gechev написа: Те са си зидария от стиропор. Не зная защо даже слага тухли.![]()
![]()

gechev написа: Те са си зидария от стиропор. Не зная защо даже слага тухли.![]()
![]()
adonchevski написа: Има ли твои сгради със фасада с ЕПС без дюбели?Да ама това какво значение има. Гаранцята ти я дава доставчика на системата. Аз до миналата година нямах - ако си задавах тоя въпрос никога нямаше да имам. Нямаше да имам и сграда с повече от 10 см стиропор и т.н.
gechev написа: Не зная защо даже слага тухли.Щото клиентите си ги искат Гечев - спри да ми го задаваш тоя въпрос все едно аз съм господ и така съм си решил. Не знам защо си мислиш, че мен ме бърка с какво проектирам (тухла, гипсокартон, дърво, итонг, слама, кирпич, метал, термопанели, вата, стиропор, стъкло......)![]()
![]()
Tsilkov написа:Гаранцята ти я дава доставчика на системата.То добре има гаранция, но тя рано или късно свършва. Знаем как се проектират масово продуктите последните години - изчислени за работа в гаранционния срок и след това "капут". Има ли причина да мисля, че при строителните продукти/системи положението е различно?
gechev написа:Хем търсиш по добрата изолация, хем търсиш дълготрайност и пожизнени гаранции.Мисля в предния пост съм написал, че тъкмо гаранцията ми е "леко" съмнителна. Такова нещо като пожизнена гаранция няма. По интереното е има ли въобще някаква и каква... Но това е във връзка с написаното от Цилков.
gechev написа:Започни да разглеждаш изолациите една по една. Плюсове, минуси и избирай.Това вече е разисквано многократно. В последния си пост говоря за ЕПС. Ватата сме я обсъждали по-назад в темата, но варианта, който ми харесва с керамична фасада е скъпичък. XPS за фасада няма да сложа а и не бива ... Така, че засега съм избрал ЕПС-а и ме интересуват конкретни въпроси относно него - монтаж, качество и т.н.
gechev написа:И защо изключваш XPS -а? Дават го с по добра ламбда от EPS а, а и не пропуща влагата. Верно и на двата материала живота е къс но XPS а е по ефективен.Част от отговора е в червеното, но има много изписано по темата. Има по-компетентни хора, които могат да ти дадат аргументи. XPS-a ще го ползвам за изолация на ивиците над хидроизолация, над основната плоча и т.н.
gechev написа: В този раздел има изградена къща с вата. Не е задължително покритието е керамика. Ватата е дълговечен материал и ще ти спести поредно изолиране на старини.Пак ти казвам, че това го разисквахме по-рано в темата. Да, има вариант с по-тежка и плътна вата за фасада и мазилка отгоре, но тогава пак е малко скъпо заради цената на фасадната вата. Още не съм го изключил като вариант напълно, но само кубика идва 200 лв.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: