• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
lakosste - специалист
естествено че не е то се вижда а ако беше нанасял и на плочката сега нямаше да иска съвет защото всичко щеше да си е здраво
lakosste - специалист
гаранция че лепилото на тези плочки вече е било с лоши лепливи свойства.престояло е или на стената или дълго в кофата.80% е това
MIRRO - напреднал
Добре съгласих се че може да престояло повечр време в кофата и от там да идва проблема .Някои да се сеща друга възможност .А какво ще кажите за силикона дали да не ги лепна с силикон защото за махане на старото лепило и дума не може да се каже даже и не се драска като се мача да го чистя.

колега vladtod колегата не каза дали е нанасял лепило И на полочката,защото е задължително? изобщо не можиш да ме убедиш че е задължително да мажа и плочката след като работя на гребен.
lakosste - специалист
май ми нямаш доверие но както и да е.със силикон става само че хубаво изчисти прахта
vladtod - специалист
MIRRO написа:
Добре съгласих се че може да престояло повечр време в кофата и от там да идва проблема .Някои да се сеща друга възможност .А какво ще кажите за силикона дали да не ги лепна с силикон защото за махане на старото лепило и дума не може да се каже даже и не се драска като се мача да го чистя.

колега vladtod колегата не каза дали е нанасял лепило И на полочката,защото е задължително? изобщо не можиш да ме убедиш че е задължително да мажа и плочката след като работя на гребен.
няма и да те убеждавам,но поне можеше да си направиш труда да прочетеш нещо полезно от този форум преди да лепиш плочки....пич http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9358
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Мазни плочки? Я проба със същата плочка, с друго лепило, на парче картон.
Time2Burn - специалист
Четох само първия пост и 1 - 2 мнения след това. Но като видях обясненията и снимките и вече зная каква е причината за случилото се. Причината е неправилно лепене, или с две думи калпав майстор. Ще кажеш че не е вярно?
1. Когато се лепи на гребен се избягва мазането на големи площи, нещо което майстора вероятно е направил.
2. Лепенето на гребен въобще не се прави така, както го е направил. След като се намаже стената с гребен, задължително всяка една плочка преди поставянето и, съвсем тънко се намазва изцяло с лепило, за да може да лепилото, което ще задържи плочката да е съвсем прясно от кофата. Но директно гола плочка към намазаната стена не се поставя, именно защото теракола по стената изсъхва и хваща тънка нелепяща коричка. Да не забравяме че и температурите в момента са над 30 градуса, което допълнително допринася за "овяхването" на лепилото по стената. В случая е виновен ГЛАВНО майстора, и донякъде некачественото безименно лепило, което сте използвали.
Аз лично работя единствено и само със ЦМ 11. Наскоро регистрирах строителна фирма и вече давам гаранций на клиентите си, и трябва да съм сигурен в лепилото ми.

УСПЕХ!
vladtod - специалист
Time2Burn написа:
или с две думи калпав майстор.
недей така ,човека е правил много бани и си разбира от занаята ,но неще да се поучава .......... :wink:
Time2Burn - специалист
vladtod написа:
Time2Burn написа:
или с две думи калпав майстор.
недей така ,човека е правил много бани и си разбира от занаята ,но неще да се поучава .......... :wink:
Моите уважения. Дори не знаех кой я е правил. Както казах не съм чел останалите постове, дето се подразбира че той самият я е правил. Но без да мажеш плочката е Софстройска работа. Аз от близо 2 години не работя на гребен, а на мистрия, щото осъзнах че няма смисъл - всички стават с еднаква бързина. Но на мистрия като чели си става по - плътно и по - добре.
  • 1
  • 2

Тема "ПОМОЩ-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: