Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
RgIvoD - помощник
agj написа:
RgIvoD написа:
Нищо лично, но според мен е недопустимо и несериозно фирма претендираща за нещо повече от гаражно производство да не може да си облече поне еднакво работниците.
...или пък да им купи по едно KEMPPI ,хем убаво хем качествено ! :-D
Ако с това си изкарвам прехраната е много вероятно или поне нещо адеквтно на потребностите, предполагам същото важи и за всички държащи на качеството и името си... Не може да искаш да правиш примерно сериозна поръчка а не съседски услуги и да изглеждаш ти и работниците ти, като дрипльовци. Всеки има флекс и електрожен ако не в къщи то поне в семейството, но това не прави всички имащи допир до тях прфесионалисти...
agj - майстор
dragozow написа:
Това фирмаджиите са като бакшишите. Повечето купуват Кемпи със силно нежелание.
А що с нежелание?Аз моите шефове не мога до ги убедя да купят друго освен Кемпи!Знаиш ли колко пъти съм ги молил дай да купим поне една ИЗА , :wink: как ли не се опитвах да ги убеждавам...викам им, .. а бе много са хубави тия електрожени ,освен с базични работят и с целулозни ...ама те, не та не, Кемпи искаме друго не!
:lol:
RgIvoD - помощник
agj написа:
dragozow написа:
Това фирмаджиите са като бакшишите. Повечето купуват Кемпи със силно нежелание.
А що с нежелание?Аз моите шефове не мога до ги убедя да купят друго освен Кемпи!Знаиш ли колко пъти съм ги молил дай да купим поне една ИЗА , :wink: как ли не се опитвах да ги убеждавам...викам им, .. а бе много са хубави тия електрожени ,освен с базични работят и с целулозни ...ама те, не та не, Кемпи искаме друго не!
:lol:
А само на марката ли държат или и на отношението на персонала си, към работата и към клиента? Да не говорим за доброто възпитание, което в днешно време и както за съжаление всички виждаме е рядкост.
agj - майстор
RgIvoD написа:
А само на марката ли държат или и на отношението на персонала си, към работата и към клиента? Да не говорим за доброто възпитание, което в днешно време и както за съжаление всички виждаме е рядкост.
Собствениците на някой фирми и представа си нямат от машини.Явно се влияят еднстлено от имиджа на марката.,(Това е вече съвсем сериозно) А отношението на персонала към работата е безупречно.А това естествено е свързано и с доброто въвпитание.
gogo7777 - майстор
ще има и цялостна промяна в конструкцията с подобряване на ПВ и възможност за БЕЗЖИЧНО дистанционно управление.
Много добра и полезна благинка е това. Дано се усъществи.
За ремък за през рамо вместо дръжка /или с двете/, мислил ли си? И нещо по-трудно постижимо....габаритите и теглото на 150 А-ия апарат да са други. Ясно ми е, че ще трябва нова кутия да си проектираш, нови платки, вероятно и друго разположение на "карантията" вътре :-D . От към килограми няма да е кой знае колко келепира, но......малко от ламарината, малко от радиатора, малко от вентилатора, малко от трафа.... :) . Според мен не гони още по-високо ПВ, не е необходимо, това което сега машината има е предостатъчно , дори го понижи ако това ще се отрази на килата. Това за 150 А-ия апарат. Ще излезне скъпа инвестиция, знам.....ама си амбициозен и искам да продължиш започнатото :wink: . Отсявай си критиките и смело в попрището :wink:
DMN - майстор
Ремъкът през рамо е най-лесната работа, едва ли е проблем да се направят две "цепки" на корпуса за него, аз например на моя китайски електрожен, който е с ремък, направо съм го махнал ремъка му , вярно че е малко по-тежичък електрожена 7кг.(и не ми е леко да го нося през рамо) но и 3кг. да е, ако съм професионален заварчик бих избягвал да го слагам през рамо и да ми е на кръста, вземете (или си направете) един уред за измерване на магнитното поле и ще разберете защо :-D . По-добре да го вържа за дръжката му(ако има възможност) да виси някъде около мен на същата височина, но по далеч, отколкото да е опрян до тялото ми :) .
gogo7777 написа:
Ясно ми е, че ще трябва нова кутия да си проектираш, нови платки, вероятно и друго разположение на "карантията" вътре
Ясно ти е до първата стена, ами след нея? :) :partyman:
gogo7777 - майстор
След нея ми е тъмна Индия :-D
koveslav - майстор
DMN написа:
Ремъкът през рамо е най-лесната работа, едва ли е проблем да се направят две "цепки" на корпуса за него, аз например на моя китайски електрожен, който е с ремък, направо съм го махнал ремъка му , вярно че е малко по-тежичък електрожена 7кг.(и не ми е леко да го нося през рамо) но и 3кг. да е, ако съм професионален заварчик бих избягвал да го слагам през рамо и да ми е на кръста, вземете (или си направете) един уред за измерване на магнитното поле и ще разберете защо :-D . По-добре да го вържа за дръжката му(ако има възможност) да виси някъде около мен на същата височина, но по далеч, отколкото да е опрян до тялото ми :) .
gogo7777 написа:
Ясно ми е, че ще трябва нова кутия да си проектираш, нови платки, вероятно и друго разположение на "карантията" вътре
Ясно ти е до първата стена, ами след нея? :) :partyman:
"Голяма благинка" е леката машина.Тук Гого е прав.Инвертора не е траф,има магнитно поле,естествено но и 3кг машина не е за целодневна работа,макар че малките инвертори отдавна не отстъпват и по ПВ на големите.Но с такава машинка се правят монтажи и ремонти дори и в невъзможни за други машини ситуации.Съхранението и транспорта и е в пъти по-лесен.Това сме то дискутирали.
Имам и един въпрос към колегата Драгозов.Новата "бюджетна" комби машина какъв тип е-MOSFET ИЛИ IGBT? Пробвана ли е,тествана ли е и от гледна точка на сервиза осигурена ли е в пълния смисъл на думата сервиз? И още нещо-тези 19кг истина ли са? Виждат ми се доста в сравнение с 10-14 килограма на конкурентите и..

Прикачен файл

6257.jpg
6257.jpg (35.76 KиБ) Видяна 1620 пъти
agj - майстор
koveslav написа:
Имам и един въпрос към колегата Драгозов.Новата "бюджетна" комби машина какъв тип е-MOSFET ИЛИ IGBT? Пробвана ли е,тествана ли е и от гледна точка на сервиза осигурена ли е в пълния смисъл на думата сервиз? И още нещо-тези 19кг истина ли са? Виждат ми се доста в сравнение с 10-14 килограма на конкурентите и..
IGBT e .Поне така пише в презентацията: http://www.argo-market.com/Products/Details/2360 Което според мен не е от никакво значение!Всичко зависи от това как работи машината .А за да сигурен какво купуващ трябва непременно да я пробваш !Вече съм напълно убеден в това, особено пък що се отнася за телоподаващо !
koveslav - майстор
Тежка е за IGBT машина,поне от това което чета и виждам като данни те трябва да са по-леки от MOSFET машините.Въпросите ми са коректни,аз отдавна разглеждам този тип техника.Дизайна и функционалността,от това което виждам ми допадат,но килограмите са колкото на Кракра,а с ролка 5кг и шланга ще стане стационарна и това ме учудва.Проби са нужни,естествено.А дали ще могат да се пробват и в Пловдив?

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: