Всички въпроси за вилата.
torbalan - Дървен философ
Стълба може да се измести с два метра...

Това с платформата няма как да стане по ред причини. Най-вече улицата не е твоя собственост и може да береш много ядове...

Дай линк да го погледнем на гугъл мапс?
kozl - майстор
Платформата може да е подвижна и да хваща колелата. Т.е. диаметъра на платформата да е диагонала м-у колелата.
Ako улицата ти е 3 метра, колко дълга е колата. Дължината на колата определя свободния диаметър, който трябва да има, за да може да се завърти с платформа. И ако колата е 4,50 м, няма как да не влезеш в чуждото.
Прикачен файл:
Ulica-garaj_2.jpg
Ulica-garaj_2.jpg (28.69 KиБ) Видяна 2280 пъти
nikolson - майстор
Тя тая платформа и през вратата на гаража не може да влиза-излиза. Бетонната ограда с панели ли е изградена? Гаражът масивен, или подвижен е?
Svetoslavoff1 - майстор
kozl ме е изпреварил. И аз бих ти предложил да очертаеш на място кръг с диаметър 4,5м, за да е ясно по принцип "ще яде ли Асан баница", макар че е почти сигурно, че не. А после платформата... ще си иска прецизна изработка, поддръжка и току виж решиш, че по-лесно е да бутнеш леко някоя от постройките, но ти си знаеш какви са и кое ти е приоритет.
kozl - майстор
Идеите са много идейни и лесно се сипят. Чертежа стеснява прострянството на идеите, а цената направо отказва :roll:
Фърбата - специалист
A.Asenov написа:
Въпрос на време е и да започне да ми иска пари.
Колко пари смяташ, че ще започне да ти иска?
Щото ако пресметнеш колко ще хвърлиш по съоръжението- дали не е по- лесно да му плащаш някаква минимална такса за преминаване ???
nikolov333 - майстор
Истината е, че трябва да промениш разположението на твоя гараж под ъгъл или успоредно на оградата ти .. :partyman:
A.Asenov - специалист
Наистина благодаря на всички ви за пропоръките и съветите. Колата ми е 4 метра и половина, както и колегата предположи. Чертах кръгове, и наистина няма начин отново да не вляза в отсрещният двор. Наистина улицата не е моя и затова ако евентулано бих направил платформа тя би била на колела, а не фиксирана, което би било много по-лесно и евтино.
Бетонната ми ограда е лята цяла - метър бетон отдолу - отгоре желязо и арматура.
Както ме съветва, някой от колегите наистина би било най-лесно да бутна някоя от постройките, но там държа багаж, който иначе няма къде другата да съхранявам, така че този вариант също отпада.
За стълба, който споменах, няма как да се премести или поне така си мисля, въпреки, че бих го съборил с огромно удоволствие, понеже освен оптичният кабел, който захранва десетки потребители на отсрещната улица през него преминават телефона, кабелната и интернета на съшият този съсед :wink: :wink:
Нямам представа колко пари би ми искал за достъп до имота му, но на този етап системно всяка седмица му скимват разни прищявки с, които му губи времето и много добре знае, че не мога да му откажа. Например нагло ме моли със заповеден тон "закарай ме до един приятел и после ме върни" (който е на 10 км !!!!), след два дена пък - "Напълни ми газ", не мине много време - " Дай ми електрожена си за малко (само за 3-4 дена :o :o ) , на другият ден пък " Напръскай ми лозите, и без това пръскаш твоите" след седмица - отново го карам някъде..... и още безброй такива глупости, който ме изнервят страшно много.

Наистина платформата едва ли не на шега ми мина през ума и не съм умувал, колко наистина ще струва..... Някой от материалите, които евентуално биха ми трябвали ги имам.
Ако имам време утре ще си поиграя на Autodesk-a да си визуализирам идеята.
A.Asenov - специалист
p.v.x написа:
:rock:
Картинката не е в мащаб и вероятността да заблуди хората е огромна. Но ще поясна, нещо, което пропуснах да направя в началото.
Зад гаража - има 6-7 -къщи, поне 70-80 метра до до другата улица. Отсреща е въпросният обрасъл двор. Вляво и дясно се явяват две нормални улици, които са в плана на града и имат имена и единственият ми достъп до една от тях е да изляза с колата ми на въпросната 3 метрова просека. Няма как по друг начин да изляза. Непосредствено в дясно от гаража има стълб, вляво има пристройка, или с две думи - ако трябва да променя нещо при мен, то е да съборя 30-40 кв метра тухлена сграда.........

Тема "Моля за идеи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: