Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
emosms - специалист
Как решавате проблема?

По някакъв приличен начин да е.
Стената е довършена, боядисана, няма да набивам клинове и парчета дърво, като на някой строеж.

Стават ли металните дюбели, дето се отварят, за гипсокартон?
Винта трябва да стегне здраво, да притисне окачвачи за шкафове.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
гугъл точка ком
дюбел за тухла четворка
emosms - специалист
n_a написа:
гугъл точка ком
дюбел за тухла четворка
Май май не си го решавал лично тоя проблем :).

На една предна работа, шефа купуваше само от хилти. Беше купил някакви "специални' дюбели, дето за нищо не стават.
Не и в нашенските гомняни тухли четворки.
Там ползвахме едни на вюрт, които ни бяха дали една друга бригада. Те се разтваряха.
Малко малки винтчета, ама праскахме с тях, като го нямаше шефа.

Иначе, с дървото... Тр. да ида в баумакса, да видя имат ли някакви струговани точилки Ф12, че отворите ми вече станаха Ф10.
Друг вариант, някакво приспособление, да напълня отвора с рядък гипс... ? ...

Проблема е, че днес нищо не направих.
Сега само за този монтаж тр. да обикалям и да търся неща (след работа някак си).
А това е една мъничка част от предстоящите и изоставащи със седмици задачи, която мисловно отдавна съм я приключил, с идеята че работата е нищо и никаква.
Да ама не. Всичко си иска от временцето и нервичките да му дадеш :D.
ZEDYCUS - майстор
Дюбели на Фишер за тухла(в магазина за крепежи до Маркита) пича е много точен и ще ти ги покаже и обясни. Вземи по дълги да хване поне в две прегради на тухлата. Пробивай без удар и леко, да не се разшири отвора. :partyman:
inspo - майстор
И друг път е коментирано тука. Искаш ли да си сигурен, че няма да ти падне шкафа решението е шпилка.
emosms - специалист
Еми, дано да има Ф10, че днес вече зададох някакво невъзвратимо направление на нещата :).
Тухла се дупчи без удар, добър ден, да си го припомня.

Ще скокна до там, но се замислих и за още един вариант:
- гипсово лепило, и с някакъв сладкарски шприц да напълня дупките на 2,3 пъти, после разпробиване.

Някой правил ли е така?
ZEDYCUS - майстор
С шпилка, ако от другата страна е баня, не става. Е освен ако естетически няма проблем с дупките и гайките може и да стане. :cool:
Монтирал съм поне 7-8 кухни върху тухли, проблем с Фишер не съм имал. Не са паднали горни шкафове, но пък не съм ги слагал на окачвачи.
Само с 10мм по принцип съм монтирал. На разбит отвор съм почиствал прахта, запълване с полиуретан , натиквам дюбела и чакам поне половин ден да стегне и тогава шкафа.
tarlyo - специалист
За максимална здравина - химически анкер с чорапче.
lov - майстор
Купуваш монтажна пяна пълниш кухините и набиваш дюбела. Можеш и да вкараш още малко и през самия дюбел. Чакаш да стегне и навиваш винта. Още по здраво става с пяната за лепене на изолация. На такъв съм висял без никави проблеми. Излиза от стената ама с тухлата. :lol:
Дупката за дюбела може да е доста хлабава но дюбела трябва да е колкото се може най-дългия който може да се сложи там.
emosms - специалист
Тъпа работа стана ама отиде вече. Даже малко си надрасках мебелта като вадех хлабавите дюбели :(.

Значи още варианти.
За пяната смятах че е смотан вариант, но то има много видове пяни. Ама няма пистолет :D

Тема "дюбел в тухла четворка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: