Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
plumber - специалист
2 санта от единия край на седалото до другия или наклон 2 санта ? Сложи нещо отдолу и PU.Ама малко че ако трябва да го махаш ще ти се стъжни.Има и едени гуми дето се слагат,ама калпава работа :)
тонито - специалист
да.на земята където ще ляга моноблока има 2 санта.на 40 см.разстояние.МАЙСТОР МИ прави замазката и затова е толкова голяма:)
Сложи нещо отдолу и PU(какво значи това?)
vidrata - специален-специалист
plumber гумите за които пишеш не служат за изравняване на моноблока или тоалетната чиния ,а и мисля че никой не ги ползва .

тонито тази денивелация за която пишеш е огромна (2 см на 40) същия ли майстор лепи и пода ако е така убии го ако не поне убий този дето е лепил пода :lol:
plumber - специалист
Бахти наклона....PU-то е монтажно лепило.Ам кво да ти кажа,напълни със лепило за плочки,нивелирай и остави да изсъхне.По края на моноблока след като изсъхне лепилото ,можеш да фугираш със силикон(бял).Имай предвид,че ти отпада гаранцията на порцелана на моноблока ако е залепен със лепило за плочки.
Градски това за гаранцията не го знаех но идеята за лепило и после силикон не ми допада .Ще стане грозно.
plumber - специалист
Еми с тия 2 сантиметра,друго не се сещам.Много бе .Кажи ми какво да го правим.
Да му направим банята наново :lol: (шегувам се).Не съм отрекъл твоя вариянт , казах че не ми допада но като краен случай става.Но нека и някой друг да се изкаже пък ще видим .Все ще се измисли нещо.
тонито - специалист
Видра....както написах по горе..един пишман найстор ми прави замаската на пода и след като го изгоних поради некадърност трябва дасе оправям сам..идеи?
Time2Burn - специалист
Не се излагайте бе, сега че има два сантима наклон - така се е случило. Няма да ходиш по нужда с нивелир я. Не съм чул досега някой някъде да нивелира клекалото при монтаж. Слагай го и както дойде. То тея 2 сантима няма да си личат, а и да си личи малко - ще го преживееш...
Както казах в предния си пост - НИЩО не може да се направи. Ще е грозно, идиотско и първобитно - както едно време са ги монтирали - с една кофа цимент марка 500. Изсипват на земята, бутат отгоре кенефа, измият около него и го чакат 2 дена да стегне. И там си остава завинаги...
Alvarez - помощник
Днес го слагахме с един колега шибания моноблок. Проблем 1: след като има разлика в нивото на плочките (заради шибания наклон за оттичане на водата) се наложи да взема едно гумено уплътнение и да го подложим отдолу. Дотук добре - утре като е сухо ще го довърша със санитарен силикон. Проблем 2 (ОСНОВЕН): отрязах ПВЦ-тръбата почти до края - оставих 1-2 см. за всеки случай, но шибаната мека връзка се скъса там където трябва да влезе в ПВЦ-то (т.е. разлепи се силикона, който хваща гофрираната част с маншона). Утре евентуално ще купя маншон-ексцентрик (дано да има около 22-24 см.) и ще пробвам с него. Или си мисля с ПВЦ-тръби - коляно, тръба, нагрявания и т.н. - дайте мнение кое от двете да избера.

Тема "Монтаж моноблок - с ПВЦ-тръба или гъвкава връзка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: