• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
martobas - специалист
ivanov_km написа:
Здравейте, поръчах си PVC дограма с профил Трокал 88+ със троен стъклопакет с дебелина 50мм....след няколко дни две от крилата почнаха лекичко да провисват, което според тях в началото било съвсем в реда на нещата....но след седмица две пак провиснаха само тези две крила....Всичко това ме навежда на мисълта, че още в завода нещо не са заклинили стъклопакета както трябва или при транспорта нещо са се разместили подложките.
Причините може да са много - неправилно закамяване, или липса на такова, транспорт, неправилен монтаж на рамката, проблем с обкова и т.нат...
Във фирмите с по-масово производство се използват стендове за закамяване, където рамката се нивелира. Основното правило при закамяване на крило е то да бъде презакамено, тоест да стърчи леко нагоре. По този начин, когато обковът се "намести" всичко ще си дойде на място. Следващия път, като ги извикаш, накарай ги да свалят стъклодържателите и да презакамят крилото, но преди това да върнат обкова в първоначалното му положение.
Здравейте,
Имам нужда от помощ за регулиране на врата към балкон с winkhaus обков.
Когато я затворя преди да съм завъртял дръжката, врата не се затваря плътно. Трябва да натисна с крак долната част под дръжката и чак тогава мога да я затворя. Освен това дръжката се върти много трудно, предполагам защото врата се затваря много плътно.
Прочетох доста неща и ще пробвам да я регулирам сам, но искам да помоля за насоки преди това.
Благодаря предварително.
martobas - специалист
Dimitar_K написа:
Когато я затворя преди да съм завъртял дръжката, врата не се затваря плътно. Трябва да натисна с крак долната част под дръжката и чак тогава мога да я затворя.
Касата или крилото са посукани при монтаж. По-вероятно е да е касата. Преди да затвориш, подпри долния край на крилото с крак, а с ръцете си дръпни горната час на крилото към теб, но не зверски. Един вид да го поусучеш леко и пробвай да затвориш. Не знам какъв е обкова-двуосов или нормален, но може и за това да затваря трудно. Вариантът е да охлабиш камъните, онези цилиндърчета на крилото на вратата, които захапват в насрещника на касата. Те са на ексцентрик и с помощта на шестограм ги охлаби. :yawinkle:
Здравейте!!! Прочетох доста в темата, много е полезна и ПОЗДРАВЛЕНИЯ за мненията и съветите. Имам един проблем, който малко се различава(според мен) от досегашните, или ако не съм разбрал моля да ме извините. Става въпрос за няколко врати(еднакви), които извесно време след монтажа започнаха да стържат и закачат ЗвЕрСКИИ на края преди затваряне.Нещо като провисване. Едната вече не може и да се затваря докрай( или ако стане след като се отвори ще откърти прочките от пода на банята). УЖАССС голям. Човека с "фирмата" потъна в земята, неоткиваем е. :axe: Не ми се коментира, жестока набутвация..... :shock: :shock: :vom: Проблема за мен е, че не виждам как и откъде може да се регулира нещо в случая. Липсват досега изброяваните места и точки за реглаж със ключ ''шестограм'' или ''лимбус''. Има нещо което не зная и не разбирам, затова моля за мнения и помощ. Ето и малко снимки. Профила е Blick, друго не отких.
Благодаря предварително!
Прикачен файл:
rsz_2016-03-27-467.jpg
Прикачен файл:
rsz_2016-03-27-466.jpg
Прикачен файл:
rsz_2016-03-27-465.jpg
Прикачен файл:
rsz_2016-03-27-464.jpg
Прикачен файл:
rsz_2016-03-27-463.jpg
ето още 3 пик.
Прикачен файл:
rsz_22016-03-27-462.jpg
rsz_22016-03-27-462.jpg (89.81 KиБ) Видяна 2371 пъти
Прикачен файл:
rsz_12016-03-27-470.jpg
rsz_12016-03-27-470.jpg (86.48 KиБ) Видяна 2371 пъти
Прикачен файл:
rsz_12016-03-27-468.jpg
rsz_12016-03-27-468.jpg (110.87 KиБ) Видяна 2371 пъти
martobas написа:
Касата или крилото са посукани при монтаж. По-вероятно е да е касата.
Благодаря за мнението. Дограмата е монтирана преди 6 години и проблема се появи преди няколко месеца. Ще пробвам все пак.
martobas - специалист
vankovv написа:
..
Вратите не са закамени. Пълнежът ми прилича на ПДЧ, а то тежи. Извикай този, който ги е слагал, да смени изтървалите сглобки, да ти сложи още една панта на 30 см. под горната, за да носи и тя, и да заками крилото стабилно.
Ако смяташ сам да се справиш-трябва да свалиш пълнежа (махаш гумите, сваляш стъклодържателите с някакъв гумен чук, не метален), С шестограм 5-ца развиваш компрометираната сглобка и търсиш в складовете за профили същата, като нея. Купи, колкото ти трябват. Купи си и допълнителни панти, в Бургас ги наричаме мързеливи панти, заради лесния монтаж. Направи снимка на пантата и я покажи на консултанта. Купи си и ъглови степенчати ками 18 мм. Смени сглобката, сложи пантата (преди това изрежи 10 см. от гумата, за да легне пантата), сложи една кама в долния ъгъл до пантите, сложи пълнежа, сложи кама горе, срещуположно по диагонал и с отвертка заками максимално. По принцип за закамяване се ползва специална ножица, но ти едва ли ще имаш :yawinkle:
Здравей, колега martobas! Благодаря за бързия и конкретен отговор. Дава мн. добра насока. Прощавай за въпроса, но какво означава термина ''закамени'' ? Не съм спец. по дограми, врати и затова питам. Колкото до човека, който ги монтира, изпари се като пролетна роса. Гадна работа и просто ще пробвам сам. Иначе пълнежа е ПДЧ, да и ако съм разбрал правилно би трябвало да има и изпуснала сглобка?? След като я сменя, слагам допълнителна панта, ''закамявам'', монтирам пълнежа обратно и трябва да се получи. Дали ще е удобно да пуснеш някъв линк на който се вижда какво представлява тази ''мързелива '' панта, сглобката и степенчата кама? :?: А и специална ножица нямам, да (каквато и да е) :?
И пак Мерси!!! =D>
kozl - майстор
:jump2:
Последна промяна от kozl на нед май 01, 2016 6:43 pm, променено общо 1 път.
kozl - майстор
И аз не знам този термин, но стъклопакета или ПДЧ-то също носят и участват в к-цията на крилото, като подпомагат рамката да остане във формата на правоъгълник. Под действие на собственото си тегло на крилото рамката се измята и заема формата на успоредник. При нас ползваме термина "разпъване". Самия стъклопакет има луфт към рамката. Поставят се пластмасови подпори м-у стъклопакета и рамката в диагонала от точка профил с панти/долу до отсрещната точка на диагонала, която примерно ще е профил "дръжка"/горе. Като се разпъва този диагонал успоредника става правоъгълник.
Залепи хартиено тиксо на "касата" (неподвижната част) по хоризонталите и бележи края на профилите на крилото. От към оста на пантите ще съдиш за правилното центроване на пантите по височина и ако начертаните линии са успоредни на хор.профили на рамката, значи разпъването е добре.
Аз не съм спец по дограми, но така и така ще взимаш нови панти сравни ги със старите. По снимките аз не мога да се ориентирам, но съм срещал изкривени панти, изкривен профил. Провери и това.
Единствената снимка, която ми подсказва нещо е тази с луфта в ъгъла на профилите. Когато се разпъва рамката се натоварват допълнително ъгловите сглобки. Щом ъгъла е изтървал правоъгълника вече е успредник.
И ако можеш намери прав ъгъл и си провери монтажа на рамката. по принцип вертикалите и хоризонталите се проверяват с точен нивелир (терзия).
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: