• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
profesionalist_wood - майстор
Chefo77 написа:
profesionalist_wood написа:
Ти да не си утрепал някого ? :shock:
Не, просто го е яд, че ако утрепе някого, няма да има с какво да корумпира властимащите. Но определено би се радвал че има корумпирани, ако имаше с какво и се наложеше.
Така е устроен човекът (не той, а по принцип) - викаме срещу нещо, но ако можем да извадим някакъв келепир от това нещо, задължително сме "ЗА".

Тинки, може да прозвучи леко грубо, но ако не ти харесва действителността в Бургас (Варна, София, Пловдив) - ами върни се в Поморие. Така или иначе си само гостенин в Бургас, нищо не пречи да не се възползваш от гостоприемството. :wink:
Мда,и мен ме е яд че нещата не се случиха както в останалите бивши соц.страни
Абе между другото какво стана със твоя духовен брат от страната на кенгурата :razz:
inspo - майстор
Chefo77 написа:

Ами хайде тогава обясни на мен, простия човек, от кого зависи ....?
Много е просто, зависи от системата. И най-вече от прилагането на наказанията.
Да вземем за пример пътна полиция.
Как в една Испания могат да те глобят за нарушение видяно от клип който си пуснал в мрежата, а тука , газиш, биеш и нарушаваш каквото и да е и наказание я има, я няма. Щото закони има(условно) ,но не се спазват и не се прилагат еднакво за всички. Общо взето пълен ташак. КАТ правят кампанийни акции и ги промотират по телевизията сякаш става нещо велико, а това трябва да им е всекидневната работа, не веднъж на месец два.
Народа се изтрепа по пътищата, а те се чудят какви идиотски мерки да вземат, че да намалеят катастрофите. Контрол и наказания му е майката, може малко да е но да си сигурен, че няма да ти се размине.
Иначе ако ще и разстрел да въведат за нарушение на пътя ,като не се прилага наказанието , пак ще е същото положението.
Сега се сетих и друго. Английски стадион. Едни от най-големите идиоти и хулигани седят кротко и не стъпват на терена . Заграждения няма, ако се пресегнеш и си забил един шамар я на рефера, я на някой от противниковия отбор. Дали са много съвестни английските запалянковци или знаят какво ги чака...
Chefo77 - майстор
Inspo, да, съгласен - от системата много зависи. Но най-много зависи от НАС. От теб, от мен, от Иван и всички други, които пребиваваме тук. Виждал ли си чужденец от развитите страни да си хвърля боклука на улицата в България? Надали, не че е невъзможно. Давам пример с боклука, защото е най-елементарен.
Кое те кара да се движиш с около 50 в града? Това, че отнякъде може да изскочи кука и да ти вземат едни пари и едни точки ли? Или защото ти е съвършено ясно, че ако караш със 100, може да претрепеш някой?
И какво ако вземат мерки? Какви мерки да вземат? Да сложат полиция с радари на всяка права отсечка ли? То е ясно, че бой и е*ан ще оправят работата, но не може да се разчита само на санкциите и контрола. Къде остана нашата роля? Къде остана груповата нагласа, че така не е хубаво да се прави? Станала някаква катастрофа, пуснали новината някъде, отдолу - по равно мнения за и против вината на виновния. Пиян, дрогиран, без книжка, карал с ненормална скорост ... колкото го плюят, толкова го и защитават. Голямо геройство е да подкрепиш някой, който е срещу правилата ...
А английските запалянковци в болшинството си са запалянковци. Не са комплексари, които отиват на стадиона, за да си избият комплексите и да пренесат враждата извън стадиона. Ядат и пият на една маса, това че са фенове на този или онзи отбор няма значение. Това е спорт, не е война. Ултрасите не ги включвам, макар че и те си имат своите правила.
gogo7777 - майстор
....а тя е да поема делегираните й задължения и да направи живота на хората по прост. Да може всеки да се съсредоточи върху това, което знае и умее, а не да си трови нервите със странични работи.
Риториката е пословична и ВЯРНА.....требе да ти гепят мангизите "културно и безболезнено".....у БГ става брутално и безочливо......схващате ли смисъла :lol: . Ама това са ни управниците, невежи като нас......жалко :evil:
inspo - майстор
Chefo77 написа:

1 Виждал ли си чужденец от развитите страни да си хвърля боклука на улицата в България?
2 Кое те кара да се движиш с около 50 в града? Това, че отнякъде може да изскочи кука и да ти вземат едни пари и едни точки ли?
Или защото ти е съвършено ясно, че ако караш със 100, може да претрепеш някой?
3 И какво ако вземат мерки? Какви мерки да вземат?
1 Виждал съм чужденци пияни ,дрогирани, докарали се до там, че не знаят къде са. А именно ТУК където това е позволено.
2 Това, че отнякъде може да изскочи кука и да ми/ти вземат едни пари и едни точки е нещото което ме/те кара да се движа с 50.
Иначе по моя/твоя преценка няма проблем да се движа с 80, особено по широките булеварди. Няма проблем да наруша някои
правила за които съм/си преценил, че не е проблем да се нарушат.
3 Знам какво трябва да се направи, но е много изтървано положението.
На първо място съд и полиция трябва да си вършат работата. Те не работят ли, нищо не става. Общо взето тука е така.
Уж има ред, а остава впечатление за анархия. Ако видя нещо нередно и се обадя , по скоро ще си изям боя отколкото да
предотвратя нередността. Ако "натопя" някой за нещо нередно което е свършил и го накажат, после кой ще ме защити от него?
Ще го отнеса я аз, я колата или къщата ми.

Иначе и ти си прав за ролята на обществото във възпитанието на добро поведение. Но са доста изтървани нещата и пътя към светлото бъдеще :-D ще е труден .
inspo написа:
Chefo77 написа:

Ами хайде тогава обясни на мен, простия човек, от кого зависи ....?
Много е просто, зависи от системата. И най-вече от прилагането на наказанията.
Да вземем за пример пътна полиция.
Как в една Испания могат да те глобят за нарушение видяно от клип който си пуснал в мрежата, а тука , газиш, биеш и нарушаваш каквото и да е и наказание я има, я няма. Щото закони има(условно) ,но не се спазват и не се прилагат еднакво за всички. Общо взето пълен ташак. КАТ правят кампанийни акции и ги промотират по телевизията сякаш става нещо велико, а това трябва да им е всекидневната работа, не веднъж на месец два.
Народа се изтрепа по пътищата, а те се чудят какви идиотски мерки да вземат, че да намалеят катастрофите. Контрол и наказания му е майката, може малко да е но да си сигурен, че няма да ти се размине.
Иначе ако ще и разстрел да въведат за нарушение на пътя ,като не се прилага наказанието , пак ще е същото положението.
Сега се сетих и друго. Английски стадион. Едни от най-големите идиоти и хулигани седят кротко и не стъпват на терена . Заграждения няма, ако се пресегнеш и си забил един шамар я на рефера, я на някой от противниковия отбор. Дали са много съвестни английските запалянковци или знаят какво ги чака...
Мдаа турските тираджии си карат в аварийната на Тракия да им е широчко и правят бели,а в Европа и балканските страни са като мушички....що ли? :? Пък и са наясно кво ги чака https://www.youtube.com/watch?v=hDgEQ7P1u4I
https://www.youtube.com/watch?v=s2ghdM66U4Y
https://www.youtube.com/watch?v=Ac5uHQmcKXs
https://www.youtube.com/watch?v=MDWDjGN4H7E
toolegittoquit - майстор
Продължавате да роптаете и да си мислите, че проблемът ще се реши само с бой по обикновените хора, без да има никаква уреденост и никаква адекватност на държавната администрация и контролните органи, както и в самите закони.
Понеже умилено го пропуснахте това, което го написах, пак ще го кажа. В момента водим съдебно дело за забавени от работодател заплащания. Сумата надвишава 3000лв и въпреки жалбите в инспекцията по труда, не бяха платени нито заплащанията до момента, нито бяха платени обезщетения, до момента когато дойде т.нар "съкращение".
Съдебното дело се влачи без резултат с години. После ми кажете как да съм всеки ден щастлив и усмихнат в милата ни родИна и как аджеба някой си ме определя като "вечно недоволният". Ами как да съм доволен, когато съм видял за какво става въпрос. Да, от същият работодател имаше и телефонни заплахи какво "ще се случи". И за това трябваше да се заведе жалба, но след консултация с юрист се оказа, че по-добре да не се занимава човек, защото е трудно доказуемо и е дума срещу дума, освен ако няма записи на "разговорите".
Да земете се запрете малко с това биене на "нарушителите". Бой и репресии няма проблем, но когато дойде време да търсиш съдействие, помощ или подкрепа - никой няма. Няма проблем да глобяваме, ама после децата гинат, а от фонда за лечение на децата в чужбина си барат оная работа. Който иска само да го бият, да заповяда в Турция или Северна Корея. Нали в Турция студентите ги биха за това, че искат да отстояват светското. Ако смятате, че мястото ни е при диктатори или ислямисти, нещо дълбоко сте се объркали.
gogo7777 написа:
Риториката е пословична и ВЯРНА.....требе да ти гепят мангизите "културно и безболезнено".....у БГ става брутално и безочливо....
Разликата е, че тук не стига, че идваш с пари на крака, ами ти губят времето и ти вгорчават живота, докато си платиш. И трябва да си "платиш" още като рушвет, за да можеш да си "платиш" За това, че си платил получаваш насреща след това обикновено един к*рец.
Chefo77 написа:
Кое те кара да се движиш с около 50 в града? Това, че отнякъде може да изскочи кука и да ти вземат едни пари и едни точки ли? Или защото ти е съвършено ясно, че ако караш със 100, може да претрепеш някой?
Това, което ме кара да се движа в града с 50 не е глобата. Не е и това, че ще ми изскочи една кука. Която всъщност мога да си купя. Това, което ме кара да се движа в града с 50-60 максимум е фактът, че ежедневно минавам по една улица, където сега вдигнаха ограда на разделителната между двете платна в едната и двете в другата посока. Тамо се намира една лехичка с цветя, на която повечето хора не обръщат внимание. Тамо е гробът на едно дете, което пресичаше на вече бивша пешеходна пътека. Напомня ми какво може да се случи, ако не внимаваш в града. И ако от закона можеш да се измъкнеш с пари, то пред съвестта прошка няма.
Не, не съм виждал чужденец да си хвърля боклука на улицата, защото не съм наблюдавал достатъчно чужденци. Явно е, че на Златните един такъв разби главата на български барман с паве, а после като го екстрадираха в Англия, го освободиха. И че се въргалят пияни и повръщайки в Сънито, да не забравим всякакви ексхибиционизми и как се разви проституцията благодарение на тях. Да бе, да - какви са ангелчета, нали така бе?
Само не ми говори за английските помияри, защото много които идват тук по курортите са такива.
Последна промяна от toolegittoquit на пон май 09, 2016 11:06 am, променено общо 2 пъти.
inspo написа:
Chefo77 написа:

1 Виждал ли си чужденец от развитите страни да си хвърля боклука на улицата в България?
2 Кое те кара да се движиш с около 50 в града? Това, че отнякъде може да изскочи кука и да ти вземат едни пари и едни точки ли?
Или защото ти е съвършено ясно, че ако караш със 100, може да претрепеш някой?
3 И какво ако вземат мерки? Какви мерки да вземат?
1 Виждал съм чужденци пияни ,дрогирани, докарали се до там, че не знаят къде са. А именно ТУК където това е позволено.
2 Това, че отнякъде може да изскочи кука и да ми/ти вземат едни пари и едни точки е нещото което ме/те кара да се движа с 50.
Иначе по моя/твоя преценка няма проблем да се движа с 80, особено по широките булеварди. Няма проблем да наруша някои
На първо място съд и полиция трябва да си вършат работата. Те не работят ли, нищо не става. Общо взето тука е така.
Уж има ред, а остава впечатление за анархия. Ако видя нещо нередно и се обадя , по скоро ще си изям боя отколкото да
предотвратя нередността. Ако "натопя" някой за нещо нередно което е свършил и го накажат, после кой ще ме защити от него?
Ще го отнеса я аз, я колата или къщата ми.

Иначе и ти си прав за ролята на обществото във възпитанието на добро поведение. Но са доста изтървани нещата и пътя към светлото бъдеще :-D ще е труден .
Що ще се плашиш че ще го отнесеш че си го натопил? Ако ти причини нещо лошо,правиш както правят евреите-буташ къщата му с булдозер и готово. За 100-200 лв ще се навие някой,па може и малко да платиш повече,но ефекта ще е огромен.
Chefo77 - майстор
Попитах за нормални чужденци, не за боклуците от алкохолния туризъм. Ако те са представителна извадка, значи и мангалите навън са представителна извадка от българите. Надявам се, че не се оприличаваш на тях.
А ако знаеш, че няма кой да те глоби - би ли карал със 100-120? В малките квартални улички би ли карал с 60? Не, нали. За разлика от теб и мен, има огромно количество малоумни твари, които го правят.
Уж има ред, а остава впечатление за анархия.

ФАКТ за жалост!

Тинки, нещата тръгват ОТ НАС. Контролните органи са за да контролират дали ние сме съвестни, а съдилищата - за да ни наказват, че не сме. КАТ-аджията не е виновен за това, че ти караш с превишена скорост или пиян.
nikolov333 - майстор
Нещата са объркани на нивото на колективното ни национално съзнание. Освен Дякона Левски и гордостта от определени исторически факти или манипулации, не виждам нещо положително, което да обединява нацията в наши дни. Безпътно съвремие.. :|
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: