• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 34
Всичко за този вид строителство.
gechev - специалист
Ако беше писал за червеното в раздел "саниране" добре, но пишеш в "пасивни и .......,,.. ди", а това значи супер дебел стиропор, който не само не "диша" ами е една маса от пластмаса опаковаща те и живееща с теб. Разликите са огромни. Ако си заложил рекуператор е добре, ама ти за свястна изолация нямаш пари, та за рекуператор, та се чудя защо си оцветявал в червено. Чудно ми е, защо си избрал този раздел без да имаш пари. Забравих, архитекта каза ли ти, че плъховете обичат стиропор. Като нас бедните човеци. :lol:

P.S. Стиропора се наелектризира. Забравих. То ако имаш деца де. Ако нямаш? Здравеееее.
adonchevski - специалист
stivemaster написа:
Наема човек (да речем строителен техник) срещу скромна в сравнение с инвестицията си (около 0.1%) цифра, за да му помогне в съставянето на идеен проект .Тогава именно, се решават конструкция ,материали ,решения,разходни норми,цени,нормативни актове касаещи обекта и т.н..Така щеше да си спестиш - поне 20% от разходите (според лични наблюдения) нежелани своеволия от страна на проектанта,да изглеждаш неподготвен и да живееш после с грешките, които неминуемо прави неподготвения човек.
Темата е конкретно за "изолация на стените". Нищо не мисля да правя на своя глава. И архитект и конструктор си има проекта. Това как да подходи човек - дали да пита в даден форум първо или първо да говори със строителен техник е въпрос на подход. Аз съм избрал да имам някаква представа предварително.
stivemaster написа:
Тогава човека, щеше да ти обясни и за гаранцията за СМР, която излагайки се допускаш че може да е доживотна.
Кой и къде допуска гаранцията да е доживотна? Май си чел между редовете? Как си направи този извод? Действително притежавам някои неща с доживотна гаранция (като оперативната памет на компютъра ми), но не съм споменавал такова нещо за изолацията.
stivemaster написа:
Не ми отговаряй, а вземи и си намери такъв човек .Не вярвам да ти вземе повече от 100лв. Седнете и изговорете всички тези неща .После седни и помисли и се вижте пак.Според мен може да ти отдели поне два пъти по час-час и половина, за да обхванете всички аспекти на твоя проект.Ако останеш доволен,от самия човек (аз поне така бих направил) го наеми и за самия обект.На далавера ще си, отвсякъде погледнато ,но..... ще го разбереш, чак когато свършиш.
Досега човек с такива познания по въпросите, които ме интересуват за изолацията не съм намерил. Затова и питам във форума. Благодаря за съвета, но ако мислиш, че съм задал глупав въпрос давай направо. Общи подхвърляния нямат особена стойност. Иначе не знам някъде в правилата да пише, че форума е запазена територия на архитекти и строителни техници. Ако според теб е така, то по-скоро се обърни към модераторите.
gechev написа:
това значи супер дебел стиропор, който не само не "диша" ами е една маса от пластмаса опаковаща те и живееща с теб. Разликите са огромни.
Различните ЕПС-и имат различно числото на дифузното съпротивление на преминаване на водните пари ...
gechev написа:
за свястна изолация нямаш пари ... Чудно ми е, защо си избрал този раздел без да имаш пари.
Във финансово изражение нискоенергийната къща не е особена инвестиция над стандартната. Аз няма да правя пасивна или плюсова къща. За какви пари говориш? Кой за какво няма пари?
gechev написа:
P.S. Стиропора се наелектризира. Забравих.
Благодаря за това! Ще го имам впредвид.
Tsilkov - майстор
adonchevski написа:
gechev написа:
И защо изключваш XPS -а? Дават го с по добра ламбда от EPS а, а и не пропуща влагата. Верно и на двата материала живота е къс но XPS а е по ефективен.
Част от отговора е в червеното, но има много изписано по темата. Има по-компетентни хора, които могат да ти дадат аргументи.
Аргумента е един - другото са технически подробности/разлики. Та аргумента - стиропор 70-120 лв/м3; XPS 160-210 лв/м3. Има две основни причини да избереш XPS - очакваш цикли на замръзване (основи, покрив) или очакваш високо натоварване. Другото са търговски трикове за пред "домакини през щанда на WS Телешоп" :lol: Стареенето, непълната полимеризация и дишането са част от тях. Баумит даже създадоха "дишащ стиропор" - които му е кеф може да си поръча със солидна добавка в цената :lol: .
Паропропускливата стена/фасада е съвсем друга бира и иска внимание като почнеш от боята вътре та до мазилката вън. За какво ти е обаче "дишаща" фасада за килера, гаража, банята и котелното тия които я промотират мълчат.
adonchevski написа:
Tsilkov написа:
Гаранцята ти я дава доставчика на системата.
То добре има гаранция, но тя рано или късно свършва.
Аз това ти го пиша не за да те успокоя, а да ти кажа кои е отговорен за тая работа. Освен това колко да свършва - 15 години и това в крайна сметка е циментово лепило - не е телевизор, не е двигател, не е компресор на климатик. Ако на падне първите 2-3 цикъла зима/лято няма да падне и после. Пък и в крайна сметка кво те бърка - то според руските сайтове стиропореца ше се изпари от непълна полимеризация на 10-тата година :lol:
P.S. Аз примерно моя блок го чакам тая зима да се събудя сутринта и да видя мазилката паднала на двора след "изпаряването" на БГ стиропора :lol: Не знам защо но очаквам да се случи през ноща :?
adonchevski - специалист
Tsilkov написа:
Баумит даже създадоха "дишащ стиропор" - които му е кеф може да си поръча със солидна добавка в цената.
Така и не можах да го видя на живо тоя дишащия ЕПС с 10 мю :-D ... Ама да, 25% разлика в цената ми казаха за него спрямо другия, който се води 30-70 мю. Но на тия числа не бих повярвал ...
Tsilkov написа:
Пък и в крайна сметка кво те бърка - то според руските сайтове стиропореца ше се изпари от непълна полимеризация на 10-тата година :lol:
P.S. Аз примерно моя блок го чакам тая зима да се събудя сутринта и да видя мазилката паднала на двора след "изпаряването" на БГ стиропора :lol: Не знам защо но очаквам да се случи през ноща :?
:-D :-D Да това го четох и в други теми ама с очите си видях 20 годишен стиропор, който не е мръднал... тъй че шменти капели е тая работа....
gechev - специалист
Та каква гаранция за стиропора ти дадоха специалистите от Баумит /тези дето повече му разбират/,в години?
adonchevski - специалист
gechev написа:
Та каква гаранция за стиропора ти дадоха специалистите от Баумит /тези дето повече му разбират/,в години?
Пак ти казвам - нещо не си прочел. Никой никаква гаранция не ми е давал.
gechev - специалист
adonchevski написа:

Нещо друго интересно намирам в гаранционните условия за придобиване на удължена 15 годишна гаранция на Баумит тук http://www.baumit.bg/services/garancionni-usloviq.html:

"
Етапите могат да бъдат обобщени така:

4.1. подготовка на основата;
4.2. лепене на топлоизолационните плочи;
4.3. дюбелиране на плочите;
4.4. шпакловане на плочите с влагане на стъклотекстилна мрежа;
4.5. грундиране на основата и полагане на пастообразна мазилка;
4.6. изпълнение на цокъла.
"

"4.3. дюбелиране на плочите" като задължително условие ли трябва да се тълкува?
adonchevski - специалист
Това е цитат на гаранционни условия, по повод казаното от Цилков преди. Не разбирам какви изводи си си направил, но не съм говорил с представители на Баумит и никой не ми е давал гаранция.
Tsilkov - майстор
gechev написа:
Гаранцията към крайния клиент е за топлоизолационна система. Стиропора сам по себе си никаква работа не ти върши. Та тая въпросната гаранция на върпосната фирма е 15 години. Не знам защо ме караш зорлем да правя на разни марки реклама за да ти оборвам "кръчмарските подмятания" [-X .
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 34

Тема "Изолация на стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: