Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
Биметалните фрези имат два накрайника. Единият е с преход и става за всичките фрези. Вторият ми е по интересен. Той не става за двете малки фрези. Неговата опашка е профилирана с шлиц, а след като се завие на резбата, не стига до края ами се блокира с две фиксиращи валчета чрез завъртане на допълнителна гайка по оста и попадащи в отворите на фрезата отгоре.
Много ми е интересно това като съединител ли идва и дали е здраво ? Каква му е идеята на тоя сложен механизъм ?

И как е правилно да се затяга тази опашка-стяга се до край и после се развърта докато валчетата имат възможност да попаднат в насрещните отвори или не е така ?
mitko64 - майстор
Задължително се заключва с двата фиксатора, през отворите. Проблема е че не на всички корони при завита докрай корона, отворите съвпадат, а като върнеш малко да съвпаднат, короната леко хлопа. Аз на моите изрязах картончета с дупки и подлагам отзад, докато не се стабилизира.
fore - майстор
Ако стегна до край без да заключа, какво би следвало да стане ?

Ти си направил гарнитура фактически.

Без гарнитура, само тропане ли ще има или и друг проблем ще стане ?
mitko64 - майстор
Най малкото ще презатегнеш резбата, може и да я скъсаш от зора при дълбаенето. Имам на Райдер доста от обикновените ментаци, без планка с щифтове и на някои от големите корони им превъртя отворът, въпреки че е уж профилиран. Имам и един комплект с планка http://www.gsstroimarket.bg/view/97879.html , при него нямам превъртяли.
fore - майстор
Този комплект го има и аз, но той е само за дърво. При него короните не са на резба, а са на профилиран отвор и болт/гайка. Добре се пробива с тях ПДЧ, МДФ и тнт.

Ако не направя гарнитура ще бъде ли проблем или само ще има луфт и чукане ?
mitko64 - майстор
Не съм пробвал досега с хлопаща корона да дупча, та не мога да предположа дали е проблемно. Гарнитурите си ги правя от кутии за сокове, където отвътре е с ал. фолио.
Valyo68 - специалист
Колеги, да попитам за комплекта Капково напояване от Лидл. Върши ли някаква работа, защото го бяха пуснали преди месец, така и не успях да го разгледам, свършил мигновено. :-D
EDI - майстор
fore написа:
Този комплект го има и аз, но той е само за дърво. При него короните не са на резба, а са на профилиран отвор и болт/гайка. Добре се пробива с тях ПДЧ, МДФ и тнт.

Ако не направя гарнитура ще бъде ли проблем или само ще има луфт и чукане ?
Никакъв проблем няма, пробивам си с короните на ЛИДЪЛ от няколко години.Е, само дърво, но дори и с леката хлабината си режат без проблем.Като зареже веднъж, няма чукане или други проблеми.
Вальо не ти трябва капковото им.С тънки маркучи е, дюзичките са афифни, абе, като кукленска играчка.За саксии става, ама за друго трудна работа.
Valyo68 - специалист
Благодаря ЕДИ за бързият отговор! Отпада като вариант за вилата! Ще си накупя каквото трябва и ще си го направя сам! :supz:
borkata99 - специалист
Valyo68 написа:
Благодаря ЕДИ за бързият отговор! Отпада като вариант за вилата! Ще си накупя каквото трябва и ще си го направя сам! :supz:
Само марково, никакви компромиси, правиш си го сам-лесно е!
Ето моето:

Прикачен файл

1.jpg

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

IMG_20130713_193202_resize.jpg

Прикачен файл

IMG_20130713_193214.jpg

Прикачен файл

IMG_20130426_182524.jpg

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: