, номера. Ще ми се по първите добри майстори да съдя за вторите и да ги оправдая някак, но пък вторите ми служат да ценя първите!

/Относно казуса на тази тема, леко ми нагарча целта, дори и пък да е родена от идеалистически подбуди.
ksl, уж четеш НК и НПК, а си пропуснал основното - презумпцията за "невинен до доказване на противното". С други думи, докато не се стигне до гражданско дело и съд, който да се произнесе, а ако има и следваща инстанция, тя също - нямаш право да набеждаваш човека за виновен и да го съдиш ти по този начин показно, пък дори и да си вътрешно убеден за себе си. Не е това начинът, защото утре друг може да напише подобно за теб на всеослушание. Думите ти до тук стоят като клевета, докато не се докаже виновността. А това става в съда, не във форума./
kozl - майстор
Форума се дели на майстори и пропищели :lol:
Хем ми е смешно хем ми се плаче.
Напатих се доста от мАстори разбирачи.
И за жалост реалността е последното в подписа ми.
Hoвoceлckи - майстор
p.v.x написа:
Кат не можете...обадете се на приятел и те така. :rock:
Ти да не се обаждаш! От такива приятели, дето си им дал жокер, не мога да си седна на гъзъ :-D :partyman:
Кат не сте доволни от майстор, правите като мен - почти всичко сами. Сега има нет и все ще се намери каквото не знаеш.
Е, понякога и аз опирам и после ... В момента чакам да се освободи място в сервиза за да ми сменят маншон на полуоската, която сменяваха преди 3-4 месеца. Срещу заплащане естествено. Нещо съм бил закачил ... А още тогава се бях връщал за рекламация. Какво точно беше не се сещам, но на Рено и Пежо били еднакви, но лявото било дясно и обратно. Та се объркали и при пълен десен колата се опитваше да направи "кълбо напред през дясното рамо" :-D Знам, че ще ме светнете да не стъпвам там, но все пак тези са най-читави. В крайна сметка - хора сме. Библейско е: "нека пръв да хвърли камък, който е безгрешен!" :wink:
Автора би ли споделил в каква област изкарва парите си?
ksl - напреднал
Antonii написа:
И така да е. Какво майстора ще му върне парите ли?
Най много да е поредния пребит някъде по пътищата.
А бе вие майсторите големи играчи и тарикати се мислите.
Естествено, че съм се подсигурил да го държа на къса каишка.
Само да посмее да ме заплаши или нещо странно да се случи около мен.
Аман от хитреци дето си ислят, че законите не важат за тях и ще се саморазправят.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 26

Тема "Пазете се от този майстор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: