Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
FM STEREO - специалист
Здравейте от известно време при сканиране на wifi мрежите улавям отключена мрежа с име Hotspot чийто сигнал при мен е слаб, на 150 метра от мен живее човек,който се занимава с интернет,има фирма за доставка на интернет и телевизия,установих че сигнала се излъчва от него, около него сигнала става много силен При свързване с мрежата интернет няма. Какви са тези мрежи и за какво се използуват. Странното е че обхвата на тази мрежа е около 200м.
sstefanov - майстор
Всеки може да включи един рутер без да е свързан към Интернет и да кръсти мрежата си както си поиска.
torbalan - Дървен философ
Отделно, че на рутера може да се каже "за този адрес има интернет, а за останалите - йок"
ArturDent - Почти Безобиден
+1
Кой пък ти каза че като има рутер, бил той и WiFi, трябва да се използва за Интернет?
Може просто да е за локална мрежа ... или да не свързан към нищо.
nikolovvd - майстор
Или да е сварзан с компютър, снабден с програма за източване.
В момента, в който се свържеш да ти издърпа всичката музика, филми, снимки, а може и да ти направи имидж на диска.
Да не говорим за комантата Format C: /Y . :lol:
sstefanov - майстор
Ко речи?

Код: Избери всички

sstefanov@hdssf-0708:/mnt/sda2/sstefanov$ format c: /y
bash: format: command not found
:-D
FM STEREO - специалист
Определено се използува за нещо,не ми се вярва да го е пуснал да лъчи така без нищо. Иначе няма никаква програма за източване,аз от компа не мога да се вържа защото сигнала е много слаб при мен,но с телефона близо до къщата му се вързвам и до там :o
С линукса няма да стане с format ама има чалъм да се направят мизерии :)
nikolovvd - майстор
Линукса е друга бира, а и от Win 7 нагоре нещата са подобрени, поне що се отнася до администраторския акаунт.
Иначе с ХР-то си се влиза в компютрите като през отворена врата.
Преди десетина години си правех базици като сменях името на папката Windows c Win.
Интернет доставчика така раздаваше нета, че всичко се виждаше по града.
Попромениха се нещата вече. Не е като преди десетина години :)

Рутерите идват заключени, операционните системи са доста по-сигурни...

За съжаление опит като админ кой знае какъв нямам. Основно с моите си компютри се занимавам.

Тема "Питане за Hotspot" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: