• 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dpp - специалист
Тоя олео мак спарта 250 т защо тук в БГ е с 1 или 2 г гаранция а в UK е 3 години? :?
http://www.mowdirect.co.uk/oleo-mac-spa ... utter.html
iivanov - майстор
Това е задължителното по закон . Има фирми с по-голяма гаранция , но пък там цените са други . И май не е за моторни коси .
Багериста - специалист
Имам братовчед койти има бензинова резачка олео мак ,купи я преди много години втора употреба ,работи та се цепи.Не съм чувал да е имала някакви проблеми за това време,може би около 8 -10 години .
kvd74 - специалист
Колеги, как се разбира вал ли е или жило? Ясно, че извитите пръти са с жило, но на правите по какво си личи?
Отидох да снимам снадката на пръта и докато премятах долната част от пръта, изскочи десетина сантиметра от пръта(?). Предполагам ще потвърдите, че съм с прът?
И още нещо- там дето минава пръта трябва да е втулка или лагер?

Изображение
Изображение
Изображение
iivanov - майстор
Външно по нищо не личи . Ако пише в описанието , че може да върти храсторезен диск , значи е с вал . За съставните валове , като твоя , не съм сигурен , дали стават за такъв диск . За лидълската комбинирана коса например , която е с такъв вал , изрично пише , че не се слага .
kvd74 - специалист
Само да питам и какво точно е "храсторезен диск"- металният тризъб диск, който е в комплекта на машината или кръглите дискове с видирани зъби?
bigdragon - майстор
kvd74 написа:
Само да питам и какво точно е "храсторезен диск"- металният тризъб диск, който е в комплекта на машината или кръглите дискове с видирани зъби?
С едно изречение не става, но ще се опитам с няколко.

1. Колкото повече са лъчите (върховете) на звездообразния нож, толкова по-малко се надробява тревата и това което косите.
Ако искате мулч, работете с корда или нож с 2...3 зъба, ако ви трябва сено, работете с диск или нож с повече от 3 зъба...;

2. Когато режете храсти, за да се намалят вибрациите, породени от удара на режещият зъб във вдървената част на растението, използвайте нож с възможно повече режещи зъба.

3. Диска (моят е на Щил и не е видиран) се използва, когато имате да чистите и режете малки дръвчета близо до земята. Моят опит показва, че могат да се режат фиданки до 5...6 см. диаметър. С диска също можете да косите трева за сено, но ако е прекалено висока, по причина че не се насича, се заплита в главата и предпазителя.

Дано ви е станало ясно, че "храсторезен диск" е нещо като (дървено желязо) оксиморон...
Последна промяна от bigdragon на съб апр 23, 2016 2:15 pm, променено общо 1 път.
bigdragon - майстор
kvd74 написа:
Колеги, как се разбира вал ли е или жило? Ясно, че извитите пръти са с жило, но на правите по какво си личи?
Отидох да снимам снадката на пръта и докато премятах долната част от пръта, изскочи десетина сантиметра от пръта(?). Предполагам ще потвърдите, че съм с прът?
И още нещо- там дето минава пръта трябва да е втулка или лагер?

Изображение
Изображение
Изображение
От снимките, които си показал, не се вижда жило.
Интересен човек. :?
.... докато премятах долната част от пръта, изскочи десетина сантиметра от пръта(?). Предполагам ще потвърдите, че съм с прът?....
Да потвърдим нещо, което ти си видял.....

ПП На зла круша, зъл пърт :supz: :supz: :supz:
iivanov - майстор
Храсторезните дискове са два вида - с делтавиден зъб , и с " циркулярен ". Първите се ползват за машини под 40 кубика , вторите над 40 . При работа с диск често се случват заклинвания - това жилото няма да го понесе .
kr1100 - майстор
bigdragon написа:

когато имате да чистите и режете малки дръвчета близо до земята. Моят опит показва, че могат да се режат фиданки до 5...6 см. диаметър.
При такива случай минавам профилактично с търнокопа / кикобрадва/ лекичко по- надълбокос коренищата .После не пониква .Като го отрежеш след месец пак шръква.
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: