• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 60
Всички имаме коли, нали ?
infomar
ivanovbg написа:
То ясно, но не е фатално. А и никъде не съм видял да пише, че трябва да се сменя ежегодно. Дори самите коли го засичат на километри. Другото са измислици.
:partyman:
До колкото чета по сайтовете на производителите, казват 10-15-20000 км или 12 месеца, което настъпи по-рано... но аз съм дилетант все още :? Предполагам, че както другаде, и те си поставят запас от 6 до 12 месеца. на лекарствата запаса е от 6 месеца до година запазване действията след края на гаранционният срок.
DundyTheCroc - майстор
Навсякъде пише дадени километри или една година, не е случайно това.
ESPACE - майстор
Жената 6 години кара един Yaris и му върти по 3-4хил. на година. Да не съм луд да и слагам всяка година ново масло 5-40. На две години го сменям. Служебната ми кола е с полусинтетика 10-40 сменям на 15000км. Двигателите са бомба. Италианците и Иванов знаят кога се сменя маслото ама чак като тях не смея :)
DundyTheCroc - майстор
И гърците са кат италианците, моята с каква боза я взех :)
Всеки си решава сам, има маслояди, на които само се долива :-D
ivanovbg - майстор
DundyTheCroc написа:
Навсякъде пише дадени километри или една година, не е случайно това.
Я покажи къде пише?
SEV - специалист
В гаранцонните карти на всички коли които съм имал пише километри или 12 месеца.Не ми се занимава да търся,можеш и сам.
DundyTheCroc - майстор
И аз много мразя да отговарям на въпроси, отговорът на които е на един Гугъл разстояние, но ето все пак скрииншотче от книжката на Мондеото
Изображение
kuger - майстор
Не бъдете толкова категорични, всеки производител на автомобил си дава предписания. Моята французойка /от Италия/ по борд и дават 30к и 24 месеца. Същия модел, произведен за България - 15к и 12 месеца. Така, че ..... всеки си решава сам. Аз бих се придържал към второто.
user223 - напреднал
Има и лонглайф масла, които са с двоен пробег и на 2 години, но това си има и съответната цена :-D .
На VW поне е така за фирмените им масла.
kuger - майстор
user223 написа:
Има и лонглайф масла, които са с двоен пробег и на 2 години, но това си има и съответната цена :-D .
На VW поне е така за фирмените им масла.
Карам с такова, по каталога от Рено. Дизел, турбо и ДПФ филтър.
Прикачен файл:
DSC00155 (1152 x 864).jpg
Забравих да снимам гърба на тубата.
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 60

Тема "Избор на "пенсионерска" кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: