• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Е разбира се, че ще ти искат пари. Нали и те трябва да ядат. И има гърла за хранене - тъмнозелени основно. Откъде да дойдат - отвсякъде ги търсят.
Мерси. Няма да дам тия пари, за да помогна на родителите си, примерно, а ще ги дам за социални помощи на тъмнозелени и нови лимузини на някой горе. Не знам защо се усмихваш и какво точно се радваш, само това не ми е ясно. Защото немците примерно много си плащат, ама и много получават като заплащане.
Моето мнение е, че тук ни грабят и рекетират. На малко съм да си хвана шапката. Не знам това тук вече, държавата, където съм роден как се казва. България или Бълхария. Имам познати, които с "екскурзийка" си купиха жилища и нови автомобили. А ние тук теглим кредити, които ще изплащаме, докато пукнем. И това ако не беше истина, щеше да е смешно.
Извинявам се, ако нещо съм политизирал. Просто като прочетох за децата, направо подивях.
Chefo77 - майстор
Усмихвам се, защото се отнасям към враждебните ти писания като към приказките на децата ми - несериозно. Те по същия начин не са съгласни с това и онова, и изобщо не ги интересува, че светът покрай тях не е устроен така, че на тях да им харесва. Само че те са на 9 и малко и на 7, на теб не ти отива.
Пък и има някаква връзка между това как човек гледа на ситуациите покрай него и какво му се случва. Не виждам да си спечелил нещо като се ядосваш и се оплакваш. Приказката за сърдитко Петко може да я прочетеш, ако си я забравил.
Не се засягай, просто вникни в това, което ти пиша. Не го правя с лошо.
Пък за познатите - и аз имам такива. Да са живи и здрави! Имам и такива, които са тръгнали от нулата и са си скъсали задника - и са постигнали това, което други са постигнали с екскурзийки и странство. Всички да са живи и здрави!!! Аз съм избрал да остана и да се мъча тук и нямам право да се оплаквам от избора си. Някакси ми е под достойнството аз да си правя избора, да продължавам да го подкрепям всеки ден и да се оплаквам от него.
Последна промяна от Chefo77 на нед май 08, 2016 2:34 am, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
...и изобщо не ги интересува, че светът покрай тях не е устроен така, че на тях да им харесва
Не е въпрос на това как е устроен светът, а е въпрос на здрав разум. В момента, в който законите или нещо по принцип почне да противоречи на здравият разум, то има нещо сбъркано в него. Ако има някаква враждебност от мен, то тя е от тази нелепа ситуация. Малко или много съм идеалист и не търпя да живея в свинщина, просто ми бърка в здравето, за разлика от други в родИната ни, на които не им пречи да се въргалят в калта.
Chefo77 написа:
Имам и такива, които са тръгнали от нулата и са си скъсали задника - и са постигнали това, което други са постигнали с екскурзийки и странство.
Факт е какво ще оставиш ти на децата си и какво те. И с какъв старт кой ще започне живота. Мисля, че всеки иска да осигури на децата си по-добър старт. И сам знаеш, че никой не иска да си къса задника, ако може и да не го прави. Важно е съотношението труд/приходи. И не означава повече приходи - повече работа. Трябва да се стремиш хем към големи приходи, хем към по-малко работа. :wink: Защото честно да си го кажем - никой не работи за удоволствие и има къде-къде по-интересни неща от това да работиш.
Chefo77 - майстор
Здрав разум, но ЧИИ здрав разум? Ето - въпрос - 3 камиона спират един зад друг, за да заредят магазини. По този начин блокират една от двете ленти за движение - и то точно тази, която е по-натоварена и е единствената за направо. Между платното и магазините има висока метър и малко ограда. ЧИИ здрав разум трябва да следваме - този, който повелява че не трябва да се спира там; този, който казва че е нормално да се спира на забранено за доставка; този, който оправдава искането стоката да бъде доставена навреме и на място ... ?
Друг въпрос - ДНФ, срещу Катедралата. Идващите по Владислав в посока центъра спират на Т-образното кръстовище и от най-лявата от двете ленти лента правят обратен завой (не забранен), за да се върнат и да влязат в уличка вдясно (като обърнат). По този начин блокират въпросната лента. Има заобиколен вариант, който преминава през 2 ненатоварени светофара и не повече от 300 метра. ЧИИ е правилният здрав разум - пестя път и време, не е забранено, но най-вече - дре'е ми че правя задръстване? Или другия - че не може 10 човека да стоим на място, защото някой със "здрав разум" иска да спести път и време?
И не, не толкова важно какво ще оставиш на децата си материално, а как ще ги настроиш към света. Защото и 10 апартамента да им оставиш, ако не ги научиш да се радват на нематериалните неща и да ценят постигнатото от друг, си се провалил. Ще го разбереш и сам като имаш деца и започнеш да ги възпитаваш :wink:
gogo7777 - майстор
Прав е Тинки......откъде накъде ще плащам държавни такси за щяло и нещяло. На някаква безполезна администрация, която използва компютъра купен с "моите" пари за да реди пасианси, а не да прави справка в системата за данни и да издава документи....
Едно свидетелство за съдимост със съответната легализация в БГ става за 20 дни и струва между 80 и 120 лева, сега в Европа същото става за 1 час и струва 3 евро и не у посолството, а у местната поща :idea: ....ама администрацията си върши работата, не като нашите пикли със специалност "компютърна грамотност".
Верно от скоро е това със свидетелствата, ама от 100 лева до 3 евро разликата е голяма. Престоя на тая хартийка в министерството е бая скъп у родната ни държава... :lol:
profesionalist_wood - майстор
Затова трябва да си направим военна партия и да направим преврат. Аз като диктатор ще ги пратя в лагери да опъват каиша цялата администрация и властните откачалки. И всичките диви азиатци ще ги депортирам по сталински. И ще давам за всяко родено дете по 20 000 лв. и на всяко семейство което иска да си купи жилище ще им помогна с 40 000 лв допълнителни. И ще забраня всички паразитни НПО организации. И ще преоборудвам цялата армия по съвременни стандарти с ново оръжие и ще разстрелвам за корупция всеки плужек в администрацията,а посолствата ще ги направя ,,спасителни острови,, за нашите граждани при нужда. И ще преоборудвам всички болници с нови линейки Мерцедес които да идват за 4-5 минути .... :roll:

Гласувайте ми доверие :wink:
Chefo77 - майстор
Абе - да не са открили предизборната кампания? :lol: :lol:
Нали знаете вица за пича, комуто се наложило да присъства на селска сватба - за магарето с каруцата. :wink:
Но е 1000%-ов факт, че държавната администрация е силно раздута и в част - безсмислена!!!

Профи, само да попитам нещо - как ще идват линейките за 4-5 минути, като ние не ги пускаме? Как ще са ни чисти градовете, като си хвърляме боклуците по улиците и през балкона?
profesionalist_wood - майстор
Chefo77 написа:
Абе - да не са открили предизборната кампания? :lol: :lol:
Нали знаете вица за пича, комуто се наложило да присъства на селска сватба - за магарето с каруцата. :wink:
Но е 1000%-ов факт, че държавната администрация е силно раздута и в част - безсмислена!!!

Профи, само да попитам нещо - как ще идват линейките за 4-5 минути, като ние не ги пускаме? Как ще са ни чисти градовете, като си хвърляме боклуците по улиците и през балкона?
глоби Чефо,глоби......
Онзи ден видях един кретен дето си разхожда кучето и както си върву пуска найлоновата торба от ръката си върху земята и си върви сякаш не се е случило нищо,а контейнера на 3 метра от него :x Пробвай така да направиш в Хелвеция или Германия,гарантирано ще го има в досието ти :x
Линейките ще идват като наложа румънския модел и ще бъде факт краткото време на пристигане

Гласувайте ми доверие :roll: Аз ще ви оправя
gogo7777 - майстор
Гласувайте ми доверие Аз ще ви оправя
Немаш шанс брато :) , Тинки е едни гърди по-напред. Социалната му политика е известна и обоснована. Твоята е крайна и с много неизвестни. Ако ми гарантираш обаче, че никой плъх няма да пропуснеш и "наградиш" подобаващо, ще спечелиш още един глас :lol:

Плюс това електората му е голям......само притежателите на Форд ще спомена. :lol:
Andri01 - майстор
И с глоби няма да стане. Просто ще падат в съда.докато не се оправи корупцията и работата в съдебната система ,нищо няма да стане. Елементарно: ние не сме парламентарна република,а съдийско-корумпирана република.След като при спорове съда има последната дума,е? И никой/ даже и парламента/ не може да му държи сметка! Например-никой не подведе под отговорност шефа на БНБ,за фалита на КТБ !А той определено не може да не е знаел,но...кой знае колко пари е взел!? Защо?
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: