• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 60
Всички имаме коли, нали ?
nikolson - майстор
Понеже карам едно почти новичко пикапче, buy back, та на сервизната книжка пише "смяна на маслото" след 30 хил. км. Мисля да се възползвам от указанието. Какво не им харесвате на маслата?
crez - майстор
nikolson написа:
та на сервизната книжка пише "смяна на маслото" след 30 хил. км. Мисля да се възползвам от указанието. Какво не им харесвате на маслата?
+1 има нови масла за 50Ккм. Аз използвам такова. Казва се Смарт, прозрачно зелено на цвят. Също и свещи иридиум за 100Ккм. това вече е доказано. С едната кола изкараха точно толкова и се скапаха.
crez - майстор
infomar написа:
kartechar написа:

Извинявам се за тъпият въпрос, но на металните джанти има ли набита информация за размера, отвори и др. данни? Обещаха ми едни джанти, но как да съм уверен, че са по размерите които ми ги казват :?
Да,има само вътрешният размер на отвора за оста трябва да премериш. Най-важното е да гледаш "Е-то" това е р/ра за да пасне спирачния апарат.
nikolovvd - майстор
При новите автомобили, които гаранционно се поддържат от фирмените сервизи, се изпълняват инструкциите на завода производител. В инструкцията примерно пише, че се слага от ТОВА масло, което се сменя на 15000 км или 1 година.
Като изтече гаранцията слагайте каквото искате - М10, Кастрол, Тотал, минерално, полу синтетика, пълна сиснтетика, избора си е ваш. Ако искате се доверявайте на търговците, ако искате четете, имате пълна свобода и глава на раменете.
velsi написа:
В събота ходих за смяна на масло. Датата беше 16-ти април. Ето какво са ми залепили. Следваща смяна след 5000 мили, или 6 месеца. Става въпрос за гаранционнен автомобил, така че изключваме варианта "по-често, че да вземем повече пари". Маслото според документа е пълна синтетика.
Двигателя да не е от новите турбо-бинзини?
DundyTheCroc - майстор
Иридиеви/платиниеви свещи съм ползвал много и наистина си карат по 90-100к километра. На сегашната е все още с оригиналните заводски, пише Форд, ма са японско NGK. Гапа им беше избягал от 13 на 14 десети, оправих ги и ще копат още, колата е на към 64к.
Николов го е казал много точно за маслата :partyman:
montoya - майстор
Карах малко с иридиеви свещи, но колата не е била мислена за такива свещи и се появи едно прекъсване на цилиндър от време на време. От тогава купувам каквито има евтини в магазина, последно беше денсо за 7,50 лв комплект 4 свещи, преди това бриск, сега съм пак с денсо от евтините. Сменявам ги превантивно със смяна на маслото. Следващите ще са нжк обаче, подарък от един колега :-D
velsi - Почетен майстор
nikolovvd написа:
Двигателя да не е от новите турбо-бинзини?
Не е. Нормален четирицилиндров, бензинов двигател 1.8 литра, няма турбо.
infomar
montoya написа:
Карах малко с иридиеви свещи, но колата не е била мислена за такива свещи и се появи едно прекъсване на цилиндър от време на време. От тогава купувам каквито има евтини в магазина, последно беше денсо за 7,50 лв комплект 4 свещи, преди това бриск, сега съм пак с денсо от евтините. Сменявам ги превантивно със смяна на маслото. Следващите ще са нжк обаче, подарък от един колега :-D
Интересна статия за иридиевите свещи.
http://caralyze.bg/articles/iridievi-sv ... a-i-protiv

Чета само хубави неща за тях и не мога да намеря техническо обяснения защо при някой двигатели може да не са ефективни :?
montoya - майстор
Не знам, може би несъвместимост с нещо друго по запалителната система в моят автомобил, но е факт че имах проблеми с иридиевите свещи, които след смяната им изчезнаха.
nikolovvd - майстор
Има свещи с резистор в тях, а други нямат, защото има резистор в палеца на делкото, ако има такъв или разчитат на електрония блок, респективно ECU-то. Поради тази причина съответствието между заводските (предписаните от производителя за съответния VIN) и тези които ще се монтират, трябва да съвпадат до последната цифра и буква в означението.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 60

Тема "Избор на "пенсионерска" кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: