Всички имаме коли, нали ?
joro1968 - специалист
Бе като се заварява колата,трябва ли преди това да си източа бензина да не стане експлозия след като сложа щипката на електрожена? :? Имам идея да заварявам калниците....и евентуално да ги китна и пръсна с обикновен спрей и след това безцветен лак да имитира оригиналната боя....
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
:lachtot: :lachtot: :lachtot:
Никога не можеш да ме убедиш, че като пробиваш и заваряваш, съсипеш оригиналното покритие, след това с някакви афтърмаркет продукти ще докараш дълговечността, която може да ти предложи оригиналното покритие.
Има причина оригинална боя да изкарва по 20 години, а пък пребоядисана кола с изкърпени прагове до 5-6 години отново да е с ръжда и лющеща се боя.
joro1968 написа:
Бе като се заварява колата,трябва ли преди това да си източа бензина да не стане експлозия след като сложа щипката на електрожена?
Мене ако питаш, махай бензина. Ако имаш газ - и нея изразходвай, преди да правиш подобни манипулации.
nanobanano - специалист
Така е,но тук става въпрос за една дупка и ще я замажа старателно,така че да изкара повече от заводско.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Никога не можеш да ме убедиш, че като пробиваш и заваряваш, съсипеш оригиналното покритие, след това с някакви афтърмаркет продукти ще докараш дълговечността, която може да ти предложи оригиналното покритие.
Има причина оригинална боя да изкарва по 20 години, а пък пребоядисана кола с изкърпени прагове до 5-6 години отново да е с ръжда и лющеща се боя.
Бодито го дадох като пример, иначе не е лошо.
Има причина...и това е МАЙСТОРА.....или клиента......за по евтино....
Ако се направи както трябва, няма проблеми да издържи и колкото оригиналното.Ама цената, цената е най важната.... :-D
Ся като каза, на мойта кола имам сменени вежда и праг преди 9 години.....още не са мръднали, нито ръжда, нито боята.
Колата стои отвън и като гледам ще изкарат още няколко години. :finga:
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Ся като каза, на мойта кола имам сменени вежда и праг преди 9 години.....още не са мръднали, нито ръжда, нито боята.
Колата стои отвън и като гледам ще изкарат още няколко години.
Абе, човек. Като си го правил за себе си е едно. Факт е, че на някои места претупват работата. Другото е, че примерно заваряваш прага, ламарината прегаря. Отвън го боядисваш, ама отвътре почва пак да го работи ръждата. Аз лично не бих пипал оргинални покрития. Това е мое лично мнение.
lov - майстор
iliya_i написа:
nanobanano написа:
Имам една такава голяма излишна,но другото ще е трудно.
Шпилка с резба. На нея се заварява фланец който да държи джантата през централният отвор. Горе - канал за закрепване на проволката. Шпилката да е с голяма фаска. На купето от долу се заварява кунус с дължина 4-5 см, който да насочи шпилката да влезе в отвора. Дърпаш проволката (ако трябва я направи с такава дължина, че да я закачаш някъде докато захванеш гайката).
Нещо такова като изпълнениес фланец от долу имах в предвид. Заради здравината може да се ползва и болт с по голям диаметър М18-20. Отделна там резбата е с по голяма стъпка и ще е по лесно притягането и вообще цялата операция по поставянето. Отделно на гайката могат да се заварят крилца и даже да не се налага да се ползва гаечен ключ но това по усмотрение щото без да съм видял колко е разстоянието до седалката няма как да преценя с кое ще е по лесно. Пък като се плаши някой от саморазвиване спокойно болта може да се разпробие напречно и да се сложи един шплен фиба. Така няма никакъв шанс да падне. А относно жилата за монтажа смятам че са напълно излишни. Колко пъти в годината пукате гума че да се притеснявате как ще я сложите обратно на мястото. Аз ли съм щастливец ама на две коли я пукна гума веднъж в годината я не. Гума няма да лепя в гаража и ще ида където трябва а там най лесното е да я сложиш на крокодила и да си я нацелиш на мястото и да завиеш гайката. Пък то услугата може да мине към графата лепене и смяна. :lol:

п.п. Е ще изгние бе Тинки като ползваш спрейче колкото да маскираш мястото :) . То след като се завари преди да се боядиса се полага и грунд пък може и да се направи студено поцинковане. Заварката трябва да се обработи и от двете страни. ламарините ня трябва да се припокриват както в повечето случаи го правят гаражните майстори защото после там няма как да се обработи. И вообще доста неща за които май не си и чувал и само си намираш причина да дрънкаш.

Тема "Как да закрепя резервна гума под колата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: