Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
интересуваме ме дали мога да ползвам цифровата ТВ на близу на втори телевизор, като за целта използвам обикновен сетъп бокс/ТВ приемник, без в него да поставям смарт карта?
nikolovvd - майстор
Мисля, че на Близу само аналоговите канали минават.
chapara - майстор
nikolovvd написа:
Точно така, аз съм на Близу, имам три модула, а в едната почти необитаема стая има приемник който вади аналоговите канали без устройства.
nautilus33 - майстор
chapara написа:
nikolovvd написа:
Точно така, аз съм на Близу, имам три модула, а в едната почти необитаема стая има приемник който вади аналоговите канали без устройства.
ОК. Понеже с коаксиален кабел ми хваща аналоговите, но качеството нещо не ме кефи.
Трябва да им звънна да видя колко ще струва да ми пратят СА модул и картата към него.
nikolovvd - майстор
Предполагам, че се плаща само такса за допълнителен приемник, а четеца и картата са ти безплатни.
Иначе аналоговата си е гадост. Дори ефирната цифрова като я пусна на стар телевизор изглежда мътна.
Единствено като я пусна директно на RGB качеството се подобрява, но при надписите си личи, че телевизора толкова си може. :)
nautilus33 - майстор
nikolovvd написа:
Предполагам, че се плаща само такса за допълнителен приемник, а четеца и картата са ти безплатни.
Иначе аналоговата си е гадост. Дори ефирната цифрова като я пусна на стар телевизор изглежда мътна.
Единствено като я пусна директно на RGB качеството се подобрява, но при надписите си личи, че телевизора толкова си може. :)
Значи с СА модул и карта пак ми трябва приемник, така ли?
chapara - майстор
nautilus33 написа:
Значи с СА модул и карта пак ми трябва приемник, така ли?
Не, модула е приемника, ТВ то ти става обикновен монитор :wink:
То същото е и с МПЕГ 4 ката :wink:
nikolovvd - майстор
Ако телевизора ти е от по-новите - с цифров тунер, ти трябва адаптора (ако няма) и картата.
Ако е от старите - без цифров тунер, ти трябва приемник и карта.
nautilus33 - майстор
nikolovvd написа:
Ако телевизора ти е от по-новите - с цифров тунер, ти трябва адаптора (ако няма) и картата.
Ако е от старите - без цифров тунер, ти трябва приемник и карта.
Ясно. Благодаря.

Тема "Ползване на цифрова ТВ без СА модул и смарт карта?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: