• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Имаше един от форума на сетком, който си беше направил такъв уред..мисля, че това му беше и дипломната работа. С малко ръчкане в търсачката по форума там, може да го намериш. Мисля, че беше пуснал схеми и подробности за проекта.. ето намерих го :arrow: http://forum.setcombg.com/sony-%D1%82%D ... post618275
sardaesox - напреднал
hidrazin написа:
Общо взето нещата при тези "осцилоскопи" са отчайващи.
Плюс риска да си изгориш звуковата карта или цялото дъно.
:partyman:
Със sample rate току виж съм се оправил, ама това съгласуване на импедансите ми е тъмна Индия. Предпочитам да се откажа, след като има такива рискове. Представях си най - схематично нещата - фото датчика подава електрически сигнали (или не) към аудио входа и така се оформя един waveform със съответната честота. Ама нещата в дълбочина не са толкова прости явно.. :-D
kamikadzzze - напреднал
Малко късно видях, че се е изписало доста по темата, и също доволно далеч от нея.
Не съм добър в елекрониката, затова повечето неща изписани не са ми ясни. Но все пак да дам отчет за станалото:
1-во Дебелия син кабел не е просто един кабел а цяла мрежа и частта която мога да се опитам да срежа е недъстъпна за мен.
2-ро Почти бях готов да направя всичко по план - тоест на 12 волта, бях си купил и вентилаторче за компчтър и се оказа, че осветлението което бях измислил не е добра идея за детската стая, и ТРЯБВА да го сменя. Затова отново върнах всичко на 220в. Махнах всички ледчета. Оправих осветлението в банята и закачих отново 220в вентилатор. За осветление навсякъде използвах цялостни решение (макар и скъпи) на 220в, които обаче бяха по-леки и съответно по-безопасни при удар и потенциално счупване.
Ако някой има конкретни въпроси - на разположение съм, но с две думи - оправих се :)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Нула на 12v DC към нула на 220v AC?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: