Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
toolegittoquit - майстор
Може ли някой да ми обясни по какво разумие или по-точно малоумие на закона плътната ограда се води строеж и защо трябва да искаш разрешение от съседите си, за да построиш ограда, която е границата между вашите 2 имота? Защо трябва да се плащат такси и таксички за плътна ограда? Значи трябва да платя, за да построя ограда, та да не се вижда какво правя в имота си, примерно, та да не могат разни клюкари и крадци да ми оглеждат имота!?
p.v.x - майстор
Какво правим , ако една такава ограда без конструктивни документи , на базата на които се издава строително разрешение , се килне(събори) и затисне , недайси боже , някое дете , което е решило да се покатери на нея , за да си откъсне малко череши. :?:

И какво стана сега....темата приключи. :rock:
toolegittoquit - майстор
p.v.x написа:
Какво правим , ако една такава ограда без конструктивни документи , на базата на които се издава строително разрешение , се килне(събори) и затисне , недайси боже , някое дете , което е решило да се покатери на нея , за да си откъсне малко череши. :?:
Моето мнение подкрепя бившият военен, който от вътрешната страна на оградата си беше сложил скачащи пехотни мини. А какво ще стане, като се одере на бодливата тел, която съм сложил, примерно? Ще ме съдят, ако хване тетанус ли? Ми ако оградният кол му падне отгоре?
Конструктивни документи за ограда? План, архитект, строителен надзор, акт 15, акт 16? Нещо друго? И така една ограда с един портал - всичко 200лв се превръща в строителен обект на мултинационална корпорация със 100 етажа, като кулата в Тайпе и ще струва не по-малко. Или искам да си вдигна курник или гараж в собственият имот и ще плащам на някой сумати пари в данъци и такси, за да си размърда дебелият задник, да си извади пръста от ануса и да го избърше в книжата, които са събирани от всеки и по неведоми пътища господне да се получи отказ, ако не се дадат като рушвет някой лев под масата?
Въобще, значи ограда с до 0.5 - 0.6метра плътна част е ОК, ама 0.62м плътна част не е законно? И минаваш през 1000 перипетии, ако не искаш да те гледат крадците или съседите в ръцете. Според мен плътната ограда е защита от дебнещи и шарещи очи. Неизвестността малко или повече плаши крадците. И като не знаят какво имаш, по-малко се блазнят.
p.v.x - майстор
toolegittoquit написа:
Може ли някой да ми обясни по какво разумие или по-точно малоумие на закона плътната ограда се води строеж
Не случайно повдигнах тази тема...http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=9&t=36686

Вашето желание е да отваряте безсмислени теми и да предизвиквате безсмислени спорове.Говоря за определени хора. :rock:
Последна промяна от p.v.x на нед май 08, 2016 1:36 am, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
p.v.x написа:
Вашето желание е да отваряте безсмислени теми и да предизвиквате безсмислени спорове.Говоря за определени хора.
Не са безсмислени спорове или тема. Имах намерение да го правя и никъде не мога да получа информация колко точно ще ми излезе като сума да изкарам разрешително за т.нар "законна ограда"? И какви са тия чудеса с разрешителни за строеж, за да мога да си предпазя имота.
p.v.x - майстор
toolegittoquit написа:
Имах намерение да го правя и никъде не мога да получа информация колко точно ще ми излезе като сума да изкарам разрешително за т.нар "законна ограда"?
http://www.burgas.bg/bg/contacts/details/36/1095 :rock:
Chefo77 - майстор
Те не са за да си предпазиш имота. Те са за това, че ще изградиш нещо, което ще бъде достатъчно здраво направено, че няма да застраши НЕВИННИ. Не тези, които се катерят по нея, за да влязат.
По твоята логика - защо се иска разрешително, ако ще си строя къща? Тя си е моя, аз си нося рисковете за нея. Нали? Ако падне, ще падне на моята глава :wink:
Пък зад тази плътна ограда може да се разхождаш гол, може да организираш оргии, но може и да сглобяваш бомби и да разфасоваш трупове, нали?
А иначе телена ограда можеш да я направиш слабо прозрачна и без да я сменяш с бетонна. На нашата вила е с камъш. Нищо не се вижда и си е законна. :wink:
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Пък зад тази плътна ограда може да се разхождаш гол, може да организираш оргии, но може и да сглобяваш бомби и да разфасоваш трупове, нали?А иначе телена ограда можеш да я направиш слабо прозрачна и без да я сменяш с бетонна. На нашата вила е с камъш. Нищо не се вижда и си е законна. :wink:
Дали ще ходя гол или ще правя оргии никой не му влиза в работата. Истината е, че не става въпрос само разрешително за 1-2 дена готово, ами 1000 документа искат. Че и геодезисти да вкарат, да правят наново измервания, да чертаят скици, нищо че имаш и парите си вървят, всеки иска такси.
А телената ограда не я искам защото коловете гният и мрежата гние. Каменна или бетонна е много по-стабилна. И е по-сериозно препятствие за крадци.
Chefo77 - майстор
Ами не, не си прав и за това - бетонната ограда е много по-добра основа за прескачане. Ти кое би тръгнал да прескачаш - 2-3 метра бетон, стабилен, на който можеш даже кука с въже да хвърлиш, или телена поцинкована мрежа 1.50?
Нямам идея защо ти искат 1000 документа и не казвам, че е правилно да са толкова много, но от гледна точка на това, че е масивен "строеж" (има ли тухла и/или бетон, значи е масивен), трябва да отговаря на някакви изисквания.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Ами не, не си прав и за това - бетонната ограда е много по-добра основа за прескачане. Ти кое би тръгнал да прескачаш - 2-3 метра бетон, стабилен, на който можеш даже кука с въже да хвърлиш, или телена поцинкована мрежа 1.50?
Поцинкованата мрежа можеш да хвърлиш върху нея една дъска, да стъпиш отгоре й и тя ще слезе до земята, така че да можеш да си влезеш като цар. А едни клещи резачки я елиминират. Елиминирай 2 метра бетонна стена, та да прекараш плазмата през нея. И курникът ми на село има няколко тухли и керемиди. И той ли се води масивен строеж и трябва ли му акт 16?
Колко точно ще ми струва удоволствието да си направя читава ограда? Някой занимавал ли се е с бумащината?

Тема "ЗАЩО оградата се води строеж?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: