• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stenmark - специалист
Аз на тухлите като носещ елемент не бих се надявал.Друго тая греда вярващ ли че няма да се изметне.А това за което Вадим те пита че греда ще е над дограмата и после нали трябва да я обръщаш с ТИ.Там вечно ще ти е напукано.
Christo - майстор
Всичкият сняг над терасата ще се изсипва на нея. Аз бих сложил два или три Велукса един до друг и пистолетната врата отпада. Ниският зид под прозореца се бута. Ще се оформи като кът в стаята. Гредата 8Х14 може да стане 16Х14 и дори 24Х14 и гредите захванати с шпилки една за друга.
molt - специалист
Благодаря за идеите някои много ми харесват и може би ще ги направя , но не сега.Аз вече съм построил къщата както я виждате.Почти по план без махането на покрив над образуваната тераса.Целта ми е акт16 да взема до лятото догодина.Знам ,че след това може и по-скъпо да ми струва ако правя изменения , но така съм решил.

За ТИ на столицата.....да не се бях замислил ще е трудно.Може отвътре да сложа изолация вместо да подзидам.Или да опаковам във вата столицата и с гипсокартон отвън и малко силикон за да не пука на прозореца.Как ще стане не знам като реша ще пиша.
Здрасти.Следя темата ти с интерес.Интересува ме колко пари ти излезе къщата до тук?
molt - специалист
Нямах много време да пиша.Стигнах до изолацията , на половината къща е готова работи сам човек вече 21дни :?
Разбрахме се за 8 см. XPS и полимерна мазилка със синтетични смоли/да не правя реклама , RAR 256- обикновена мазилка/ ,като цената на квадратен метър е 31,50.Платих 50% преди да почнат/то е един ама/Уговорката беше прозорците да се плащат за плътна квадратура.Без да мерим се разбрахме за 200 квадрата и накрая ще мерим точно.По план с 172 стени и 22 прозорци.Днес платих още 30% от сумата и почнаха въпросите надявам се вие да ме ориентирате малко повече

1.Трябва ли да плащам за прозорците 22квадрата по 31.50лв. или те трябва да се платят по 10-11лв само работа /както взимат за останалите квадрати/.Ако е така не трябва ли тогава да ми даде поне част от материалите за тези прозорци

2.Нормално ли е 1 човек да работи тази работа /само за мазилката бяха трима/.

3.Нямам договор само устна договорка , но фирмата промени цената от 31,50 на 32 лв

4.Нормална ли е цената от 25-27 лв линейния метър за обръщане на прозорец ако искам да е на линеен метър

Това с все неща които трябваше да уточня предварително , но не станаха по една или друга причина.

Обръща прозореца с 2 см стириопор и една пластмасова лайсна.Не повече от 3-4лв на метър за материали+работа да е 10 пак е до 15лв а не 25-27
К А Я - специалист
Обикновено когато се вадят прозорците и се работи на линеен метър обръщане се взима половината цена от квадратният метър. Т.е. при тебе би трябвало линейният метър да е 16 лв.
при стандартен апартамент в блок цената изчислена по двата начина не се различава много.
Работата при обръщането е много повече от тази на права стена. Времето за извършването също е повече.
molt - специалист
Време е и за двора по-малко да оправям. не че втория етаж е готов.Искам да сложа врати , но за целта трябва да знам къде ще е гаража.Ето няколко снимки за да си кажете мнението и идеите.
http://prikachi.com/images.php?images/850/8762850v.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/851/8762851B.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/859/8762859B.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/847/8762847i.jpg
Идеята е за двоен гараж, имаме две коли.Може в бъдеще да не ми трябва , но по-добре да го има отколкото пак да достроявам.Мислех където е навеса за дърва да е гаража.Да се влиза от високото а отдолу може да стане идеален склад за дърва, но е до съседския имот.Той се води на двама братя а те с починали, като имат по двама сина ....общо на 6 човека се води.Няма как да ги събера да се съгласят.
За това реших да е долу където има и оставено място за врата.Да довърша обиколката около къщата с пътеката и да покрия основите на къщата.Само , че подпорната стена да е 2,10-2.30м. висока от асфалта. Замерих и от асфалта до ниво плоча има 1.90м. останалите 30-40см. мисля да се получат с няколко стъпала от сегашната тераса към бъдещата такава тераса/покрив на гаража. Терасата е 2,80м. а стената до нея е 3,5м. общо над 6м. доста голяма плоча и дължината на гаража 6м. 36-40 кв.м. плоча.Мислех да не стига плочата до края на чупката а до края на прозореца до там с 5м. достатъчни за ширина за две коли.

.......не съм избистрил до край идеята както разбирате ще чакам идеи и мнения
p.v.x - майстор
Драсни една скица , с размери . Със местоположението на къщата върху имота.

Това място е любопитно... :rock:

Прикачен файл

8762847i.jpg

Прикачен файл

skica2.JPG
skica2.JPG (16.16 KиБ) Видяна 2209 пъти
molt - специалист
Ето една скица ...дано разбираш какво сам написал.
http://i68.tinypic.com/10pq593.jpg
Мислех и за там , но двете коли в момента с по 4,20м.=8.40м. и между тях трябва да има 0,50м. /минимум за жената и 2м. с малко/ , ако сменя кола в бъдеща с по-дълга?То там ще е в наклон ще докара още 30см., но предполага ще е тясно и неудобно една зад друга колите.Мислех и за вариант да не с една за друга , но пак остава проблема с покриването.Заради канализацията не мога да копая много и да сваля под плочата/пътеката/ за да изглежда малко по-добре покрива на гаража.

Ако има нещо за което не се сещам.....

Ако е пред входа както писах преди и по-голяма да е плочата ще остане място за дървата.И една кола да имаме в бъдеще ще имам място за инструменти.Аз нямам предвидено такова в къщата.А и така ще махна този грозен навес горе в които с дървата сега.Единствено ме притеснява как ще стои с 3-4 стъпала /разликата между терасата и плочата на гаража/.Може и без стъпала , но трябва да копая с наклон към къщата /асфалта да остане по-високо а мястото на колите да е по-ниско/ , но предпочитам да с равни дори колите да са малко по-високо.Не искам да "вкарвам" водата в къщата.
p.v.x - майстор
С това място , как стои въпроса. Гаражите ще ти бъдат наравно с пътя. А отдолу ще имаш място за склад , работилница...а защо не и за барбекю . Изложението е точно. Дай цяла скица на имота.
Пък ако не става , прави го както си си решил. :rock:

Прикачен файл

skica2.JPG
skica2.JPG (16.93 KиБ) Видяна 2161 пъти

Прикачен файл

10869588_849325548442109_75751050154948151_o.jpg
10869588_849325548442109_75751050154948151_o.jpg (44.85 KиБ) Видяна 2161 пъти
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9