• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 60
Всички имаме коли, нали ?
DundyTheCroc - майстор
Гумите, които имаш, ще те изкарат без проблем това лято, не са стари, ако нямат някакви проблеми карай смело, а догодина мисли за нови.
Колегата Галин ти е дал линк за маслото, това фордовското, и аз съм със същото, могат да ти доставят и маслен филтър на добра цена.
Не знам на C-Max къде е горивния, при мен е част от помпата и не се сменя ако няма проблеми, за съжаление нямам литература за твоята кола да проверя как е.
Крушки напоследък купувам на General Electric, добър баланс между цена и качество, само гледай да са унгарски, не китайски.
Имаш ли инфо кога са сменяни другите чорби по колата: спирачна и хидравлична течности, антифриз, масло на скоростите?
infomar
DundyTheCroc написа:
Гумите, които имаш, ще те изкарат без проблем това лято, не са стари, ако нямат някакви проблеми карай смело, а догодина мисли за нови.
Колегата Галин ти е дал линк за маслото, това фордовското, и аз съм със същото, могат да ти доставят и маслен филтър на добра цена.
Не знам на C-Max къде е горивния, при мен е част от помпата и не се сменя ако няма проблеми, за съжаление нямам литература за твоята кола да проверя как е.
Крушки напоследък купувам на General Electric, добър баланс между цена и качество, само гледай да са унгарски, не китайски.
Имаш ли инфо кога са сменяни другите чорби по колата: спирачна и хидравлична течности, антифриз, масло на скоростите?
Имам информация само за:
Всички ремъци са сменени преди 3000 км на 02.03.2016
Маслото и всички филтри без горивен:
- маслен
- въздушен
- поленов/ на купето
- маслото което е налято е Castrol GTX 10w40
са сменени лятото миналата година преди 7000 км. и мисля да карам още 2-3000 км. до смяната им.
Бях се насочил към към някое от следните маслa:
Ford Formula S/SD 5W 40 или FORD FORMULA PLUS 10W40.....или 5W30 :? Някъде пише ли по какво се различават :?
http://maslo1.com/Ford-Formula-5W-40
За горивен филтър имам в предвид това нещо и мисля, че е отделен възел... не съм сигурен :? :
Изображение
http://maslo1.com/mann-filter-wk-93913- ... 536_103537

Спирачна и хидравлична течности, антифриз, масло на скоростите предполагам, че са сменяни преди 20-30 000 км. За по-сигурно ще ги подменя в периода на следващите 5-6000 км или година/две, щото в момента ми идва малко на нагорнище всичко изведнъж. :?
montoya - майстор
Първата цифра от 5W30 показва вискозитета на маслото при студен двигател. Колкото е по ниска цифрата, маслото е с по добър вискозитет при студено. Втората цифра е за вискозитета при загрял двигател. Аз карам с някакво масло което намирам 10w60 и съм доволен от него за старичкия ми 27 годишен двигател, но съм го карал и с М10Д де.
gogo7777 - майстор
Честито,
дълго, безпроблемно каране.
Малко шега /нали съм скептик относно фордовете/ ама като навързах детайлите - Форд, горивен филтър, бургаската регистрация, съвети и т.н.......та да ти кажа, че на пазара има ментета като този FFF-филтър например, които са несъвместими с новите двигатели :-D :-D :-D
Прикачен файл:
object_16826.jpg
Svetoslavoff1 - майстор
Инфо, ти по къра нямаш ли си работа човече? :) Че и ракията неизпита, взел само за колата да мисли :partyman:
Шегичка разбира се, добре е наистина да си наясно с отговорите на въпросите си...
Летните ще карат, а като застудее дано артисат парички за зимни, че при вас май не е като по Варна.
GalinBelos - специалист
Infomar , това дето си го дал на снимката е горивният филтър за 1.6 TDCI , а не за твоята . Май при теб наистина горивният е вграден в бензиновата помпа , защото в нито един сайт няма наличен горивен филтър за твоя двигател .
infomar
Svetoslavoff1 написа:
Инфо, ти по къра нямаш ли си работа човече? :) Че и ракията неизпита, взел само за колата да мисли :partyman:
Шегичка разбира се, добре е наистина да си наясно с отговорите на въпросите си...
Летните ще карат, а като застудее дано артисат парички за зимни, че при вас май не е като по Варна.
Зимните са нови - на 2-3К километра.

На къра има работа за класическите "селяни". Аз като бивш градски човек ползвам техника и повече от 2-3 часа реално на ден не ми е необходимо да си поддържам градината. Тя не е голяма - 60-70 десертни асми, 18-20 дръвчета (различни сортове ябълки, круши, праскови, сливи, кайсии...), 20-30 корена краставици, 90 корена домати, десетина тиквички и респективно 3 фитарий чушки една патладжан... босилек, чубрица и няколко още... А бе да работиш и да пееш.... голям кеф.

Колата не ме притеснява - всички въпроси ще намерят решения във времето...
infomar
GalinBelos написа:
Infomar , това дето си го дал на снимката е горивният филтър за 1.6 TDCI , а не за твоята . Май при теб наистина горивният е вграден в бензиновата помпа , защото в нито един сайт няма наличен горивен филтър за твоя двигател .
Сигурно си прав - аз гледах в книжката, че пише за подобен филтър, но тя може да е обща за всички типове коли от C-MAХ.
DundyTheCroc - майстор
10W40 не е за твоя двигател, трябва да караш с пълна синтетика 5W30 или 5W40, от Форд препоръчват първото. Щом обаче маслото е сменяно скоро го карай до есента и тогава сложи каквото трябва, за лятото не е проблем и по-гъсто да е при ниски температури. Спирачната течност се сменя на 2 години понеже поема вода, препоръчвам ти да сложиш DOT 5.1 от реномиран производител като и дойде времето. Предполагам скоростната ти кутия е MTX75, за която маслото е 75W90 пълна синтетика и не дават да се сменя. Можеш да провериш нивото и дали е бистро, чак тогава да мислиш за смяна. Маслото на хидравликата е специално на Форд, трябва да е тънко, бистро и леко зеленикаво. Не дават да се сменя, стига да не е потъмняло.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 60

Тема "Избор на "пенсионерска" кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: