Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
iliya_i - майстор
velinsl написа:
На твое място бих я хвърлил в центъра на някоя махала на ония "попрегорели" българи дет не си плащат тока.
Щом се използват в електротехниката може да и намерят някакво приложение. На тях живота им е свързан с жиците.
Ефект като от атомна бомба ли очакваш? :?
Е ще останеш разочарован. Тези приказки за отровното действие на живака от един термометър са силно преувеличени. Ще ти трябват 2-3 тона живак.
hidrazin - майстор
Да и ще изтрови всичко наоколо (с няколко тона) но на обитателите в махалата нищо няма да им стане.
Най-много да придобият някоя мутация и да почнат да се размножават с още по-голяма скорост. :-D
:partyman:
lov - майстор
MamaMy написа:
Ако на някой му изпадне такава ампула да свирка. Налага ми се да сложа на един поплавък който следи нивото на водата в една цистерна и да управлявам външна електроника. Това е най-простия, евтин и надежден вариант за който се сещам.
Ако държите на живака, връщам ви двойно като тегло. Имам до 3 кг. :)
Аз ампула ще ти изровя но защо пък точно с това. Има много други различни начини. Мога да ти подаря и една круша.
velinsl - специалист
Колеги, моля не бъдете расисти! :finga:
Не може ли да се направи вместо с ампула с някакво самоделно устройство подобно на кенефно казанче и с потенциометър.

Иначе за живака си признавам точно очаквах нещо нещо на атомна бомба след всичко, което сме учили в учиилище - колко е отровен и как внимателно се събира. Дори съм срещал в нета теми от сорта на "Счупих живачен термометър, как да го събера/обезвредя".
MamaMy - майстор
Може с всичко да се направи, но това е най-надеждното решение. На едно тоалетно казанче работи от 30 години.

ПП Благодарение на колегата lov, вече имам две ампули. :prayer:
При първа следваща среща връщам от тези ампули :partyman:
Гарантирано отлежали от преди 95' :-D
joro1968 - специалист
Внимавайте че ДАНС и НСБОП може да прочетат и да решат че замисляте нещо я отровена питейна вода я детска площадка и да организират акция и да ви гледам по телевизията проснати на земята :lol: и репортерката Генка ще обяснява че са заловени десетина съфорумци MamaMy,hidrazin,lov... с незаконно количество живак
Andri01 - майстор
Ами те цар Киро нали и за това го гепиха-някакъв живак,дет го пренасял от някъде за някъде си :? Тъй,че Фнимателно ,умната и на лични при покупко/продажбата,подаряването,Фърлянето и т.н. на този артикул/ не го споменавам,че ДАНС вече са научили цялата азбука и четат и тука,за полицаите не говоря-те са някъде към буквичката "П"-пари,още//.
joro1968 - специалист
Andri01 написа:
Ами те цар Киро нали и за това го гепиха-някакъв живак,дет го пренасял от някъде за някъде си :? Тъй,че Фнимателно ,умната и на лични при покупко/продажбата,подаряването,Фърлянето и т.н. на този артикул/ не го споменавам,че ДАНС вече са научили цялата азбука и четат и тука,за полицаите не говоря-те са някъде към буквичката "П"-пари,още//.
Че иначе откъде ще знаят американците че ще стане патаклама на,, Плиска,,?
програмата Ешелон е вече в действие :lol:
nandrolon - специалист
На няной ако му трябва такава ампула да свирка.

Тема "Как да се отърва от ампула с живак?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: