Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Пали дизелака и оди оправи нещата.......после пийеньеее :lol:
kuger - майстор
gogo7777 написа:
Пали дизелака и оди оправи нещата.......после пийеньеее :lol:
Дизеляка няма грешка, мноу въ`ри, просто не ми е човека в посоката, нямам нищо против да помогна.
felice - специалист
на Дънди:
ако дотогава не намеря никого, да ти пиша, става?

на Кругер (Крюгер):
мостовия е класиката с пирончета, върви под бетонен плот зад едни шкафове, детооо.... :evil:. Мога да го махна и да сложа трипроводен и да оправя цветовете (поне това). Ама не разбрах дали да го правя или да пробвам просто да обърна щепсела (не ме мързи, но измъкването и напъхването на пералнята е сериозно приключение)

на тях и на всички:
благодаря за съветите. Значи се търси човек, а дотогава се пазим от тока :supz:

И се кръстим :prayer:
Andri01 - майстор
До тогава отиваш на гости на тъщата! Или това е още по опасен вариант от тока,май :?
lov - майстор
Работата наистина е сериозна и не е за аджамии в занаята защото последствията ще са фатални. По тези така описани офазявания първото нещо което бих проверил е тотално отпадане на нулата в централното табло. Последните години на доста такива случаи попаднах и то по причина неправилно подвързване на медни проводници директно към алуминиевата шина в централното табло. А ако случващото се е в апартамент нищо чудно дори повредата да е в съседа а не при теб.
Лично мнение но тези проблени повреди тръгнаха след по масовото навлизане на полипропиленовите тръби. Като резне някой на долните етажи тръбите и ги подмени с полипропилен и веригата която до този момент е изпълнявал водопровода се прекъсне и потенциала веднага се усеща. А идиотската директна връзка мед алуминий от допълнителното натоварване хептен се прекъсва.
Та към питащия:
- Не си играй с огъня и не отлагай по никакъв начин търсенето на професионалист с познания който да реши проблема.
felice - специалист
lov написа:
...неправилно подвързване на медни проводници директно към алуминиевата шина в централното табло.
Това е точно така! 'Тък-тък' (но не звук като от искра) го чувах именно от таблото; след това махнах последния автоматичен предпазител и толкова.

Нямам идея кой е правил инсталацията, нито мога да го намеря. Засега се пазим и търсим да дойде познавач (и можач). Ако е някоя бъзикня - става (преди вечер извадих счупената мъжка букса от женската на кабела за картината на ТВ без да разпоявам, та си поиграх, но там не искаше кой знае колко умения - избутах я през тесен и крив отвор със зор, немалко псувни и изкривена малка халка от ключодържател). Ток обаче.. Thanks, but no, thank you :rock:
kalpev - специалист
felice, за да продължаваш да бъдеш все така щастлив, то скоропостижно извикай някой ел.техник да ти оправи проблема без отлагане, защото не е шега работа. В краен случай, извикай тъщата да ползва незанулените уреди, докато се отстрани проблема. Ще те пере, ще ти готви, ще ти мие чиниите на същата тази мивка...двойно felice направо :yawinkle:
valentino76bs - майстор
felice написа:
Здравейте на всички знаещи по токовете (т.е. на всички, щото надали има по-незнаещ от мен :rolleyes:). Четох, четох за аналогични на моя проблеми, и пак не го намислих, та се престраших да питам.
Помъчих се да вкарам няколко въпроса в заглавието, понеже драмите в апартамента са няколко, а именно:

1. Таблото е с БГ автоматични предпазители; от време на време там се чуваше някакво странно 'тък-тък' и контактите на последния предпазител ту включваха, ту изключваха; проверих го с фазомер и за разлика от другите по таблото на него имаше фаза само на единия край (но не и на втория). Нещо не ми хареса как включва и изключва, направо го махнах и токът на неговите контакти дойде за кратко, след което си отиде трайно...

2. Пералнята е офазена, сега по-подробно: от контакт с трипроводен кабел после тръгва мостов, който стига до нейния контакт. Свързах му 0 със земята, но пак си удря ток (и от прането удря, баси...). Сега е опасно, а ще премахна ли опасността, ако просто обърна кабела й в контакта, или да пускам трипроводен, за да е по-истинско?

3. Точец има и по мивката... Това защо и как да изчезне?!

Благодаря предварително!
:prayer:
Обади се на moimoimoi
felice - специалист
moimoimoi, :prayer:
Така и не разбрах какво е било оср@но, но вече всичко е 6.

БЛАГОДАРЯ!!!

Тема "Гърмящи крушки, липса на ток на единия бушон и ток от чешмата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: