• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
TaniaV - помощник
Здравейте!И аз като незнаещите имам въпрос.На файла по-долу са размерите на банята ми.Въпроса ми как да сложа душа и моноблока така че хем да е удобно за къпане и друго...хем красиво.Идеята ми беше тоалетната чиния да е до комина а душа в ъгъла на стената на мивката(там мисля да е).Но "компетентни" хора казаха че било смешно т.чиния да е в средата на банята и трябва да е на стената където си е сама тръба за оттичане.Но така пък като се къпе някой т.чиния ще е постоянно мокра.Дайте идеи моля.

Прикачен файл

Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (14.55 KиБ) Видяна 6157 пъти
gandonov - специалист
Здравей,

Набързо скицирах банята ти, по дадените размери
Сложил съм "стандартен" моноблок и душкабина с размери 90х90см.
http://picasaweb.google.com/george.andonov/TempImages
Скицата е направена с Google Sketchup. Ако искаш мога да ти изпратя 3D модела и ти сама да си го "разместиш".

Проблемът при теб е, че няма много място за различни варианти.
Добре е душкабината да е с врати, за да не става всичко във вода, но онова прозорче е на лошо място ....

С две думи: измери отново всички размери, въведи ги на скицата и "размести" нещата няколко пъти.

Все ще си харесаш нещо. :)

Успех.

EDIT: Съжалявам за скицата. Мисля, че вече я оправих.
Последна промяна от gandonov на вт юли 08, 2008 10:08 am, променено общо 1 път.
TaniaV - помощник
Благодаря! :)
За съжаление не мога да видя скицата не ми излиза нищо. :? И да искам да ми 3D
Прозореца започва от височина 160 нагоре.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:56 am, променено общо 1 път.
gandonov - специалист
На този адрес http://picasaweb.google.com/george.andonov/TempImages
качих още няколко варианта на банята ти - с разместени моноблок и душкабина. Също съм преместил малко и мивката.

Още една идея:
  • - изрежи парчета вестник с размерите на моноблок и душкабина и ги "разположи" в банята си.
    - Размести ги няколако пъти и ще видиш дали въобще остава място за минаване. Тогава ще стане ясно и каква душкабина ще се събере при теб - 90х90, 80х80 или 70х70.
Успех.

П.П. Нещо не мога да се оправя с Attchment-файлове към съобщението.
TaniaV - помощник
Сега ми стана ясно.Но комина не е точна така.Май аз не съм нарисувала точно скицата.Вратата не е така с чупка я комина започва от стената до вратата няма дупка м\у него и стената.А вратата съм я нарисувала отворена затова изглежда грешна скицата :sad: Съжалявам за което.
gandonov - специалист
Виж 4-тата скица на същия адрес - http://picasaweb.google.com/george.andonov/TempImages/
Такива ли са размерите?

Пиши, ако искаш да ти направя някои конкретни варианти или кажи как да ти изпратя самия 3D модел и ти да си го разместваш.

Поздрави :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
..... Ползвам тази скица, че вратата там май е реалната. Та, понеже, нали, все ме дразнят клаустрофобично, така любимите Ви душкабини...
Завърти тоалетната чиния да гледа на изток, сложи до нея и до комина мивката, закачи слушалката на душа на комина...
gandonov - специалист
Няма да може да се влиза в банята, ако душ-кабината се сложи на комина. Вратата се отваря навън, но не остава достатъчно свободно място за минаване.

Направих 5-ти вариант, базиран на предложението на n_a.
При него размера на коритото е 70х70см. Само такова ще се събере между моноблока и комина.
Последна промяна от gandonov на вт юли 08, 2008 2:39 pm, променено общо 1 път.
TaniaV - помощник
gandonov написа:
Виж 4-тата скица на същия адрес - http://picasaweb.google.com/george.andonov/TempImages/
Такива ли са размерите?

Пиши, ако искаш да ти направя някои конкретни варианти или кажи как да ти изпратя самия 3D модел и ти да си го разместваш.

Поздрави :)
Точно това е.
3D прати на s_kyn4eva@abv.bg
Изтеглих програма но не мога дори да начертая стаята.За разместване на предметите по-може да се справя.
Благодаря за труда.

p.s вратата ще се отваря навън.Все още няма такава но ще е навън.

сега видях варианта на n_a но моноблока е много в дъното.Няма никакво място. :sad:
  • 1
  • 2

Тема "Разположението в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: