Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
fore - майстор
Какво е това всъщност ?

Са да видиме с тия Украйнските електоди, как ще се държат към Пернишкиот винкел ? :roll:
Ковеславе ти да не си заварявал Украйнска стомана че така ти се отделя сама шлаката ?
dragozow - майстор
Форе - ВАХ означава волт-амперна характеристика.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0 ... 0%BA%D0%B0
fore - майстор
Е хубаво де Драгозов, това го знам и без Уикипедията. Даже писах няколко поста назад за което. Диоди, транзистори PN преходи и това кога се отпушват в права и обратна посока и тнт. В това няма нещо невероятно. Линейна графика или крива.

Интересното е в това какво е направил Пансим с тока за да заварява целулозни и то при нисък ток. Или тока е плавен при старт или е рязък и на някакви импулси. И тук както с алуминия и неговият окис има врътка с тока. Той знае най добре. Но за това в някоя друга тема където се говори за техниката на машините. :wink:
Valyo68 - специалист
Относно клипът на колегата Пансим, направи ми впечатление играта на волтметъра, трудно ми е да преценя така, но може би между 22-30 волта!
fore - майстор
Играе или защото просто по трудно може да се стабилизира, или защото се подава на импулси. Големината на напрежението влияе на ширината на заваръчната вана. А дали това има отношение към заваряването с целулозни електроди ?
Аз залагам на тока. Той определя дълбочината на провара.
koveslav - майстор
fore написа:
Какво е това всъщност ?
Това е китайска стомана.Има си и етикет в края на пръта...
koveslav - майстор
gogo7777 написа:
В този смисъл трябва апарата да поддържа стабилно заваръчното напрежение(нали всъщност то-напрежението определя разстоянието или по-скоро дълбочината на проникване и поддържането на дъгата)
Не....
Напрежението влияе на ширината на шева
Тока влияе на дълбочината на шева
Вида на тока влияе на формата на шева
Диаметъра на електрода пък влияе на дълбочината и широчината......по-тънък електрод по-дълбок и тесен провар
Много благодаря за изчерпателния отговор! Аз съм оплел понятията,но и никога не съм учил теоретичната част в подробности.Не ми е професия. Благодаря!
Valyo68 - специалист
А ъгълът, под който държиш електрода и водиш ваната, той не влияе ли? Дали надолу или настрани? :? Беш ли му мамата...
koveslav - майстор
Valyo68 написа:
А ъгълът, под който държиш електрода и водиш ваната, той не влияе ли? Дали надолу или настрани? :? Беш ли му мамата...
Всичко има значение,естествено.Комбинацийте от настройките,диаметрите и видовете прилагани електроди,допълнени и от триковете на оператора при ММА са безброй.
agj - майстор
pansim написа:
agj написа:
CEA -та за хром никеловите?Щото аз и без функция мога.Даже с обикновен китайски инвертор неръждаемите.си вървят перфектно.
То повечето неръждаеми си вървят и на КРАКА.
Опитай с китайката ОК63.85 и пак ще говорим за нуждата от качествен инвертор :)
Може и клип да снимаш :-D
На клипа в подписа ми ,е демонстрирано как китайската машина работи с неръждаеми електроди!С абсолютно същите електроди обаче много трудно се работи на обикновен трансформаторен руски електрожен!Затова искам да направиш клип да видим как неръждаеми си вървят и на КРАКА?
agj написа:
ЗА BAX -а на целулозните разбрахме ,а някой може ли да обясни каква е характеристика на функцията на CEA -та за хром никеловите?.
Тоя въпрос го зададох съвсем сериозно ,а ти както винаги се отклоняваш от точния и ясен отговор!Ако искаш мога и по друг начин да попитам -Защо е сложена тая настройка на СЕА-та и каква е характеристика която дава по добра работа с неръждаеми?Аз в никой друг инвертор не съм виждал такава настройка !

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: