• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
8180 - майстор
marian1 написа:
И само да разсея един мит!
Кой е пуснал тая партенка за хладилника, не знам, но спрете да повтаряте като латерни една откровенна лъжа!
Хладилника, ако не сте го замервали, а аз СЪМ, харчи по 1Kw ( 1000 вата ) за 24часа! ( това е сметка формирана след 3 месечно засичане )
Не че не разбирам какво искаш да кажеш, но предизвикателството да "разсееш мит" и обориш "откровенHа лъжа" предполага повече прецизност.

Нека сметнем: 1kW * 24h = 24kWh, което на днешен ден е над 100лв./мес. :?

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... 8157,d.bGs
Vectra - специалист
8180 написа:
marian1 написа:
харчи по 1Kw ( 1000 вата ) за 24часа!

Колегата е написал 1kW за 24часа, а не за час! Т.е. сметката за месец излиза около 30кW или малко над 7лв.
Друг е въпроса с икономичността на новите уреди. Според мен е 70% рекламен трик и 30% реална икономия.
ktamen - специалист
Колегата, също като теб, бърка единиците, които енергото ни начислява в сметките. Оттам идва объркването. Киловатите, също като амперите са напълно безплатни.
kozl - майстор
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
kozl написа:
И abcd...... измерва тока, умножава по напрежението, до тук добре, но мисля, че "кос.фи" или фактора на мощността се изчислява от вече измерената енергия, не обратното, което си написал.
Но може би по-важно е да ръсим "бисери" :?
Не разбрах какви бисери, ръся ?
Фактите: Не се мери напрежение - не може да сметнем дори пълната мощност, която е най-лесна.
А, без напрежението няма как да стигнем нито до активната, нито до реактивната, нито до cosFi.
Каквото и да правим, трябва да знаем тока, напрежението и cosFi за да сметнем активната мощност (респективно енергия, която се плаща) , че да я покаже на дисплея.
Дали е по-лесно да се мери Фи-то, или реактивната мощност не знам. - едното от двете трябва да го измерим за да се сметне активната мощност.
:partyman:
Сигурен ли си, че не се мери напрежение? Уреда с батерии ли работи?
Ako знае тока, напрежението има и посоките им - друго му не требе на уредо.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
kozl написа:
Сигурен ли си, че не се мери напрежение? Уреда с батерии ли работи?
Ako знае тока, напрежението има и посоките им - друго му не требе на уредо.
Така като гледам от третата снимка на автора "инструкция", само клипса се закача и това е.
Явно работи с батерии, не виждам някъде да се подава мрежово напрежение.
То ако се подава, тогава нищо не може да се докаже. - тогава може да е читав.
Ама не се види нищо подобно.
kozl - майстор
Автора да покаже по-голяма сника и гърба на бялата джаджа.
hidrazin - майстор
Няма смисъл да я показва. Тази джаджа е пълен таш...ак.
Това бялото е трансмитер и работи с батерии.
Приемника (онова с дисплея) също работи с батерии.
По подразбиране в приемника е зададено мрежово напрежение 240V.
Има възможност да се промени от менюто но това не помага за у нас.
Всички знаем че на много места у нас мрежовото напрежение е различно в различните часове.
Така че тази джаджа като нищо ще ти даде разлика от 10% че и повече.
После енергото било виновно. :lol:
http://www.rapidonline.com/pdf/561349_v1.pdf
Общо взето един китайски електромер ще свърши по-добра работа.
marian1 - майстор
Vectra написа:
8180 написа:
marian1 написа:
харчи по 1Kw ( 1000 вата ) за 24часа!

Колегата е написал 1kW за 24часа, а не за час! Т.е. сметката за месец излиза около 30кW или малко над 7лв.
Друг е въпроса с икономичността на новите уреди. Според мен е 70% рекламен трик и 30% реална икономия.
Да, допуснал съм грешка в изписването - радвам се че няма обесени, заради това :lol: И се извинявам най смирено!

Нооо, грешката ми, не омаловажава факта, че хладилника харчи мноооого ток, и че ни лъжат страшно в конкретния случай! Дори да извадят хладилник който харчи наполовина ( няма да пиша мерни единици и да словоблудствам с тях хах) икономията на месец ще е 3,5 лв..... ай сега да видим кога ще се избие разликата...хах

П.С. и да, тока не ми е приятел :lol: ама все си мисля че заплащам за консумирана ел енергия 1234 кВ/ч и ако не е проблем ktamen да обясни тогава за неразумещите ако може.
ktamen - специалист
Прав си че няма обесени. Ама заради тази грешка се изписаха сума ти излишни глупости и май още ще се изпишат кВ/ч аз го чета, като "киловолт на час" и идея си нямам кво е и за кво се бори. Правилното е кВтч (киловатчас).
Хладилникът ти е относително добър и не харчи много повече от рекламите. Ама има много стари хладилници дето заради скапани уплътнения, прахоляци по радиатора и пр. харчат в пъти повече. Примерно по 5кВтч на ден. Смяната на такъв хладилник може да е оправдана. А и ако знаеш колко е действителната консумация, може да смениш уплътнението или да го изчистиш от паяжините отзад.
Поне личните ми впечатления от хладилник Беко на няколко години е, че действително харчи колкото си пише (3 - 4лв на месец). За няколкото години, през които го ползвам вече се е изплатил.
nikolay7 - напреднал
hidrazin написа:
Така че тази джаджа като нищо ще ти даде разлика от 10% че и повече.
После енергото било виновно. :lol:
10% е напълно приемливо отклонение за целите, за които ми е нужен.
Нямам намерение да съдя енергото на база показанията му :yawinkle:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17

Тема "Битов измервател на електричество." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: