Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
kozl - майстор
Portal написа:
Става дума за мазе на панелен блок, стената около мазето е също бетонна, дебела е около 4 см
Ми като стената е 4 см нещо се губи смисъла на тежко бронираната врата.
Така че смисъла на изненадата с алармата е по обнадеждаващ.
Почва се с контрол на достъпа на общите части още от входната врата на сградата. Виденаблюдение, денонощна охрана. Всеки търси лично спасение. Де е колектива :?
Последна промяна от kozl на чет май 12, 2016 3:47 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
От вътрешната страна се слага едно резе което се дърпа с добре оформена кука през дупка във вратата.
kozl - майстор
Владо пак залага на изненадата.
Само че требаше да пишеш на ЛС. :lol:
Или направи повече дупки та да се реализира комбинация :lol:
VLADO66 - майстор
Тоя филм съм го играл и играя на вилата.С един ууубав ченгел бъкам само аз знам къде. :roll:
Чираче - майстор
VLADO66 написа:
Тоя филм съм го играл и играя на вилата.С един ууубав ченгел бъкам само аз знам къде. :roll:
На това му казват "кукерица", а не ченгел. И е много ефективно. Аз задължително го ползвам при всяка подобна врата. Важно е резето да е достатъчно дебело, и неръждаемо. За да издържа и на напън с щанга, и на горелка.
torbalan - Дървен философ
Не знам колко ще е ефективна кукерицата срещу козия крак...

Контрола на общите части е хубаво нещо, но на места се крадат по между си...

Това, че стената е тънка, не пречи вратата да е здрава. Дори не е необходимо да е метална. Здрава дървена врата върши същата работа.

Идеята на втората врата не е да издържи на разбиване/отключване, а да откаже евентуалния нарушител...

Ако вратата е само една и писне сирената - след, като вече е отворена, на нарушителя нищо не му пречи да грабне това, което му се вижда най-ценно и да побегне...

Ако има втора врата почти сигурно е, че ще побегне без да прави опит да я отвори.
gogo7777 - майстор
С ченгела се "ебава" кукерицата. :lol: Козия крак и тоя дето ще се напъва на него пасти да ядат. Не е нужно кукерицата да е неръждавейка....от къде ще знаят къде да режат с резака :idea: .
torbalan - Дървен философ
От към пантите :)
gogo7777 - майстор
Резето може да не е едно :wink: . Абе от резето по-сигурно няма.
VLADO66 - майстор
Откъм пантите се слагат пасивни шипове

Тема "Здрава метална врета за мазе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: