Съвет - отиди в един мебелен магазин и ще видиш, че 70х90 е много малка маса. Не че като дете нямахме такава, но сега 75/115 ми е малка за двама. Иначе стандартният размер на маса за четирима e 70-75 x 110-120
Ето ти една идея, която малко хора биха харесали защото не е по БДС клишето:

Изчезналият долен шкаф се компенсира с лавици скандинавски стил

Врата на тереса да се отваря навън ще да е първата, която виждам. Тук подходът според мен е френски прозорец, който да отвори визуално, с плъзгаща се врата, която да не пречи на хладилника лятото.

Ето ти една идея, която малко хора биха харесали защото не е по БДС клишето:

Изчезналият долен шкаф се компенсира с лавици скандинавски стил

Врата на тереса да се отваря навън ще да е първата, която виждам. Тук подходът според мен е френски прозорец, който да отвори визуално, с плъзгаща се врата, която да не пречи на хладилника лятото.

. Купих и алуминиеви ъгли с мрежа, но се чудя с какво да я шпакловам...Дуо Контакт добър избор ли е за начинаещ? Гледах едни тънки профили, които се лепят на дограмата, и биха ми помогнали да направя шпакловката равна ....но нещо не се ориентирам каква е последователноста -
 . Купих и алуминиеви ъгли с мрежа, но се чудя с какво да я шпакловам...Дуо Контакт добър избор ли е за начинаещ? Гледах едни тънки профили, които се лепят на дограмата, и биха ми помогнали да направя шпакловката равна ....но нещо не се ориентирам каква е последователноста -  ,но xps-a е залепен в широката си част към мазилката с пяна-лепило за изолация/има около 20мм. разлика във вертикала на стената/. Тясната страна на плоскостите застъпва около 5мм. дограмата /и опира плътно в нея/...останалото е в/у пяната от монтажа на дограмата. Точно тези 9мм. ме притесняват, защото идва доста дебело. Нужно ми е до толкова, че ще ме води да изравня шпакловката....иначе надали ще се справя /а и производитела твърди, че предотвратява пукнатините м/ шпакловката и дограмата/.
 ,но xps-a е залепен в широката си част към мазилката с пяна-лепило за изолация/има около 20мм. разлика във вертикала на стената/. Тясната страна на плоскостите застъпва около 5мм. дограмата /и опира плътно в нея/...останалото е в/у пяната от монтажа на дограмата. Точно тези 9мм. ме притесняват, защото идва доста дебело. Нужно ми е до толкова, че ще ме води да изравня шпакловката....иначе надали ще се справя /а и производитела твърди, че предотвратява пукнатините м/ шпакловката и дограмата/.