• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 26
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
joro1968 - специалист
Докато злото се просмуква в мозъка на костите ви да се изтрепете и изядете, ще чакаме да дойде човека от далечната земя до нас и да изправи България на крака...млад ще е той,в трийсетте години ще са годините му и ще умен,ловък и бърз и всичките ще го славят по цялата земя......
Още ще го чакаме
Фърбата - специалист
Познавам един майстор -щпакловчик и бояджия.
Пенсионер е, но още поработва- от старата школа е и си умее- цял живот това е работил. Само като го видиш как крачи със стълбата, а е над 65, на колко точно- не знам.
Та- разправял ми е за някакъв негов клиент- новобогаташче- след като завършил обекта- някаква баровска къща- шпакловка и латекс- оня му казал: Няма да ти платя, не съм доволен. Мутра някаква.
А майстора си свършил работата перфектно, той така си работи .
И направо си му рекъл: Тъй ли? Няма да ми платиш? Ще платиш на тоя след мене двойно. И взел един химически молив и надраскал с него всичките стени. Дали е писал нецензурни текстове и какво е написал- не помня.
Факт е, обаче,че надрасканото с такъв молив не се измива с вода, а става по- зле и трябва да се кърти шпаклованото до мазилка. Ако решиш да го покриеш със следваща ръка латекс- молива избива... Ако го намокриш сигурно и в мазилката ще се просмуче...
Моя човек след време разбрал, че и с други хора, които са му работили тоя "баровец" е постъпвал така.
Та исках да кажа- ако се правиш на тарикат- един ден ще си намериш майстора.

Щото автора пише,че плаща по 50 лв. на час, ама дали е така??? Ако на мен ми платии толкова- хич няма и да се занимавам да му слагам шапки и да си развалям имиджа и граденото с време ИМЕ.а
Pooh - майстор
Фърбата написа:
Щото автора пише,че плаща по 50 лв. на час, ама дали е така???
ksl написа:
Днес направих изчисление, че съм заплатил 3950.00 лв. на Иво Цветков за 5 седмици работа.
Идват по 790лв/седмица ... за двама души ... грубо около 113лв/ден ... те по 1 час дневно ли са работели???
Това с плащах по 50лв/час е само поредната глупост.
radius - майстор
Четете бе хора, това с 50-те лв беше доплащане за нещо което са дооправяли, а не е договорката за основната работа.
Фърбата - специалист
Предполагам, че не са работили 5 седмици без почивка, нормалната работна седмица е 5 дни, а не 7.
Така, че се връзва не по 113 лв. на ден, а по 158. Което е приемливо заплащане според мен. ( 80 лв. надница ) ( не работя в сферата на строителството).
Но- стига сме правили сметка на чуждите пари- толкова е поискал майстора- толкова са му платили.
И също така е нормално възложителя да се стиска и да му се струва, че много пари е дал...Той все ще се мисли за прецакан с парите... :проба:
от тея майстори- кожодери, не ги е срам
Pooh - майстор
radius написа:
Четете бе хора, това с 50-те лв беше доплащане за нещо което са дооправяли, а не е договорката за основната работа.
Доплащане, но все пак ЧАСТ от тези 3950 лв.
ksl написа:
Имаше само нещо което преправи по моя вина и му го платих по ставка 50 лева на час. Това прави около 9 000 лв. месечна заплата.
Примерен разговор:
-Това тук, ще може ли да се преправи ... ето така?
-Да, но ще струва 50 лв. преправянето.
-Добре, а за колко време ще стане?
-За един час е готово.
-Бре, че ти за 50 лв/час работиш ... това са ... ехее - колко много пари.
-Не, за преправянето искам 50 лв., а това, че ще го направя за час е отделен въпрос.
-Да бе ... кожодери ... ще ви дам аз да се разберете ...

И хоп - фотосесия на яйцето за вечеря. :wink:

Калинчо 8 страници не може да си напише имената и да каже
"Ей, аз съм Калин еди-кой-си, много съм недоволен от Еди-кой-си (забравих как се казваше майсторчето), защото ... така и така направи. Това са моите координати, ако някой иска да се убеди лично в казаното от мен, а това са координатите на майстора, ако някой иска да провери за неговото мнение."

И вместо цялата тема да замине към коша, като провокативна и уронваща нечий авторитет - седим и си чешем клавиатурите, кой е по-по-най ...
p.v.x - майстор
Темата е отворена в подфорум- "Вашите ремонти-публикувайте снимки". Осем страници..една снимка не видях , освен яйчената фото-сесия.Качи някоя снимка , преди и след ремонта. Има майстори в форума...да видят за какво иде реч.Да изкажат профи-мнение. Осем страници нападки и догадки. :rock:
Чираче - майстор
Pooh,
Ако някой майстор ми отговори по такъв начин, разговора приключва, и директно заминава през вратата на майната си.
Pooh - майстор
Чираче написа:
Pooh,
Ако някой майстор ми отговори по такъв начин, разговора приключва, и директно заминава през вратата на майната си.
По кой начин? Да ти каже колко струва преправянето на нещо, вече направено? Или според твоите разбирания, майсторът трябва да ти седи мирно, като новобранец пред фелдфебел???

Обаче си прав - нормален майстор не води подобни разговори - стигнеш ли веднъж до "Ама това защо струва толкова?" и "Не може ли да променим това?", значи е време да си взимате Довиждане.

Вземете да си го набиете веднъж за винаги в главите - никой, на никого, не е длъжен! Нито клиента е длъжен да търпи майсторски произвол, нито работниците са длъжни да търпят клиентски капризи. Пише се договор и се работи по него. Искаш нещо допълнително - анекс или нов договор. Почнеш ли веднъж с отстъпките - не можеш да се отървеш после ... а и пари за тези "дребни услуги" никой не предвижда ...
Чираче - майстор
Pooh написа:

По кой начин? Да ти каже колко струва преправянето на нещо, вече направено? Или според твоите разбирания, майсторът трябва да ти седи мирно, като новобранец пред фелдфебел?
Ще седи, щом ме мисли за касичка. :lol: И защо трябва да ми извива ръцете финансово, и да се гъбарка с мен?

Казах, директно през вратата. Ще мина и без тия "майсторски" номера :lol:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 26

Тема "Пазете се от този майстор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: