• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
MIRRO - напреднал
Имам голям проблем след като налепих плочките в банята върху зелен картон след седмица ми паднаха няколко броя от стената.Плочките са лепени на зелен гипсокартон с гребен 7мм, лепилото е обикновенно на русенска фирма ПРОФИ , плочките са се отбелязали доста добре на лепилото дори се четат надписите на гърба им значи не е от ненатискане на плочката кам стената.Но пак на падналите плочки отзад няма никакво лепило както се вижда на снимката.Та питам от каде може да е дошъл проблема че да падат плочки има още 2-3 които чукат на кухо доста и чакат да ги бутна за да се отлепят и те.Друго което искам да попитам е дали ще стани да ги залепя със силикон общо ще са 6-8 плочки.Забравих картона съм го правил с топки а не на конструкция.
МНОГО ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН НА ИДЕИ И СЪВЕТИ :)

Прикачен файл

01.jpg
ЕДНАТА СТЕНАТА
01.jpg (50.04 KиБ) Видяна 4607 пъти

Прикачен файл

02.jpg
ПО-ОТБЛИЗО
02.jpg (56.26 KиБ) Видяна 4607 пъти

Прикачен файл

03.jpg
ПАДНАЛАТА ПЛОЧКА ОТЗАД
03.jpg (75.35 KиБ) Видяна 4607 пъти
Чаро - Акълия
е как ще паднат бе? :shock: кво е тва лепило? :shock: що не взе някво малко по известно? боро, моро,мурексин,хенкел....
или не си спазил препоръките на производителя на лепилото или тва не е лепило.... какви гаври съм си правил с т.н. тераколи ама плочки да са падали- нивга.....
пробвай да свалиш и други плочки ако падат лесно....сваляй на ред и лепи на ново!!!!
гъст ли си прави разтвора? пък трябваше да туриш една тънка шпакла и по плочката- лепилото въобще не я е хванало...
бахти :?
тва че е на топки ГК-то няма значение в случая...
скоро ми се наложи да сваля залепена плока от ГК на следващият ден ---пада само с чука-на парчета и с хартията на гипсокартона
vidrata - специален-специалист
Подкрепям напълно "cacho" това лепило или е пълен боклук или си го направил много гъсто.На едната снимка ми се вижда ,че е малко въобще не се е "размазало" под плочката.Хора ползвайте качествени материали.Почвай ги една по една защото ако всичките са така скоро ще изпадат.Успех :-D
MIRRO - напреднал
С това лепило направихме сума ти и обекти с колегата два апартамента /моя и неговия/ основни ремонти ама от до и няма никакъв проблем ако беше от лепилото да бяха опадали всички плочи а не от 20 квадрата само 5-6 гъстотата му беше точно каквато трябва .
vidrata - специален-специалист
Колега не се звери мъчим се да помогнем. :?
lakosste - специалист
и аз съм съгласен с колегите относно лепилото..за да не остави никаква следа въху плочката това занчи че не е контактувало изобщо с нея и вероятно си направил грешката да нанесеш голяма квадратура с лепило наведнъж и докато залепиш всички плочки материалът е поизсъхнал и е загубил свойствата си тогава по повърхноста се образува една коричка която пречи да се осъществи залепването плочка-лепило.другия вариант е изобщо да не е натисната плочката поне леко след като е поставена. и другото остава лепилото да е менте.
MIRRO - напреднал
vidrata написа:
Колега не се звери мъчим се да помогнем. :?
Не се зверя колега даже се радвам че отговарихте толкова бързо.
направил грешката да нанесеш голяма квадратура с лепило наведнъж и докато залепиш всички плочки материалът е поизсъхнал
не е така нанасях лепило за 3 броя плочки и после за максимум 1 мин ги оправях. и вярваите ми натискани са добре не можах по хубаво до ви ги снимам да видите че са се отбелязали доста добре
lakosste - специалист
да видях сега че са натискани но немога тогава да си го обясня.виждам че колегата по-горе споменава да не е много гъстолепилото макар че не ми се вярва да е това щом нанасяш и лепиш веднага.просто ми е много чудно да не залепи материал за плочката.
lakosste - специалист
някъде бъркаш за да не залепи.пробвай с по-рядко или най сигурния начин е след като си нанесъл гребена сложи лепило и върху плочката и с мисстрията или с неназъбената страна на гребена го размажи тънко да се получи основа и нямаш ядове
vladtod - специалист
колегата не каза дали е нанасял лепило И на полочката,защото е задължително?
  • 1
  • 2

Тема "ПОМОЩ-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: