Всички въпроси за вилата.
nikolov333 - майстор
Аз бих го направил вместо да "окумявам" съседа..макар, че ми се вижда излишно да събаряш, не може ли да бутнеш 2-3м ограда..? Една п0-подробна карта, ако можеш дадеш ще е по лесно да се разсъждава..:partyman:

Прикачен файл

Карта.jpg
Карта.jpg (48.9 KиБ) Видяна 1906 пъти
Последна промяна от nikolov333 на пон апр 18, 2016 11:17 pm, променено общо 1 път.
Фърбата - специалист
A.Asenov написа:
Нямам представа колко пари би ми искал за достъп до имота му, но на този етап системно всяка седмица му скимват разни прищявки с, които му губи времето и много добре знае, че не мога да му откажа. Например нагло ме моли със заповеден тон "закарай ме до един приятел и после ме върни" (който е на 10 км !!!!), след два дена пък - "Напълни ми газ", не мине много време - " Дай ми електрожена си за малко (само за 3-4 дена :o :o ) , на другият ден пък " Напръскай ми лозите, и без това пръскаш твоите" след седмица - отново го карам някъде..... и още безброй такива глупости, който ме изнервят страшно много.
А да оправиш женаму- не иска ли?
Не знам колко бих го търпял. В края на краищата- тази тясна "улица" все пак излиза на някоя по- широка и в краен случай ще си паркираш колата там. Не всички притежатели на коли имат и гаражи- повече от половината си държат колите на улицата. А гараж, в който не можеш да си вкараш колата- все едно нямаш такъв.
Начертай едно чертежче, щщом можеш, да видим точно как стоят нещата.
И се научи да му отказваш по малко. Научи ли се, че за нищо не можеш да му откажеш- ще ти се качи на главата. (Не, че май вече не го е направил) За услугване с вещи и инструменти- все ще намериш причина- дал си нещото на друг приятел временно, развалено е и е на ремонт и т. н.
Иначе се дръж приятелски с него, но гледай да се измъкваш от исканията за дребни услуги, че няма спиране...
p.v.x - майстор
nikolov333 написа:
Аз бих го направил вместо да "окумявам" съседа..макар, че ми се виждат пресилени 30м2 :partyman:
Подкрепям мнението на колегата.

Да повторя...приеми тази улица , като тротоар или алея.Разбирам , че тази идея за платформата се е зародила отдавна в теб , и тя е причината да отвориш тази тема...Търсиш някаква виртуална подкрепа. Представи си ситуацията , че комшията ти е решил да си спре колата за малко пред мястото за платформата...или реши да си стовари дървата , и още куп идиотщини. Кво правим.... :rock:
lov - майстор
Те хубаво са отчуждили за да им направят улица ама после като са си правили оградите всеки си е откраднал по малко от новата и за това сега е 3 метра широка. И тъкмо около 1 метър не ти стига да завиеш. Всеки си е викал за ли съм по гламав та да не открадна две педи. Кой ще разбере. Е сега вече ясно разбра се.
Та като са се правили на тарикати на времето сега да си сърбат попарата.
Делян - специалист
Колега, а как успяваш да излезеш от гаража? Пак ли се налага да влизаш в чуждия двор? Ако успяваш с 1-2 маневри да се включиш в улицата, все ми се струва, че и с 2, максимум 3 маневри на заден ход можеш да влезеш в гаража си без да навлизаш в двора на съседа си. Вярно, че е малко заигравка и разход на гориво, но по-добре така, отколкото да бъдеш рекетиран.
Уличката пред къщата на баща ми е същата и е абсурд да вкарам кола на преден ход, но на заден с 2-3 маневри се получава.
И зарежи тая платформа - как си представяш всеки ден поне по два пъти да буташ колата си на лагерна количка. Съседа ти ще те заснеме и ще те пусне в тубата... :wink: Бих предпочел да съборя малко бетонна ограда, отколкото да правя шоу.
A.Asenov - специалист
Разбира се изпробвал съм варианта да я оставям навън. Още щом напуснах старият си гараж ми беше неудобно всеки път да влизам в чужд имот, а и знаех, че ще бъда рекетиран затова си оставях колата навън.
И резултата беше такъв - за 2 месеца 10 пъти беше заливана с олио, 2-3 с манджа, от рода на яхнията и редовно с кафе. Да не говорим че за отрицателно време цялата стана на драскотини......., няма да се разсърдя ако се посмеете на прочетеното....., но такава е реалността.
Ако беше само оградата изобщо нямаше да с замислям, но както казах вече, трябва да събарям 40 кв.м пристройка пълна с багаж, който няма къде другаде да държа, за да разширя вратата достатъчно, че да има място за заход и маневра.
Последна промяна от A.Asenov на вт апр 19, 2016 1:08 am, променено общо 1 път.
A.Asenov - специалист
p.v.x написа:
nikolov333 написа:
Аз бих го направил вместо да "окумявам" съседа..макар, че ми се виждат пресилени 30м2 :partyman:
Подкрепям мнението на колегата.

Да повторя...приеми тази улица , като тротоар или алея.Разбирам , че тази идея за платформата се е зародила отдавна в теб , и тя е причината да отвориш тази тема...Търсиш някаква виртуална подкрепа. Представи си ситуацията , че комшията ти е решил да си спре колата за малко пред мястото за платформата...или реши да си стовари дървата , и още куп идиотщини. Кво правим.... :rock:
Там е работата, че той няма кола, :o :o, а в частта в която навлизам в имота му е най-отдалечената част от къщата му и не стъпва там с месеци, ако съда по бурените, които са се появили там.
A.Asenov - специалист
lov написа:
Те хубаво са отчуждили за да им направят улица ама после като са си правили оградите всеки си е откраднал по малко от новата и за това сега е 3 метра широка. И тъкмо около 1 метър не ти стига да завиеш. Всеки си е викал за ли съм по гламав та да не открадна две педи. Кой ще разбере. Е сега вече ясно разбра се.
Та като са се правили на тарикати на времето сега да си сърбат попарата.
Когато моят гараж е строен отсреща мястото е било доколкото е знам общинско или поне е нямало нито частен двор нито къща. Доколкото си спомням имота отсреща е станал частен поне 5 години след построяването на гаража, а понеже тогава не се е ползвал тогавашният собственик едва ли се е замислил за това, как ще излиза един ден, когато му се наложи да го ползва и вероятно за това не е имал възражения или доколкото чух от други съседи, тогава е бил в чужбина и вероятно "затапването" на гаража е станало точно тогава.
От построяването до преди 1 година гаражът никога не е бил ползван, и вероятно заради това на никой не му е правило впечатление.
kozl - майстор
Понеже имам подобен случай, но маневрената улица е 4 метра до зидана ограда и влизане на заден ход и излизането стават с маневри и в зависимост от дължината на колата, маневрите нарастват. Та след като по невнимание сина си жулна колата в една от стените на гаража, направих възможното. Смених вратата на гаража до възможния най-голям размер светло разстояние стена-стена.
Асенов не смееш да се разкриеш, не показваш размери. Платформата може да се направи на колела и сгъваема. Като идея става. Като изпълнение ще почнат проблемите, особено ако терена не е хоризонтален, а е под наклон. Кой ще ти я изработи, колко ще струва :?
Колко време ще губиш докато изкараш платформата, качиш колата на нея и т.н. :?
Та съвета е бутай оградата и преправяй гаража.
То като си случил на съсед ако иска да те заяде ще отлее една стеничка само срещу гаража ти и платформата ти става куп желязо. А и не съм уцелил размера на колата ти, защото диаметъра е равен на диагонала, който за кола дълга 4.5 м и широка 2 м е 4,90м.
А иначе и аз мога да давам идеи, не съвети, а идеи:
Монтираш кулокран. Покрива на гаража го правиш преместваем, повдигаш с кулокрана, сваляш покрива. Вдигаш колата и я спускаш в гаража и после покрива отгоре. Толкова е лесно и елементарно. Само ще се налижи да назначиш кранист и текелажник на дежурство при гаража :lol:
nikolson - майстор
Доколкото разбрах, гаражът е преместваем, което също дава възможност за идеи.

Тема "Моля за идеи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: