Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogosto - специалист
стуга също е ц11 и двигателя е 1400об 7.5квт
moimoimoi - майстор
тоя двигател на снимките прилича на 7.5кв
Krass - майстор
kuger написа:
На нашия С11 мотора е 7,5KW/3000 об.
На съм виждал струг с 3000 об. двигател. :? Обикновено са 1500.
kuger - майстор
Krass написа:
kuger написа:
На нашия С11 мотора е 7,5KW/3000 об.
На съм виждал струг с 3000 об. двигател. :? Обикновено са 1500.
Може и да бъркам за оборотите, последно отварях капака на струга преди 10-тина години.
angelfilev - специалист
На моят струг СУ 400 / 2м двигателят също беше 7,5KW/1500 об. Смених го с 2,2KW/1500 защото правех матрици и не ми беше нужна такава мощност. Другата причина е, че ми се намираше мотор за текстилна машина.
Понеже на няколко места се спомена ток на празен ход е добре за които не знаят, да се каже, че се произвеждат и мотори за текстилни машини с ток на празен ход на порядък по-малък от стандартните. Не зная как се означават и дали се произвеждат у нас.
gogosto - специалист
Значи трудно е да се разгадае български мотор. :( Аз гледах в таблицата, която показа moimoimoi , но ос с диаметър 32мм там няма. Ще приема, че е "моя" мотор и ще го слагам пък ще видим как ще се представи.
ktamen - специалист
На какво ще го слагаш, на струга ли? Вече писах, че имам два двигателя по 5,5кВт, 1500об, български и руски. И двата са със същите присъединителни размери, като твоя.
gogosto - специалист
не на струга той си работи сигурно от 40години и се надявам да работи още толкова. На пелетмашина. Този на снимката има табелка, но колко предполагате, че е мощността - тежи 61кг и е руски 77г? Е да не ви карам да се чудите аз мислех 4квт (трудно се разчита) оказа се 3квт 960 об

Прикачен файл

IMG_20160423_0923291.jpg
ktamen - специалист
По-бавните двигатели, обикновено са и по-тежки. То това си важи не само за елдвигателите. Имам само един двигател 1000об, 5,5квт и е 90 или 100кг, не помня точно.
Каква плоча ще използваш, и аз искам да си правя такова животно, ама плочата ми е твърде мъглява.
gogosto - специалист
ако матрицата наричаш плоча 200мм е имам я описана тук в темата за пелет машини там я разгледай и може да я обсъждаме там.

Тема "Трифазен ел. мотор - без табелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: