• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
keymaker - специалист
Аз оня ден взех това и реже супер ,по бавно се развърта ама джанки по 20мм. поваля като коприва, даже стават на откоси . 350х4мм. отвор 25.4 мм. и втулка за 20мм.
Изображение

И това като подарък за 440-ката на олео-мак, нема такъв кеф за няма и 10 сек. се нахлузва новата корда и продължаваш
Изображение
Загледах я още като купих машината преди 2г. , ама чак тая пролет успях да строша стоковата , след 8 х 130м корда.

А преди 2 седмици оборудвах старата косачка''волф'' с мотор от Драгозов ,5.5 магарета и сега направо търча по ливадата за час и малко 2000 кв.м с едно зреждане тревата 30-40см. висока с мулчиращ нож.
iivanov - майстор
keymaker написа:
И това като подарък за 440-ката на олео-мак, нема такъв кеф за няма и 10 сек. се нахлузва новата корда и продължаваш
Изображение
Загледах я още като купих машината преди 2г. , ама чак тая пролет успях да строша стоковата , след 8 х 130м корда.
Аа , ще разбереш , къде е медецаа , бабо Мецо . :-D :partyman: От миналата година ползвам такива . Все още имат резервни , подсилени с метална пластина капачки - обзаведи се .
kr1100 - майстор
iivanov написа:
Не бързай с главата - на хуск/мак главите са хубави и карат дълго . .
Оргиналните не са. Много тънка пластмаса. А и са скъпи 35-40лв Т35. В Коледжиков има китайски глави по 18 лв с удебелн борд на външната чаша от долната страна.
keymaker - специалист
iivanov написа:
Аа , ще разбереш , къде е медецаа , бабо Мецо . :-D :partyman: От миналата година ползвам такива . Все още имат резервни , подсилени с метална пластина капачки - обзаведи се .
-----------------------------------------------------
Лошото е ,че аз им чупя кутиите ,а не тапите по средата
iivanov - майстор
На тия кутиите са много здрави . Капачките заминават .
koveslav - майстор
Квадрат е пробката,с гаечен ключ 14 или с раздвижен ключ се развива.Внимавай при стягането,не са нужни големи килограми а и картера е крехък.Резбата е конусна и лесно уплътнява,ако е чиста,разбира се..
ПП Визирах въпроса на Krass,но нещо ми прекъснаха писането и през това време се появиха и другите постове :partyman:
dpp - специалист
keymaker написа:
Аз оня ден взех това и реже супер ,по бавно се развърта ама джанки по 20мм. поваля като коприва, даже стават на откоси . 350х4мм. отвор 25.4 мм. и втулка за 20мм.
Изображение

И това като подарък за 440-ката ...
КОлега, тоя нож на 2 коня машина ли го турна. как се справя, не се ли тормози машинката... :?
keymaker - специалист
На райдера го сложих около 1.7 коня 1.25к.в. не се мъчи ама хич ,ножа е доста по тежък от по малките и си е направо маховик ,бавно го развърта ,но и запазва енергията по добре. А и ножа е доста по аеродинамичен от кордата и по принцип му е необходима по малка мощност за опериране, виж ако е диск тип циркулярен там е по друга работата, защото материала се отнема на малки порции, докато при ножа е малко като със брадвата (стоварваш голямо количество енергия за много кратко време). Незнам само как ще се отрази на редуктора ,от една страна голяма част от енергията се акумулира в самия нож и ще е облекчен, от друга страна по голямата маса. Ама то ще си покаже , ако изрева да не пропуснете да ми се посмеете! :-D
xpro-kb - напреднал
Някои да знае дали на ел. тример може да се сложи нож а не както са всички корда ? предполагам че е доста опасно но някои дали е пробвал?! интересно ми е защото имам един блек енд декер и се чудя какво да го правя че нещо на механизма му замина палчето дето пуска корда.
:-D :?:
p.v.x - майстор
keymaker написа:
На райдера го сложих около 1.7 коня 1.25к.в. не се мъчи ама хич ,ножа е доста по тежък от по малките и си е направо маховик ,бавно го развърта ,но и запазва енергията по добре. А и ножа е доста по аеродинамичен от кордата и по принцип му е необходима по малка мощност за опериране, виж ако е диск тип циркулярен там е по друга работата, защото материала се отнема на малки порции, докато при ножа е малко като със брадвата (стоварваш голямо количество енергия за много кратко време). Незнам само как ще се отрази на редуктора ,от една страна голяма част от енергията се акумулира в самия нож и ще е облекчен, от друга страна по голямата маса. Ама то ще си покаже , ако изрева да не пропуснете да ми се посмеете! :-D
xpro-kb написа:
Някои да знае дали на ел. тример може да се сложи нож а не както са всички корда ? предполагам че е доста опасно но някои дали е пробвал?! интересно ми е защото имам един блек енд декер и се чудя какво да го правя че нещо на механизма му замина палчето дето пуска корда.
:-D :?:
Това , че форума е Направи сам , не означава , умори счупи си машината сам.... :wink:
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: