• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 34
Всичко за този вид строителство.
stivemaster - майстор
Цилков ,народопсихология брат,при други обстоятелства бих ти казал "не отмре ли едно поколение .......",но като гледам това поколение какво създава в момента ме е страх да кажа какво следва.
adonchevski - специалист
Може ли да ме посъветвате какви дюбели да ползвам при ЕПС с дебелина 20 см и откъде мога да ги купя? Тухлите са POROTHERM 25 N+F.
p.v.x - майстор
adonchevski написа:
Може ли да ме посъветвате какви дюбели да ползвам при ЕПС с дебелина 20 см и откъде мога да ги купя? Тухлите са POROTHERM 25 N+F.
Така и не разбрах каква къща ще правиш?
Последна промяна от p.v.x на пон май 09, 2016 10:21 pm, променено общо 1 път.
gechev - специалист
Не питай Адончевски каква къща ще прави, а Цилков. Адончевски иска само да е на далавера ама да не се излъже със стиропора, че после като се зарони та цяла година. Първия ред обаче Е МОЙ. :lol: :lol: :lol:
adonchevski - специалист
gechev написа:
Не питай Адончевски каква къща ще прави, а Цилков. Адончевски иска само да е на далавера ама да не се излъже със стиропора, че после като се зарони та цяла година. Първия ред обаче Е МОЙ. :lol: :lol: :lol:
Да си пита за къщата. На мен не ми пречи. :-D. Може да потърси що е то нискоенергийна къща, ама на, пита та пита. Иначе да, засега първия ред е твой. Като си готов със сандвича казвай.
Tsilkov - майстор
adonchevski написа:
Трябва ти около и над 25 см дюбел (точно колко доставчика които носи гаранцията трябва да ти каже) - такива са само с метални пирони и са с цена над 1 лв/бр. Аз бих ти препоръчал бездюбелна система щом си на къща - тия дюбели на днешните "прекрасни" тухли държат като "старо тиксо плакат".
gechev написа:
Не питай Адончевски каква къща ще прави, а Цилков.
Аз пък какво общо имам в случея - нито питам за моя къща, нито знам тая на Адончевски.
adonchevski - специалист
Tsilkov написа:
Трябва ти около и над 25 см дюбел (точно колко доставчика които носи гаранцията трябва да ти каже) - такива са само с метални пирони и са с цена над 1 лв/бр.
Да, мерси. Аз точно днес видях, че Марисан например имат такива с метален пирон. Исках просто да разбера доколко са "дефицитни" в България, но явно се намират. :)
Tsilkov написа:
Аз бих ти препоръчал бездюбелна система щом си на къща
Я кажи къде да гледам (чета) за тази система без дюбели. Това е стандартната лепило, мрежа и шпакловка, но без дюбели или нещо по-различно?
Tsilkov написа:
тия дюбели на днешните "прекрасни" тухли държат като "старо тиксо плакат".
Ами Поротерм-а ми ги препоръчаха от няколко места (склада) като най-качествените, които се предлагат в България - откъм глина, технология на изпичане и това, че имат множество кухини. Ако има други, които са по-добри, казвай.
Tsilkov - майстор
По-добри са тухлите от ранно-средния соц ама няма от къде да вземеш нови, така че поротерма с половин уста може да се каже че са най-добри. Това обаче не значи, че дюбелите хващат здраво в тях - можеш да си направиш експеримент и да видиш как се трошат като порцеланова вазичка.
Безконтактни системи за сгради до 10 метра имат повечето фирми за топлоизолационни системи. Най-достъпна е информацията на Баумит - лепилото е Страконтакт. Като цяло е обсъждано доста по форума, че дюбела при стиропор укрепва срещу засмукване от вятър. Виж при ватата вече носи конзолно (затова там дюбела е задължително с пирон).
adonchevski - специалист
Tsilkov написа:
Безконтактни системи за сгради до 10 метра имат повечето фирми за топлоизолационни системи. Най-достъпна е информацията на Баумит - лепилото е Страконтакт.
В техническата карта на Старконакт пише и : "Дюбелиране: Ако е необходимо дюбелиране ...".
Разгледах и една тема отпреди 5 години Баумит: Дюбелиране не е необходимо при ЕПС-Ф върху тухла и официалното мнение на технолог от Баумит в нея. По-скоро ще дюбелирам. Икономия заради качеството не бих правил предвид, че дюбелите биха помогнали при определени условия. Пък и за лично спокойствие. Не бих се доверил само на качеството на лепилото и на "професионалната" работа на монтажистите.
Има ли твои сгради със фасада с ЕПС без дюбели?
gechev - специалист
Има ли твои сгради със фасада с ЕПС без дюбели?[/quote] Цилков слага 20 см изолации. Те са си зидария от стиропор. Не зная защо даже слага тухли. :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 34

Тема "Изолация на стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: