Връзката между 2 свята
Привет на всички, четящи тази тема!

Имам следното питане: разполагам с пвц перваз с дървесна текстура, който е много светъл, но искам да го докарам до цвят тъмен орех/тъмен дъб/венге чрез боя/лак/спрей и то така, че да прозира текстурата. По какъв начин най-добре може да стане това?
masterval - майстор
Мисла, че най-добре ще стане да си купиш нови первази. ПВЦ-то може да се боядиса, но и да прозира :?
pipbel - майстор
А какъв е проблема да се лакира ПВЦ-то с някакъв силно адхезивен лак с по-тъмен цвят. Ще се отлюспи лесно ли ?
трябва ми перваз, който да отговаря на цвета на вратите и съм обиколила надлъж и нашир София и няма такъв цвят - нито се произвеждал, нито се внасял.... то е едно венге, дето не е тъмно като масовите в българия, фурнирът е испански...

относно лакирането - и аз си мислех за такъв тип лак и ще прбвам днес/утре и ще докладвам за резултата:)
masterval - майстор
Нещо не ми се вярва да е фурнир, по -скоро е МДФ-ламинат, внася се от Испания, фирмата производител се казва "FINSA", вносителят "Соларис". Можеш да потърсиш обрезки в някоя фабрика за производство на врати.
Но ако си намериш венгето, какво след това? ще си произведеш от него первази?
masterval написа:
Нещо не ми се вярва да е фурнир, по -скоро е МДФ-ламинат, внася се от Испания, фирмата производител се казва "FINSA", вносителят "Соларис". Можеш да потърсиш обрезки в някоя фабрика за производство на врати.
Но ако си намериш венгето, какво след това? ще си произведеш от него первази?
Не, не е това фирмата, но няма значение:) Намерих решение! От Mr Bricolage купих самозалепващо се холандско фолио с дървесна текстура. Буквално за пет минути успях да го разграфя и залепя върху перваза, а ъглите (вътрешни/външни) боядисах с матова боя-спрей за пластмаса в съответния основен цвят. Стана невероятно добре - без шупли, без отлепяне, первазът си се огъва спокойно и фолиото не се напуква и не се надира лесно. Благодаря Ви все пак!
masterval - майстор
=D> =D> =D>
За това не бях мислил! Дано ти издържи на метенето и миенето :wink: :wink:
masterval написа:
=D> =D> =D>
За това не бях мислил! Дано ти издържи на метенето и миенето :wink: :wink:
Пробвах с търкане, мокрене с парцал с препарат за под - става:) Пък и много лесно се монтират и демонтират, ако се наложи - ще действам:)
Всъщност не видях откога е темата но аз да си кажа все пак.
Голяма грешка е да се използват ПВЦ фолиа при такъв тип преустройства-> няма фолио, което да не се драска и олющва (първоначално ще ти хареса но после :shock: )
ribnikolaevi - майстор
И на мен ми предстои подобно нещо, може ли да пратиш снимки как е станало?
Аз смятам да реновирам стари врати. Касите са метални, ще им залепя облепени от мен профили - МДФ - дъска и ъгъл /ъгълът ще крие събирането на двете дъски/.
Ъгъл има в Практикер, производство на Кроношпан. За съжаление шарката на фолиото не се продава на българския пазар като ПВЦ фолио, затова ще се наложи да ги облепя с фолио, което ще купя отделно, за облепване на вратите и другите елементи от бутафорните каси.

Прикачен файл

Kasa.JPG
Kasa.JPG (12.74 KиБ) Видяна 7530 пъти

Тема "боядисване на пвц перваз?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: