• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jordanvass - майстор
Няма нужда да цитираш преден пост изцяло. Можеш просто да продължиш дискусията без цитата, ясно ще е за какво иде реч. Това е основно правило във всеки форум. :wink:
Не, не знам какво е ШИМ, но слушах едни баби да го обясняват на опашката за хляб. Айде сега ти да ми го обясниш, та всички да се посмеем пак дружно. :D
ktamen - специалист
Цитирах те изцяло, за да намаля риска от изчезване на някой от многобройните бисери в цитата. Те са изключително ценни и трябва да останат за поколенията :prayer:
jordanvass - майстор
Нищо не обясни за ШИМ-а. Много ми е интересно как човек, чиито познания по електроника се илюстрират чудесно със собствения му цитат:
ktamen написа:
Имат един елемент с 6 извода и един с 3 извода и няколко с по 2 извода
и който не знае що е интегрална схема, що е транзистор, резистор или диод, а на всички казва елемент с еди-колко си извода, ще ми разяснява за ШИМ. Хайде де, плюнчи молива и почвай. Ама не забравяй да обясниш и как ШИМ работи без електрозахранване, както е в твоите примери.
ktamen - специалист
А знаеш ли какво е флогистон?
Флогистоновата теория няма особено голяма връзка с жиците, ама дългия ти пост ме подсети точно за нея.
ПП Имаш твърде абстрактни и крайно погрешни схващания за жиците и силно се съмнявам, че нещо може да ги промени. Затова ми се струва безсмислено да си изтърквам клавиатурата, в напразни опити, да ти обясня къде бъркаш.
Все пак питай чичо Гошо кво е ШИМ.
jordanvass - майстор
Ти май се взе много насериозно. Ама така е, като се образоваш от Гугъл, вместо да четеш учебници за цифрова, аналогова схемотехника и електронно регулиране. Май не физика, а само Винету си чел. Но поне имаш напредък - спря да пишеш по същество. Явно се усети, че колкото повече плюнчиш молива, толкова повече ставаш за смях и затова сега пишеш само общи приказки и нищо конкретно.
И един съвсем добронамерен съвет: "жицата" може да казва Йордан Йовков, защото е писател. Ако имаш елементарни претенции да си технически грамотен, трябва да използваш по-научни термини. Ама какво да очакваш от човек, който дели електронните елементи на такива с три крака и на такива с два? :wink:
ktamen - специалист
А флогистона е интересно да се знае за обща култура https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0 ... 0%BE%D0%BD
ktamen - специалист
jordanvass написа:
Ама какво да очакваш от човек, който дели електронните елементи на такива с три крака и на такива с два? :wink:
Съкращението ШИМ доби популярност сравнително от скоро, затова не е толкова страшно, че не знаеш какво е. Обаче бързото определяне на различните електронни елементи, само по броя на крачетата е страшно, много страшно, плашещо страшно.
Ето още един интересен линк http://nauka.offnews.bg/news/Skeptik_3/ ... -r_42.html с интересна графика, всички ни има на тази графика, включително и мен.
kozl - майстор
А какво е променлив, прав, постоянен ток :?
И ако спора е за загубите в проводниците дали са по-големи при статичен консуматор, спрямо динамичен, вероятно при динамичния в проводниците ще има по-голяма загуба и от електромагнитно излъчена енергия освен отделената топлина.
И колко и да си плюнчим моливчетата, сметките не са по бакалските ни умения :roll:
DundyTheCroc - майстор
От един вентилатор тръгнахме, скоро ще стигнем до Теорията на струните и Х бозона :-D
jordanvass - майстор
ktamen написа:
Съкращението ШИМ доби популярност сравнително от скоро, затова не е толкова страшно, че не знаеш какво е.
Драги ми Смехурко, за ШИМ отскоро си чувал само ти, щото аматьори като тебе чакат информацията да излезне в Гугъл, за да прочетат нещо. А сериозните хора четат сериозни източници от време оно. Ето ти снимка от вехтия ми учебник от ТУ София по Токозахранващи устройства на издателство Техника от далечната 1985г, когато Гугъл не го е имало. По тоя учебник съм се явявал на изпит включително и за ШИМ още преди 30 години. Само дето тогава беше с по-стара елементна база.
Прикачен файл:
PWM.jpg
Айде вземи се скрий някъде, че ставаш за резил.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

Тема "Нула на 12v DC към нула на 220v AC?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: