• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Карай си с МОМЕНТ-а, щом си започнал, няма да има проблем, детайлите са с достатъчна ширина в лепилния шев.Дъски 20Х150Х800 и 20Х150Х1000 има в ПРАКТИКЕР.В КИМИ 1 има 22Х150.
radius - майстор
Ама ще искам и да са евтини :lol: . Че 2000лв./куб.м за чам ми се вижда много. Не казвам, че не си струва труда, просто на мен ми се вижда много.
Аз съм доволен, че нямаше произшествия при обработките, че тези дърводелските машини не прощават.
Купих си едно шише Д3 и довечера продължавам ( снощи съгреших и залепих едно стъпало с Д2).
Ще огледам и в Практикер, но все съм си мислел, че разните дъсчици там са с бутикови цени.
torbalan - Дървен философ
Скъпо е. Става ако ти трябва една дъска и не знаеш някъде около теб дърводелец...
Chefo77 - майстор
Алати същи имат дъски. И Хоуммакс.
radius - майстор
Шлайфах пробно с виброшлайфа 2 платна 0,5/1м. Стана доста добре, но трудно. Нямах под 80 шкурка и не беше особено бързо. Накрая минавах със 100. Все за Чефо си мислех, но с този лентовия не е ли опасно да заора в материала?
EDI - майстор
Не е опасно, макар да си иска малко ръка.Пробвай на няколко дъски и бързо ще свикнеш на натиска.Просто машината се води равномерно, не се задържа на едно място и не се натиска много.Тези дни шлайфах яко с лентовия с шкурки 40 и 60 малко екзотична дървесина, дъб и бук, идеално се изработи.Ако работиш с виброто, започни от 60.
mitko64 - майстор
В момента шлайфам едно стълбище от дъб, на 40 години сигурно, не е циклено досега. На площадките(по 4 квадрата всяка) го цикля с лентов шлайф- е нема такъв зор, направо седам върху шлайфа(бъзик). Но на чам трябва много да внимава с натиска, защото верно се вкопава.
torbalan - Дървен философ
mitko64 написа:
... Но на чам трябва много да внимава с натиска, защото верно се вкопава.

Мога да го потвърдя. Дори няма нужда да се натиска кой знае колко силно, ако шкурката е по-грубичка :)

С номер 40 направо си го моделирам чама... В моя случай целта е точно да отнема повече за малко време. Децата мрънкат да им правя играчки, а на мен ми е кеф...

Малкия меч иска, големия някакъв специален японски боздуганобрадва и т.н. :)
Chefo77 - майстор
То предложението още си важИ :)
radius - майстор
Мерси, като ги слепя след 1-2 седмици, ще гледам да се възползвам. Но първо ще пробвам с 60, да не би да става сравнително бързо.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Изработка на чамови стъпала" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: