Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Miro4774 - специалист
Здравейте :) днес пробвах да засиля настройките направих следното p3- 8.5 P2- 6.5 P1- 5.6 сега горелката влиза в модулация след промените температурата на водата е 60г. За 12 часа изгоря 25кг. Пелети от дървесина. Но на вън е 10 градуса все пак :)
Miro4774 - специалист
Котела съм го преградил по този начин

Прикачен файл

image.png
gnt69 - майстор
И колко е температурата на димните газове. :partyman:
Miro4774 - специалист
Нямах време днес да ходя да взема термометър. Колко трябва да бъде горе долу :)
Miro4774 - специалист
Мисля, че трябва да вмъкна още един един ход но нямам идея как ще стане :)
gnt69 - майстор
Миро не знам какво търсиш може би някакво магическо решение да сложиш една ламарина някъде и да падне разхода драстично. Не става така. Разхода е компонент от много фактори. Като начало започни с настройки на пелетната горелка. Колко харчи за час на степен 1. Сложи термометър на димните газове. И ако имаш възможност го продай тоя котел. Явно не става за пелети / поне аз не съм прочел някой доволен собственик да го експлоатира на пелети и да е доволен/. Котела е твой ти вземаш решението в каква посока да продължиш, но магическо решение няма. :partyman:
Miro4774 - специалист
Магическо решение не търся форумът се казва направи си сам ;) Просто си търся варианти за по ефикасно отопление ако не стане махам го и взимам котел на пелети.
ico_3 - специалист
[quote="Miro4774"]Магическо решение не търся форумът се казва направи си сам ;) Просто си търся варианти за по ефикасно отопление ако не стане махам го и взимам котел на пелети.[/quote]

Миро имам един комшия който е с DeDietrich и е много доволен като ми остане време ще отида да видя как го е преградил.Каза че има 3 хода мисля че с тухли е преграден.
gnt69 - майстор
Miro4774 написа:
Магическо решение не търся форумът се казва направи си сам ;) Просто си търся варианти за по ефикасно отопление ако не стане махам го и взимам котел на пелети.
Ок ама преди седмица 2 те питаха колко пелети влизат на различните степени ти викаш ама много гори. Преди седмица те питаха с каква температура са изгорелите газове, ти викаш ама много гори. Никой не може да даде магическо решение за нещо което не е виждал, отговори на въпросите и някой може и да помогне иначе няма как.

И наздраве за всички именници. :partyman:
Svezar - специалист
gnt69 написа:
Явно не става за пелети / поне аз не съм прочел някой доволен собственик да го експлоатира на пелети и да е доволен/.
Ето ме бе,аз съм от доволните :wink:

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: