• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
DundyTheCroc - майстор
Торби, стана ми интересно, я кажи как се разбира дали са ти работели стоповете или са се прекъснали по време на катастрофата?
В България обикновено го отнася задния, иначе да, наработещи и затъмнени стопове си е гадно, вчера нарочно дебнах на светофара един Голф да кажа на пича, че отзад нищо не му свети.
torbalan - Дървен философ
Изгоряла и счупена крушка изглежда коренно различно от такава, дето е счупена докато свети.

Доказва се елементарно, както вече писах.

И забрави за "обикновено го отнася задния".

Задния го отнася, ако е спал и е пропуснал факта, че предния спира. Също така ако не си търси правата, защото на катаджията му е най-лесно да напише акт на задния.

Возех се в едни бус, дето удари нива, защото на нивата не и бачкаха стоповете.

Докато пишеха акта на шофьора му казах, да възрази за стоповете. Пича се отказа. Каза "Майната му, не ми се занимава"... А щях да свидетелствам в негова полза.

Удара беше толкова лек, че на нивата стоповете беха цели, непокътнати. Дори от експертиза нямаше нужда...
DundyTheCroc - майстор
Така де, точно за цели крушки, а не всичко на сол питах, как се разбира дали се е прекъснала жичката при удара или си е била така преди това?
fox_vt - майстор
А ако стоповете са LED :-D .В този ред на мисли в онази тема за мигащия трети стоп дето бях направил пак ме анатемосаха,въпреки че в закона пише че стоповете трябва да светят.Реално той свети-мига няколко пъти и светва за постоянно,това с комбинацията от двата основни стопа.Така и не можаха да приемат че няма нищо незаконно там-свети ли -свети :lol: Но пък научно се доказа че мигащата светлина се забелязва по лесно и според вашия казус майка му жална на този който ме удари със мигащ трети стоп даже и при изгорял някой от основните.Адвоката с лекота ще докаже че мигащия е изключитлено лесно забележим и познайте кой ще го отнесе :lol:
DundyTheCroc написа:
Така де, точно за цели крушки, а не всичко на сол питах, как се разбира дали се е прекъснала жичката при удара или си е била така преди това?
Не само за цели. Дори на сол да е крушката, пак личи дали е светила в момента на удара или не...
DundyTheCroc - майстор
Добре де, но как се разбира, ще обясниш ли все пак?
hidrazin - майстор
Елементарно - волфрама на жичката хич, ама хич не обича кислород когато е нагрят (когато ламбата свети).
При удар по светеща ламба влиза кислород и волфрамът изгаря като "опушва" цялата колба на ламбата. :-D
:partyman:
Lisko - майстор
Да, тва за волфрама е ефектно.
Най-лесно се разбира по руския почин - с камера която снима перманентно.
kozl - майстор
Тука пълно с любители на криминални филми.
Аз поподнах в съда по едно обжалване на акт, после по дело на познат и леле :shock: Разби ми се фантазията.
Съдията не може да смята и да приеме, че 2+2=4. Но може да назначи експерт да го докаже с експертиза, която може да се обжалва и да отпадне и да се назначи нова експертиза, която............. Естествено на експерта се заплаща. За всичко се заплаща или иначе погледнато правосъдието е везната ама във нея тежат парите. Има пари, има правосъдие за този де има пари. Печелившите адвокати и те искат по-голямо заплащане.
Дори записа от DVR не съм сигурен, че тежи в съда без да има експертиза по този запис :?
За сега в България записите от регистраторите могат да се ползват само, като улика, но не и като доказателство.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Помощ за направа на дневни светлини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: