Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toigalbg - напреднал
Здравейте. Попаднах на следния продукт - http://www.aliexpress.com/item/Game-pro ... cccfb9fe49
Но ми се струва 160 долара твърде скъпо за нещо такова. Някой има ли представа как мога да си го направя в домашни условия? Видях сензорите в ebay, бравата я има в България, но какво има в тази бяга кутия, освен трансформатор... Ако някой може пък да го направи или поне схема, нека се свърже с мен.
Благодаря :)
shadow__01 - майстор
Захранването е черният адаптер. В бялата кутия е "сърцето" на цялата система. Там е платката която управлява датчиците и бравата.
Може да се направи и самоделно(щом ги има датчиците), но трябва да знаеш как работят. Понеже е на руски аз нищо не разбрах, но при по-подробно търсене може да се измисли нещо с ардуино или някой друг контролер.
torbalan - Дървен философ
Това не е ли по-добро решение?

До колкото разбрах, това първото устройство са някакви петна, които трябва да се докоснат с пръсти, за да се отвори вратата... Става много лесно, ако някой иска да влезне неоторизирано...
Nimi - специалист
С пълен успех могат да се ползват два обикновенни бутона и едно реле. Ще свършат същата работа за мноооого по малко пари!

Един комплект за контрол на достъпа би свършил по-добра работа и би имал по-висока сигурност.

П.П. Хмммм никъде не се споменава от другата страна на вратата как става отварянето ;-)

ХАХАХАХА :lol:
Ето го и варианта с бутоните :lol:
http://www.aliexpress.com/store/product ... 35157.html

Магазин за балами!
MrMurdjo - майстор
Аз доколкото разбрах, става въпрос не за контрол на достъп и защита, а за игрови елемент. Нещо като в компютърните игри, но в реална реалност :)
Duke_BG - специалист
torbalan написа:
Това не е ли по-добро решение?

........
това наистина е добро решение - пръстови отпечатъци, карти за достъп, код :)
до 500 пръстови отпечатъка, и 500 карти

Тема "Сензори, отварящи магнитна брава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: