• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Илчо Илиев - майстор
Напълно подкрепям Гошо, а и преди съм писал за китайската техника,но наистина има такава тенденция, за не нужно възхваляване на скъпи марки машини,а в повечето случаи се търси нещо за съвсем незначителна и лека работа, където могат да се справят и китайците...
От друга страна, по-голямата част дори от ''марковите'' машини са с китайски произход,а тук им се радваме като на оригинални, теорията за изнесеното производство я знаем...
Има и добри китайски машини и както го каза един Приятел(той ще се сети) всичко е на късмет и партида...
Аз имам китайска коса, трета година я тормозя яко, смених и миналата година главата,че я попилях из оградите и големите треволяци и онзи ден и се скъса захранващото маркуче за гориво, не съм засичал колко гори,но за мен е важно да си свърша работата,но като цяло , за 150 лв,аз съм предоволен...
Имам китайска фреза, освен,че тежи като кютюк и ми е зор да я товаря в комбито, само наливам бензин и веднъж годишно сменям масло, за сега се представя добре...
Така,че за аматьорска и епизодична работа,може да се ползват и китайците,а за издръжливостта....ами то на калпавия и диамантена машина му дай и нея ще строши...
Аз също се чудех каква коса да си взема, гледах и втора употреба маркови,но предпочетох да взема евтина, и да я скапя, поне да не е скъпо приключението,а части има бол и са без пари...
Не им правя реклама на хасковските търговци,но аз съм доволен от тях,а който има мерак,сайта им е -

http://bulpower.net/products/list.php
nanobanano - специалист
Аз пък си взех тример за 20 лв :-D За 15 квадрата райграс заслужава ли си косачка,че дори и от 80 левовите?Така или иначе всички краища ще остават за тример.Все ще се науча да коса равномерно,но след първото косене може и да си сменя мнението,макар че още и тревата не е поникнала(пък и неще) :lol:
dpp - специалист
Колеги. Ходих да гледам в Практикер Хитачито - Hitachi CG31EBS
Изглежда стъбилна машинка. По обемна от 25 кубиковите миньончета. Предполагам по средата между тях и читавите 40-50 кубикови варианти. Не е тежка. Питах за това дали е с вал и след разговор с вносителя ме убедиха че машината е с кардан. :cool:
Сега има две неща които ме спират да я взема. Първо кой и къде им са сервизите на Хитачи в БГ? По скоро Бургаско?
Второ , дали са им стандартни резбите за главите - кордовите , и аджеба части и друго към кой /къде се намират? :?
А сега изникна и още по -примамливо предложение - 40 кубиковия вариант на цена 580лв! :shock:
http://www.onlinemashini.bg/kosa-benzin ... bsm-/13956
Така..проверих как стоят нещата със сервиза. Ташев-Гелвинг се оказа сервизи дистрибутор на машините на HItachi и казаха че имат части и /или доставят в рамките на няколко дена ако нямат налични. Добре е че и в Бургас имат такъв. Машината е с 3 години гаранция след регистрация та нещата май накланят на малко повече пари и мирна главица.. :)
Последна промяна от dpp на ср май 04, 2016 12:21 pm, променено общо 2 пъти.
koveslav - майстор
nanobanano написа:
Аз пък си взех тример за 20 лв :-D За 15 квадрата райграс заслужава ли си косачка,че дори и от 80 левовите?Така или иначе всички краища ще остават за тример.Все ще се науча да коса равномерно,но след първото косене може и да си сменя мнението,макар че още и тревата не е поникнала(пък и неще) :lol:
И аз така в началото,дори за по-малко от 20кв.м.,но на по-късен етап се оказа че завъдих стабилна трева едва сед като започнах да кося с косачка с кош.Пробвах какво ли не-пресяване,ново семе,торене и т.н.,а белята се оказа в начина на косене и в събирането на окосеното.То и мястото ми е проклето,де и най-малката нередност влияе и разваля поляната.Взех някакъв китаец с кош на промоция за 60-на лева и проблема ми се реши.
dpp - специалист
Колеги, някой нещо за тази Австрий- ка да сподели:
http://www.koledjikov.bg/%D0%BC%D0%BE%D ... 201110.htm
Коледжиков силно я препоръчват, внасят си части и поддържат, машината е с Вал на доста прилична цена . :?
keymaker - специалист
На половината пари е райдер със абсолютно същите показатели , вече е на 7г. и до момента само един редуктор съм сменил на 5-тата година защото заприходих по-маркова машина и тая остана да се ползва само с ножа ,ама като не пазя камъните и бордюрите така става. Това е модела '' RD-GBC07''
cat - специалист
dpp написа:
Изглежда стъбилна машинка. По обемна от 25 кубиковите миньончета. Предполагам по средата между тях и читавите 40-50 кубикови варианти. Не е тежка. Питах за това дали е с вал и след разговор с вносителя ме убедиха че машината е с кардан. :cool:
Сега има две неща които ме спират да я взема. Първо кой и къде им са сервизите на Хитачи в БГ? По скоро Бургаско?
Второ , дали са им стандартни резбите за главите - кордовите , и аджеба части и друго към кой /къде се намират? :?
А сега изникна и още по -примамливо предложение - 40 кубиковия вариант на цена 580лв! :shock:
Така..проверих как стоят нещата със сервиза. Ташев-Гелвинг се оказа сервизи дистрибутор на машините на HItachi и казаха че имат части и /или доставят в рамките на няколко дена ако нямат налични. Добре е че и в Бургас имат такъв. Машината е с 3 години гаранция след регистрация та нещата май накланят на малко повече пари и мирна главица.. :)
Днеска ббях в магазина на Щил обещават щедри пролетни промоции така че се огледайте .
dpp - специалист
cat написа:
dpp написа:
Днеска ббях в магазина на Щил обещават щедри пролетни промоции така че се огледайте .
И да гледам и да не гледам под 800 лв няма нищо над 1kW. Олеомакс 250 е 465лв ако ще е читаво и малко и леко. Искам нещо мааалко по- мощно и здраво. Много бурени имам аз, затова и се огледах за по -мощни варианти.
Нещо за Al-Co някой да сподели... Малко тежка я дават тая коса за 42 кубика - 9 кила. Не знам дали е реално , не че китайката 50 кубиковата не е 10 кила ама я дават 8-9 но както и да е.. :?
Таз избора ми се свежда до:

1. Моторна коса AL - KO - BC 4125 438 лв

2 Бензинова коса тример CG40EAS HITACHI - 580лв
iivanov - майстор
Вземай каквото ти е на сърце , само сервиз да имаш наоколо . Дори да не ти се наложи да му ползваш услугите , да има кой да ти обясни на живо нещо , пак е важно .
keymaker - специалист
Писах вече за райдера (малко по-нагоре) От сервиза казват ,че тоя модел е най сполучливия и с най-малко дефекти.много пъти съм ходил в сервиза им и за 6г. съм видял само 4 машини от тоя модел с проблем. Цилиндъра е хромиран и е с 2 сегмента.
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: